حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران از جمله ها حوزه های پر خبر و فعال است که همواره در طول هفته و به صورت معمول هر روز بیش از دو تا سه خبر را با موضوعات متنوع را شامل می شود.
این هفته نیز مانند سایر هفته های گذشته، رویدادهای بسیاری را پشت سر گذاشت که در نوع خود برای نخستین بار به وقوع می پیوست و از طرفی نیز بازدید و علاقه مخاطبان خاص خود را به همراه داشت.
از جمله اخبار و مطالب این حوزه می توان به شناسایی غارهای پارینه سنگی در خوزستان، افتتاح نمایشگاه بینالمللی گردشگری و سومین نمایشگاه ملی صنایع دستی تهران، تا رونمایی از برند ملی گردشگری و اختصاص کد هویت و اصالت به فرش ایرانی و ... اشاره کرد.
میراث فرهنگی
۲ بنای تاریخی پایتخت ثبت ملی شد
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران گفت: کلیسای سرکیس و حمام بینظیر پایتخت در فهرست آثار میراث فرهنگی کشور ثبت شدند.
کیلسای سرکیس کلیسای سرکیس مقدس یا کلیسای سارکیس مقدس، نام یک کلیسای ارمنی واقع در خیابان کریمخان زند، ابتدای خیابان نجات الهی (ویلای سابق) در تهران است.
این کلیسا با هزینه شخصی فردی خیر از ارمنیهای ایران به نام «مارکار سرکیسیان» و طرح مهندس اوژن آفتاندلیانس در سال ۱۳۴۹ (۱۹۷۰ میلادی) بنا و مقر خلیفهگری ارامنه تهران از کلیسای مریم مقدس به این محل جدید انتقال یافت.
همچنین حمام بینظیر (سلیمانیه برای مردان و کشوریه برای زنان) که اولین حمام نمره تهران و تنها حمام اقلیتهای دینی شهر(تنها حمام تاریخی یهودیان) و تنها حمام عمومی دارای تزئینات گچ بری، آئینه کاری، منبت کاری، آهن کاری است.
این حمام بر حسب درخواست بانو کشور از همسرش، سلیمان سنه، مبنی بر ساخت حمام ویژه یهودیان و مشارکت سایر یهودیان در سال ۱۳۲۶ (پهلوی دوم) به پایان رسید.
۱۴ بنای ارزشمند در پهنه فرهنگ و هنر پایتخت مرمت شد
۱۴ بنای تاریخی و ارزشمند در پهنه فرهنگ و هنر (رودکی) توسط شهرداری و مشارکت بخش خصوصی مرمت و به بهره برداری رسید.
پهنه فرهنگ و هنر(رودکی) در شمال منطقه ۱۱ پایتخت حد فاصل خیابان های انقلاب، حافظ، نوفل لوشاتو و ولیعصر(عج) قرار دارد.
هفت اثر تاریخی خراسان رضوی نامزد ثبت جهانی شد
معاون مدیر کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: هفت اثر تاریخی این استان نامزد ثبت در فهرست جهانی است.
مرجان اکبری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: این هفت اثر شامل منظر فرهنگی توس، مسجد ملک زوزن، محور سلجوقی - غزنوی خراسان در منطقه خواف و تایباد، جاده ابریشم (مسیر شرقی- غربی از سرخس تا نیشابور و سبزوار)، آسبادهای نشتیفان در خواف، مجموعه تاریخی مذهبی حرم مطهر رضوی و کاروانسراهای ایرانی است.
وضعیت نابسامان تنها تپه باستانی شهر اصفهان همچنان در سایه بیتوجهی
تپه باستانی شهر اصفهان در وضعیت نابسامانی قرار دارد و در حالی که انتظار میرود سازمان میراث فرهنگی و شهرداری در همکاری با هم اقدامی برای حصارکشی ناتمام آن انجام دهند، این تپه تاریخی و دردانه شهر در دل یکی از خیابانهای مطرح اصفهان به توپی میان ۲ نهاد یادشده تبدیل شده است.
شناسایی ۵۹ غار و پناهگاه صخرهای از دوران سنگی در ایذه خوزستان
فصل دوم بررسی باستانشناسی محوطههای پارینهسنگی حاشیه دشت ایذه در استان خوزستان به شناسایی و ثبت مشخصات ۵۹ غار و پناهگاه صخرهای از دوران پارینهسنگی جدید، فراپارینهسنگی و اوایل نوسنگی در منطقه منجر شد.
فصل دوم بررسی غارها و پناهگاههای صخرهای دوران پارینهسنگی در بخشهای شمال و شمال غربی دشت ایذه در حاشیه تالاب میانگران متمرکز بوده و به صورت پیمایش فشرده در کوهپایههای مناطق خونگ یارعلیوند، کمالوند، خونگ اژدر و منطقه پرچستان صورت گرفت.
گردشگری
گردشگری پل ارتباطی شناخت و پیوند ملتهاست
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، علی اصغر مونسان، روز چهارشنبه در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و سومین نمایشگاه ملی صنایع دستی تهران، گفت: گردشگری پیش از توسعه اقتصادی سبب رشد صلح پروری، شناخت و پیوند بین ملتها و در نتیجه به رابطه خوب بین دولتها کمک میکند. ما اعتقاد داریم صنعت گردشگری ابعادی فراتر از اقتصاد دارد؛ ابعاد فرهنگی و اجتماعی وجوه مهمی از گردشگری برای نظام جمهوری اسلامی ایران است.
برند ملیگردشگری رونماییشد
در جریان برگزاری مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و سیوسومین نمایشگاه ملی صنایعدستی که ۲۳ بهمن ۹۸ در سالن خلیجفارس نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد، برند ملی گردشگری رونمایی شد. این برند با توجه به اهمیت ظرفیت گردشگری و تدوین سند توسعه گردشگری کشور رونمایی شد که به رشد گردشگری و توسعه صنعت گردشگری در کشور کمک میکند.
۲۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید در بخش گردشگری کشور
علی اصغر مونسان درحاشیه ستاد استانی بازآفرینی پایدار شهری استان قم در گفت و گو با خبرنگاران وضعیت کلی گردشگری کشور را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری جدید در بخش گردشگری کشور درحال انجام است. روند گردشگری کشور در مجموع با وضعیت مطلوبی روبه جلو می رود.
مونسان: ۸ میلیون گردشگر امسال وارد ایران شدند
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در ۱۰ ماه گذشته ۸ میلیون گردشگر خارجی وارد ایران شده اند.
وی بیان کرد: اگر حوادث اخیر نبود تعداد گردشگران خارجی تا پایان سال از مرز ۱۰ میلیون گردشگر عبور می کرد، سهم کنونی ایران از صنعت گردشگری ۱۱.۷ میلیارد دلار است که امکان افزایش آن با برنامه ریزی های آتی امکان پذیر است.
صنایع دستی
رییس مرکز ملی فرش ایران اعلام کرد: فرش ایرانی کد اصالت و هویت میگیرد
فرحناز رافع، در جریان بازدید از بزرگترین مرکز تهیه و تولید فرش و گبه ارگانیک کشور در شیراز، گفت: برای جلوگیری از کپیبرداری از فرش دستباف کشورمان در دیگر کشورها، هم فرش ایرانی هم نقشه فرش، کد اصالت و هویت دریافت میکند و این کار تا قبل از سال ۹۹ در کشور عملیاتی خواهد شد؛ ابتدا برای فرشهای نفیس و سپس سایر فرشهای دستباف انجام خواهد شد.
پارچه عبای دشتی اثر برگزیده جشنواره صنایع دستی کشور شد
پارچه مورد استفاده در صنعت عبا بافی روستای "بحیری" شهرستان دشتی استان بوشهر به عنوان اثر برگزیده جشنواره صنایع دستی کشور انتخاب شد.
رئیس شورای اسلامی روستای بحیری شهرستان دشتی گفـت: پارچهای برای نخستین بار در کارگاه عبابافی این روستا به رنگ خاکستری تولید و در بین ۴۵۰ اثر از هنرمندان کشور در چهارمین جشنواره صنایع دستی فجر به عنوان اثر برگزیده شناخته شد.
هرچند در این مجال کم امکان بیان و تبیین همه فعالیت ها و اقدامات صورت گرفته و اخبار منتشر شده در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی امکان پذیر نبود ولی تلاش شد تا جای ممکن به مهمترین آنها اشاره ای شود.
علاقه مندان می توانند برای مشاهده اخبار این حوزه به صورت مجزا در صفحات مختلف به نشانی https://www.irna.ir مراجعه و مطالب و اخبار مورد علاقه خود را در این سه صفحه شامل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را دنبال کنند.
بسیاری از عکس ها و تصاویر و... تهیه شده نیز از برنامه های خبری توسط تیم های تصویری و عکاسی این مجموعه تهیه بر روی این نشانی https://www.irna.ir/service/photo البته در صفحات مجزا بارگذاری شده و قابل مشاهده است.
نظر شما