حجت الاسلام سید ناصر میرمحمدیان به خبرنگار معارف ایرنا گفت: برخی اینگونه مطرح می کنند که هیات ها نباید سیاسی باشند. البته اگر منظور از مسائل سیاسی، مسائل جناحی باشد، باید بگوییم که هیات های مذهبی نباید به تبلیغات یک نامزد انتخاباتی بپردازند ولی در مجموع هیات نمی تواند سیاسی نباشد.
وی افزود: نقطه متعالی در هیات های مذهبی این است که همه هیاتی ها گفتمان اسلام ناب را روز به روز بهتر درک کنند و این گفتمان را در همه شئون خود از سبک زندگی تا نوع معاشرت و تعاملات اجتماعی و حتی انتخاب های خود جاری کنند.
میرمحمدیان اضافه کرد: افرادی که زیر یک خیمه گردهم می آیند و می خواهند پاسدار سیاسی ترین خون عالم یعنی امام حسین (ع) باشند، نمی توانند موضع سیاسی نداشته باشند. چون سیدالشهدا (ع) کسی است که برای تغییر و اصلاح مسیر جامعه اسلامی قیام کرده و کسانی که برای پاسداشت چنین شخصیتی دور هم جمع می شوند، خواه ناخواه دارای مواضع سیاسی خواهند بود.
این پژوهشگر مذهبی تاکید کرد: کسانی که می گویند ما سیاسی نیستیم و نمی خواهیم در هیات های مذهبی مسائل سیاسی را مطرح کنیم، در واقع نگاه سیاسی متفاوتی را ترویج می کنند.
وی با اشاره به فعالیت ۹۰ هزار هیات مذهبی که زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت می کنند، درباره نظارت بر این هیات ها اظهار داشت: هیات های مذهبی یک مجموعه مردمی هستند که کارهای خود را به صورت مستقل به پیش می برند و به نهادهای دولتی وابستگی ندارند و ما تلاش می کنیم تا مسیر حرکت هیات ها یک مسیر رو به رشد و متعالی باشد که کار سختی است. چون هدایت ۹۰ هزار هیات مذهبی که برخی از آنها جمعیت ۱۰ هزار نفری دارند، کار بسیار سختی است.
میرمحمدیان با بیان برخی فعالیت های جمعیت بانوان فرهیخته به عنوان یکی از تشکل های میان تخصصی در سازمان تبلیغات اسلامی اظهار داشت: یکی از آفاتی که در جلسات بانوان وجود دارد، بیان معارف دینی از سوی برخی افراد غیرکارشناس است و اگر بتوانیم از ظرفیت خواهران طلبه ای که در حوزه های علمیه تحصیل کرده اند و دانش این کار را دارند، بهره بگیریم، این آفت ها کاسته خواهد شد.
وی افزود: بیش از صد هزار طلبه خواهر در کشور فارغ التحصیل و مشغول تحصیل داریم که به راحتی می توانند تمامی جلسات بانوان را اداره کنند و سازمان تبلیغات اسلامی با امضای تفاهم نامه هایی و برگزاری دوره های آموزشی برای این بانوان تلاش می کند تا بر جلسات خانگی بانوان نیز نظارت داشته باشد.
این کارشناس مذهبی اضافه کرد: این بانوان طلبه منابع معتبر دینی را به خوبی تشخیص می دهند و اگر بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم، بسیاری از این آفت ها کاسته می شود. البته دعوت از خانم های جلسه ای یک کار اجتماعی است و افراد شناخته شده به این جلسات دعوت می شوند و اگر خانم های مبلغ به مرور زمان شناخته شوند، می توانند اداره این جلسات را به عهده بگیرند.
نظر شما