سرمایه‌گذاری ۳۳ میلیارد دلاری برای کاهش مصرف گاز در نیروگاه‌ها

تهران- ایرنا- معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: در حال حاضر با توجه به سهم قابل توجه نیروگاه‌های سیکل باز در کشور، با سرمایه‌گذاری ۳۳میلیارد دلاری و همچنین اجرای طرح‌های بهینه‌سازی نیروگاهی شاهد افزایش راندمان تولید و کاهش مصرف گاز خواهیم بود.

«حسن منتظرتربتی» صبح (شنبه) در کنفرانس توسعه نظام مالی صنعت نفت با اشاره به نحوه اجرای خط لوله ششم سراسری گاز کشور ادامه داد: این افزایش تولید با توجه به قیمت برق صادراتی، سالانه معادل ۴.۵ میلیارد دلار درآمد ایجاد خواهد کرد که منبعی مناسب برای باز پرداخت سرمایه‌گذاری صورت گرفته در کمتر از هشت سال خواهد بود.

تربتی با معرفی پروژه‌های با اولویت در شرکت ملی گاز برای تامین منابع مالی، ‌ گفت: خط صادراتی عمان، احداث خط انتقال گاز نهم، دهم و یازدهم سراسری، توسعه فاز دوم مخزن ذخیره‌سازی سراجه قم، احداث فاز دوم پالایشگاه ایلام و ... از اولویت‌های مهم شرکت ملی گاز ایران برای سرمایه‌گذاری است.

معاون وزیر نفت به پیشنهاد زمینه‌های سرمایه‌گذاری برای آینده در قالب مدل BOT اشاره و تصریح کرد: در بخش تولید و عرضه گاز می‌توان به پروژه‌های پالایشگاهی اشاره کرد که بازپرداخت این پروژه‌ها از محل منابع حاصل از تولید محصولات جانبی خواهد بود.

تربتی افزود: پروژه‌های احداث خطوط لوله و ایستگاه‌ها یک نمونه دیگر از طرح‌های بخش تولید و عرضه گاز است که بازپرداخت آن از محل منابع حاصل از جایگزینی سوخت مایع با گاز طبیعی محقق می‌شود.

این مقام مسوول از پروژه‌های پالایشگاهی به عنوان مورد سوم از طرح‌های بخش تولید و عرضه گاز نام برد و ادامه داد: بازپرداخت این نوع از پروژه‌ها از محل خرید تضمینی خدمات بهره‌برداری خواهد بود.

وی از پروژه‌های بهینه‌سازی مصرف گاز در بخش نیروگاهی به عنوان یک نمونه از طرح‌های بخش مصرف یاد کرد و افزود: بازپرداخت این نوع از پروژه‌ها از محل منابع حاصل از افزایش راندمان مصرف گاز در تولید برق انجام می‌شود.

تربتی تصریح کرد: با توجه به اینکه لازم است در زمینه مدیریت مصرف گاز اقدام‌های قابل توجهی انجام شود، بنابراین حضور سرمایه‌گذاران جهت بهینه‌سازی مصرف ضروری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha