این جمعیت در سال ۱۹۸۲ میلادی همزمان با حمله رژیم اسراییل به لبنان، در شهر بعلبک در استان یاد شده تاسیس شد و با امکانات اندک آغاز به کار کرد و کم کم توسعه یافت.
جمعیت خیریه امام خمینی(ره) فعالیت هایش را ۳۸ سال پیش با نخستین حضور نیروهای ایرانی در بعلبک، با بیمارستان دار الحکمه آغاز کرد. بتدریج به امکانات و تجهیزات آن افزوده شد و توانست خدمات ارزنده ای به مردم منطقه به ویژه هنگام حمله های مکرر رژیم اسراییل به لبنان، ارایه کند.
این جمعیت که در زمان حاضر از مراکز مهم درمانی، دارویی و آموزشی لبنان به شمار می رود از اهمیت ویژه برای مردم ساکن شرق این کشور برخوردار است و در رده بندی جمعیت ها، در سطح بالایی قرار دارد.
در این ارتباط دکتر «حامد عبدی» رییس جمعیت خیریه امام خمینی (ره)در شهر بعلبک به خبرنگار ایرنا در بیروت گفت: ۳۸ سال پیش بیمارستان مناسبی در شرق لبنان برای خدمت رسانی به مردم این منطقه وجود نداشت و بیمارستان دار الحکمه بیمارستان اصلی منطقه بود.
وی افزود: در این مدت با ارائه خدمات درمانی با کیفیت عالی و با حداقل هزینه توانستیم رضایت خیلی خوبی را در میان ساکنان شهرهای بعلبک و هرمل در شرق لبنان به وجود آوریم و بیمارستان یاد شده به پناهگاه درماندگان، محرومان و نیز خانواده های شهیدان و مجاهدان این شهرها و روستاهای اطراف آن ها تبدیل شده است.
حامد عبدی خاطرنشان کرد: به جز بیمارستان، ۲ شرکت دارویی و تجهیزات پزشکی زیر مجموعه جمعیت خیریه امام خمینی (ره) است و این شرکت ها که ثبت رسمی شده اند سه سال است که در حوزه استفاده و انتقال داروهای ایرانی فعالیت می کنند.
وی اضافه کرد: هدف ما از شرکت نخست، بررسی و استفاده از توانمندی های موجود و علمی ایران در صنعت داروسازی، معرفی محصولات ایرانی در این صنعت به بازار لبنان، وارد کردن داروهای با کیفیت و ارزان قیمت ایرانی، در مقایسه با سایر برندهای موجود به لبنان، در جهت خدمت به مردم این کشور و کاهش هزینه های درمانی آنان است.
حامد عبدی اظهار کرد: شمار قابل توجهی از داروها را ثبت رسمی کرده ایم. ثبت رسمی بعضی از داروها یک سال و نیم به طول می انجامد و ما برای آن ها پرونده های دارویی تشکیل دادیم و مراحل آن را طی کردیم. واردات رسمی بعضی از داروهایی را که ثبت رسمی شده اند به لبنان آغاز کرده ایم و در حال توسعه این اقدام هستیم.
رییس جمعیت خیریه امام خمینی (ره) در لبنان افزود: از طریق شرکت دوم، تجهیزات پزشکی مصرفی و غیر مصرفی را که تولید ایران هستند و کیفیت بالایی دارند جهت استفاده بیمارستان های مختلف از جمله بیمارستان دارالحکمه و بیمارستان هایی که تعامل بیشتری با آن ها داریم، وارد لبنان می کنیم.
عبدی گفت: به جز بیمارستان و ۲ شرکت دارویی و تجهیزات پزشکی مصرفی و غیرمصرفی، دانشسرای شهید سید عباس موسوی در بعلبک در منطقه «عین بورضای» وجود دارد که زیر مجموعه جمعیت خیریه امام خمینی است.
وی اضافه کرد: این دانشسرا جزو اولین دانش سراها در منطقه بقاع است که تعداد زیادی دانش آموخته (فارغ التحصیل) ظرف ۲۵ سال گذشته داشته و در ۱۱ رشته تحصیلی که بیشتر در حوزه پزشکی و پیرا پزشکی است دانشجو می پذیرد.
عبدی گفت: هرسال نفرات برتر در لبنان و در شرق آن در چند رشته از جمله رادیولوژی و علوم آزمایشگاهی از دانشجویان این دانش سرا هستند و این نشان دهنده کیفیت مناسب فعالیت و آموزش های انجام شده در آن است.
وی با بیان این که تلاش جمعیت خیریه امام خمینی(ره) ، توسعه خدمت رسانی و معرفی توانمندی ها و قابلیت های علمی ایران به مردم لبنان است، اضافه کرد: متاسفانه یکی از نقاط ضعفی که وجود دارد این است که بخشی از جامعه لبنان به خصوص جامعه غیر شیعه که کم تر ایران را می شناسند، شناختشان از کشورمان فقط به توانمندی های نظامی ما محدود شده است.
رییس جمعیت خیریه امام خمینی (ره) اظهار داشت: یکی از وجوه برجسته ایران، توانمندی هایش در عرصه های علمی و فناوری به خصوص در حوزه بهداشت، درمان، علوم پزشکی و دارویی است که باید بیش از گذشته به لبنانی ها معرفی شود.
عبدی افزود: در این راستا، مجموعه برنامه های آموزشی را برای پزشکان لبنانی تدارک دیده ایم. در عین حال، شماری از نخبگان به ویژه همکاران متخصصمان را در جمعیت خیریه امام خمینی (ره) برای آشنایی با توانمندی های جامعه علمی ایران، برای برنامه های مختلف و کنگره های پزشکی که در کشورمان برگزار می شود و برای مشارکت در دوره های آموزشی گوناگون و کسب مهارت و تجربه، به ایران اعزام می کنیم.
نظر شما