۲۷ بهمن ۱۳۹۸، ۱۱:۰۱
کد خبر: 83676144
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

۲ انتخابات در فارس، ۲ حق برای تعیین سرنوشت

۲۷ بهمن ۱۳۹۸، ۱۱:۰۱
کد خبر: 83676144
۲ انتخابات در فارس، ۲ حق برای تعیین سرنوشت

شیراز-ایرنا- انتخابات نخستین میاندوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در استان فارس همزمان با استان‌های تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی و قم در آستانه برگزاری است و همزمانی آن با انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، 2 حق انتخاب و تعیین سرنوشت را فراروی مردم این استان‌ها قرار داده است.

پس از رحلت آیت الله اسدالله ایمانی نماینده فقید ولی‌فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، یک کرسی مردم این استان در مجلس خبرگان رهبری خالی ماند که تعیین سرنوشت این کرسی در انتخابات دوم اسفند ۹۸ مشخص می‌شود.
مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری پنج کرسی دارند که در دوره پنجم، هم‌اینک حضرات آیات سید علی اصغر دستغیب، احمد بهشتی، سید محمد فقیه و علی اکبر کلانتری به نمایندگی از این استان در این مجلس حضور دارند و تکلیف یک کرسی باقیمانده باید در انتخابات میان‌دوره‌ای مشخص شود.
آیت‌الله لطف‌الله دژکام نماینده ولی‌فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز و حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی منتظری استاد حوزه و دانشگاه ۲ نامزد انتخابات نخستین میاندوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در استان فارس هستند.
این‌روزها محور بحث‌های مردمی در نقاط مختلف استان فارس بیشتر متوجه نامزدهای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است و کمتر نامی از نامزدهای انتخابات میاندوره‌ای مجلس خبرگان رهبری به زبان آورده می‌شود در حالی که مجلس خبرگان رهبری به لحاظ جایگاه و اهمیت از محوری‌ترین، اساسی‌ترین و ریشه‌ای ترین ارکان کشور بشمار می‌آید.
در توصیف جایگاه مجلس خبرگان رهبری همین بس که رهبر معظم انقلاب فرمودند: برخلاف برخی تصورها که گفته می‌شود مجلس خبرگان رهبری برای سالی یکی دو بار جلسه و سخنرانی تشکیل نمی‌شود، این مجلس می‌خواهد روزی که رهبر فعلی در قید حیات نیست، «رهبر» یعنی کلیددارِ حرکت انقلاب را انتخاب کند و این مساله بسیار مهم است.

جایگاه مجلس خبرگان رهبری مهم و تعیین کننده است
محمد کاظم کاوه پیشقدم استاد علوم سیاسی و رییس دانشگاه آزاد اسلامی شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: مجلس خبرگان رهبری بالاترین مجلس تصمیم‌گیری در جمهوری اسلامی ایران است و وظیفه انتخاب رهبر در شرایطی که نیاز باشد را برعهده دارد؛ همچنین نظارت بر وجود شرایط رهبری در رهبر انتخاب شده از دیگر وظایف این مجلس است.
وی افزود: با توجه به اینکه تمام قوانین در ارتباط با مجلس خبرگان رهبری توسط ۸۸ عضو این مجلس نوشته می‌شود این مجلس از اهمیت و جایگاه بالا، مهم و تعیین کننده‌ای برخوردار است.
وی ادامه داد: مجلس خبرگان رهبری مهمترین رکن نظارتی در جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود که مداوم بر وجود شرایط رهبری نظارت می‌کند.
این استاد علوم سیاسی گفت: حضور و مشارکت در انتخابات مجلس خبرگان رهبری اگر مهمتر از مجلس شورای اسلامی نباشد، کمتر از آن نیست و دقت در آینده و سرنوشت کشور است.
پیش‌قدم همچنین در ارتباط با لزوم مشارکت مردم در انتخابات دوم اسفندماه بیان کرد: شرایط امروز کشور و منطقه یک شرایط ویژه و مهمی است و رای دادن به هر نحوی، موجب تداوم، انسجام، یکپارچگی، جلوگیری از تجزیه کشور و درگیری تفرقه آمیز می‌شود.
وی افزود: نفس حضور مردم در انتخابات جدای از اینکه فرد چه عقیده‌ای دارد، از آشوب، گسست‌ها و درگیری قومی و فرقه‌ای جلوگیری می‌کند.
وی ادامه داد: مشارکت مردم در انتخابات نشان می‌دهد مبانی کلی کشور و انتخابات و اساس و چارچوب و یکپارچگی کشور مورد قبول آحاد مردم است و اگر اختلافی وجود دارد براثر سبک‌های مدیریتی و نحوه اجرای قوانین و نظارت بر اجرای قوانین است.

وظیفه مجلس خبرگان رهبری بالاترین و مهمترین است
حجت‌ الاسلام ‌والمسلمین سید محی الدین طاهری دبیر جامعه روحانیت مبارز شیراز و تولیت آستان مقدس حضرت سید علاءالدین حسین(ع) نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به جایگاه و اهمیت مجلس خبرگان رهبری گفت: در واقع جمهوری اسلامی ایران بخشی از حکومت جهانی اسلام در مکتب تشیع است، حکومت جهانی اسلام را حکومت حضرت مهدی(عج) می‌دانیم، به طور کلی حکومت اسلامی را باید به یک خیمه تشبیه کرد که لازمه حفظ و ماندگاری آن عمودی است که اگر این عمود باشد خیمه حفظ می‌شود و اگر نباشد آن خیمه زمین می خورد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران نیز عمود خیمه وجود رهبر نظام است، جایگاه رهبری همچون یک عمود می‌ماند که خیمه جمهوری اسلامی را پابرجا نگه داشته است.
وی ادامه داد: وظیفه مجلس خبرگان رهبری این است که این عمود را در بین عمودهای موجود شناسایی و انتخاب کند و سپس بر آن نظارت داشته باشد.
دبیر جامعه روحانیت مبارز شیراز گفت: مهمترین وظیفه‌ای که در نظام اسلامی بر دوش افراد گذاشته شده بر دوش مجلس خبرگان رهبری است که می‌خواهد عمود خیمه را شناسایی و انتخاب کند.
حجت‌الاسلام طاهری افزود: بعد از رحلت امام راحل اگر مجلس خبرگان رهبری انتخاب دقیقی نداشت، امروز این همه عزت و عظمت را نداشتیم لذا جایگاه مجلس خبرگان رهبری بالاترین و مهمترین جایگاه است.
وی همچنین با تاکید بر لزوم مشارکت حداکثری مردم در انتخابات دوم اسفندماه بیان کرد: هر انسانی برای سرنوشت خود باید ارزش قائل باشد، انتخابات پیش رو مهم است و اصل شرکت در انتخابات نیز شرعا واجب است چون در ارتباط با سرنوشت جامعه تصمیم می‌گیرند.
وی ادامه داد: امیدواریم مردم بزرگوار استان فارس و کشور در روز دوم اسفندماه در انتخابات به صورت گسترده شرکت و بهترین و اصلح‌ترین انتخاب را داشته باشند.
انتخابات نخستین میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری همزمان با یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی دوم اسفندماه در سراسر کشور برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha