سردار اسماعیل کوثری عصر یکشنبه در «کنگره شهدا با موضوع مقاومت و امنیت دو روی یک سکه» در دانشگاه الزهرا (س) افزود: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه به هیچ کشوری حمله نمیکند اما در مقابل هر قدرتی از خود دفاع همه جانبه خواهد کرد.
وی اظهار داشت: باید راه شهدای دفاع مقدس و امنیت را ادامه دهیم و همه برای پیشرفت این کشور با صلابت پیش برویم.
سردار کوثری با بیان اینکه اگر در مقابل دشمنان مقاومت نمیشد، به موفقیت های امروز دست نمی یافتیم، گفت: در بسیاری حوزه ها باید خودمان را باور کنیم، ما هیچ چیزی از اروپایی ها کم نداریم که تصور می کنیم آنها فقط باید صنعت را پیش ببرند.
جانشین قرارگاه ثارالله با اشاره به اینکه همین موشک نقطه زن را دانشجویی به نام حسن تهرانی مقدم ساخت، اضافه کرد: اگر دو واژه امنیت و مقاومت نباشد، موفقیت حاصل نمی شود، حاج قاسم به دلیل وجود امنیت در سراسر ایران، توانست به محرومین و مظلومین عراق و سوریه کمک کرد. او تمام هستی خود را در طبق اخلاص گذاشته بود.
جانشین قرارگاه ثارالله در ادامه به جنگ سوریه نیز اشاره کرد و گفت: در اردیبهشت ۹۳ که اوج تهاجم داعش بود و آنها می خواستند دولت اسلامی عراق و شام را تشکیل دهند که حاج قاسم شاهکار کرد.
سردار کوثری اظهار داشت: آنها ۸۰ درصد سوریه را اشغال کرده بودند و در خرداد ۹۳ تا ۳۵ کیلومتری مرز ایران از سوی غرب کشور آمدند، در این هنگام رهبری دو تصمیم گرفتند. به نیروهای مسلح گفتند بروید به عراق و به آنها بگویید اگر پایتان را جلوتر بگذارید با ما طرف هستید.
وی توضیح داد: اقدام دوم نیز این بود که نامه ای به آیت الله سیستانی نوشتند که از جوانان بخواهید که وارد میدان شوند، حاج قاسم نیز این جوانان را ساماندهی کرد، آموزش داد و بکار گرفت.
سردار کوثری افزود: سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی با تجربه هشت سال دفاع مقدس، آنچنان به داعش تاخت که در تصور آمریکایی ها نمی گنجید چرا که آمریکا از کشورهای مختلف افراد را فریب داده بودند تا داعش را به نام اسلام ایجاد کنند.
وی توضیح داد: حاج قاسم شب و روز نداشت و خانواده اش برای او همچون خانواده ای دیگر بودند. در نهایت اینکه داعش نتوانست جای پای خود را محکم کند و اگر ما کوتاه می آمدیم آنها یقه تک تک ما را می گرفتند، اگر مقاومت نمی شد، ما به ابن موفقیت ها نمی رسیدیم.
سردار کوثری در ادامه به آشنایی خود و سردار سپهبد شهید سلیمانی در سال ۶۰ در جبهه های جنوب کشور اشاره کرد و گفت: حاج قاسم یک لحظه به خود فکر نمی کرد لذا وقتی بسیجیان لشکر فاطمیون و حیدریون او را در کنار خود و پشت خاکریز می دیدند و به خط مقدم می رود و با آنها نشست و برخاست می کند، روحیه می گرفتند، اگر این روش فرماندهی نبود، مگر می شد مقابل دشمن تا دندان مسلح ایستاد.
جانشین قرارگاه ثارالله در ادامه سخنان خود به نهضت امام خمینی (ره) اشاره کرد و تصری کرد: در پایان قرن بیستم، انسانی از سلاله ائمه به ویژه فاطمه زهرا (س)، آنچنان بر طاغوت زمان و علیه دو ابرقدرتی که دنیا را پس از جنگ جهانی بین خود تقسیم کرده بودند، خروشید که هر چه تلاش کردند نتوانستند جلوی پیشروی او را بگیرند.
وی یادآور شد: دشمنان توطئه های متعددی کردند تا جلوی انقلاب را بگیرند، جنگ راه انداختند و علیه ایران متحد شدند.
سردار کوثری توضیح داد: جنگ فی نفسه خوب نیست اما رزمندگان به خوبی به تکلیف خود عمل کردنز با اینکه جبهه مملو از خطر بود اما همه چیز زیبا شد. روحیه شجاعت و سلحشوری آنچنان شد که دشمن طی عملیات های ما شکست سنگینی از امثال حاج قاسم ها خورد.
وی با اشاره به رشادت های رزمندگان ادامه داد: بسیجیان ۱۶ ساله با دست بردن در شناسنامه شان برای حضور در جبهه می آمدند، وصیت نامه می نوشتند که اگر شهید شدم فلان کارها را انجام دهید.
کتاب دشت لیلی تا جزیره مجنون رونمایی شد
در ادامه این مراسم از «از دشت لیلی تا جزیره مجنون» نوشته محمدسرور رجایی نویسنده افغانستانی رونمایی شد.
محمد سرور رجایی در ابتدا سخنان خود ایام پیروزی انقلاب اسلامی ایران را به ملت بزرگ ایران و تمامی مسلمانان جهان تبریک گفت و افزود: من افغانستانی؛ ایران را وطن فرهنگی خود می دانم و به نظرم تمام خانواده شهدای فاطمیون نیز چنین حسی دارند که برای اسلام، بهترین عزیزان خود را نثار کردند.
وی با بیان اینکه کتاب «از دشت لیلی تا جزیره مجنون» خاطرات رزمندگان افغانستانی دفاع مقدس را روایت می کند، افزود: دغدغه نگارش این کتاب در سال ۶۲ در من بوجود آمد و از سال ۸۵ آن را آغاز ک دم و نگارش و جمع آوری خاطرات شهدا ۱۰ سال طول کشید.
نویسنده کتاب «از دشت لیلی تا جزیره مجنون» اظهار داشت: من نیمی از این کتاب را با بغض نوشتم وقتی ناگفته های خانواده های ایثارگر افغانستانی ها را می شنیدم، برای مستندسازی این کتاب به افغانستان رفتم و مجموعه عکسی را از بلخ افغانستان به ایران آوردم تا کتابم مستند شود. این کتاب ۵۲۷ صفحه و ۲۷۰ قطعه عکس دارد.
این نویسنده گفت: در دیداری این کتاب را به رهبر معظم انقلاب تقدیم کردم، ایشان وقتی کتاب را تورق کردند، قول دادند که آن را می خوانند، از بچه های افغانستان پرسیدند و به من گفتند سلام مرا به آنها برسان.
وی با تاکید بر اینکه کتابش نگاه یکجانبه گرایی ندارد، اظهار داشت: بسیاری از شهدای عزیز و رزمندگان لشکر فاطمیون را می شناختم و بسیاری از آنها دوستانم بودند.
شهناز اشکیان، رزمنده دوران دفاع مقدس و جانباز شیمیایی نیز در ادامه این مراسم به بیان خاطراتی از دوران جنگ پرداخت.
وی افزود: باید در مسیر شهدا و زنان و مردان ایثارگر باشیم و این سلوک را با ثبت و ضبط خاطرات آنها به نسل آینده منتقل کنیم.
اشکیان تاکید کرد: باید در صحنه انتخابات حضور داشته باشیم و انتخاب اصلح کنیم، کسانی که پیرو راه شهدا و امام (ره) باشند.
نظر شما