عیسی فرهادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تعداد کل داوطلبانی که از سوی شورای نگهبان مورد تایید نهایی قرار گرفته و نام آنان روز ۲۳ بهمن به عنوان نامزدهای قطعی حوزه انتخابیه تهران منتشر شد، یک هزار و ۴۵۳ نفر بود.
وی تصریح کرد: از این تعداد، تاکنون ۷۳ نفر از نامزدها از حضور در رقابتها انصراف داده یا حوزه انتخابیه خود را به سایر نقاط کشور تغییر داده اند.
فرماندار تهران گفت که از سوی دیگر، نتیجه اعتراض تعدادی از داوطلبان به رد صلاحیت خود نیز به تازگی از سوی شورای نگهبان اعلام شده و برخی از آنها تایید صلاحیت شده اند.
وی به آمار این افراد اشاره ای نکرد اما تاکید کرد که اسامی افراد تازه تایید صلاحیت شده به فهرست نامزدهای حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس اضافه شده است.
با وجود کاهش شمار نامزدها، همچنان به ازای هر کرسی مجلس، نزدیک به 45 نفر در صحنه رقابت ها در حوزه انتخابیه تهران حضور دارند. این رقم دو برابر میانگین کشوری نامزدها در انتخابات مجلس یازدهم است.
رئیس ستاد انتخابات حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در خصوص تخلفات ثبت شده در زمینه تبلیغات انتخاباتی نیز گفت: تاکنون مورد مهمی از تخلفات نداشته ایم زیرا بخش عمده از تبلیغات نامزدها در سطح فضای مجازی انجام می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، هیچ مشکلی در روند برگزاری انتخابات در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس وجود ندارد و تمامی اقدامات طبق برنامه و زمان بندی تعیین شده پیش می رود.
در مجموع، یکهزار و ۵۰۳ نامزد در شش حوزه انتخابیه در استان تهران بر سر تصدی کرسی های مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم با یکدیگر رقابت می کنند که از این تعداد، یکهزار و ۳۸۰ نفر در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، ۱۱ نفر در حوزه انتخابیه پاکدشت، ۳۸ نفر در حوزه انتخابیه رباط کریم و بهارستان، ۱۷ نفر در حوزه انتخابیه دماوند و فیروزکوه، ۲۷ نفر در حوزه انتخابیه ورامین، پیشوا و قرچک و ۳۰ نفر نیز در حوزه انتخابیه شهریار، قدس و ملارد فعالیت دارند.
استان تهران در مجلس شورای اسلامی ۳۵ نماینده دارد که از این تعداد، حوزه انتخابیه «تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس» ۳۰ کرسی و هر کدام از حوزه های انتخابیه «پاکدشت»، «دماوند و فیروزکوه»، «ورامین، پیشوا و قرچک»، «قدس، ملارد و شهریار» و «رباط کریم و بهارستان» یک نماینده دارند.
در حوزه انتخابیه تهران، چهار کرسی نیز برای اقلیت های دینی «کلیمی»، «آشوری و کلدانی»، «زرتشتی» و «ارامنه شمال» پیش بینی شده است که هر کدام یک نماینده در مجلس دارند.
نمایندگان اقلیتهای دینی در کشور به صورت سراسری انتخاب می شوند و فقط ارامنه دارای دو حوزه انتخابیه ارامنه شمال به مرکزیت تهران و ارامنه جنوب به مرکزیت اصفهان هستند.
انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و میاندوره ای پنجمین مجلس خبرگان رهبری به طور همزمان روز جمعه آینده دوم اسفند در سراسر کشور برگزار می شود.
در انتخابات میاندوره ای مجلس خبرگان در استان تهران ۱۷ نفر برای تصدی سه کرسی این استان با یکدیگر رقابت می کنند.
این افراد جایگزین مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی، آیتالله نصرالله شاهآبادی و آیت الله سیدابوالفضل میرمحمدی در مجلس خبرگان خواهند شد.
تبلیغات نامزدهای انتخابات میاندوره ای مجلس خبرگان از هفدهم بهمن و مجلس شورای اسلامی از بیست و چهارم بهمن در سراسر کشور آغاز شده است و تا پایان روز چهارشنبه ۳۰ بهمن ادامه خواهد داشت.
نظر شما