عرف: تلاش برای افزایش مشارکت در انتخابات رسالت ملی همه است

تهران- ایرنا- رییس ستاد انتخابات کشور گفت: تلاش برای افزایش مشارکت و رقابت در انتخابات، رسالت ملی همه ما است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، جمال عرف روز دوشنبه در نشست هم اندیشی مدیران ایرنا با موضوع مشارکت افزایی در انتخابات با نگاهی گذرا به وقایع امسال در کشور گفت: آغاز سال با بحث سیل بود که ۲۵ استان به طور اساسی درگیر سیل شدند. بعد از آن بحث سوخت پیش آمد، سپس شهادت سردار سلیمانی رخ داد، بعد از آن شهدای کرمان و سقوط هواپیما را داشتیم، علاوه بر این در هفته‌های اخیر سیل سیستان و بلوچستان و این روزها هم که برف سنگین و سرما در گیلان و چند استان دیگر را داریم؛ بنابراین می‌توان گفت که امسال سال پر مسأله ای بوده است.

وی ادامه داد: بدیهی است که این حجم مسأله بر حجم التهاب در جامعه و افکار عمومی تأثیر می‌گذارد. علاوه بر این بحث تحریم و مشکلات داخلی را هم در کنار این مسائل داریم؛ بنابراین جامعه در شرایط کاملاً عادی وارد گردونه انتخابات نمی‌شود.

رییس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه وظیفه اصلی رسانه این است که بخشی از این بار را از  دوش جامعه بردارد، گفت: ستاد انتخابات در چنین شرایطی کار خود را آغاز کرد و چهار بحث سلامت، رقابت، مشارکت و امنیت را مدنظر قرار داد.

عرف سلامت و امنیت را دو وظیفه اصلی و ذاتی وزارت کشور عنوان کرد و گفت:  دو اصل دیگر رقابت و مشارکت، رسالت و وظیفه ملی همه ما است و اختصاص به دستگاهی خاص ندارد. وزارت کشور تا جایی که می‌تواند باید مشارکت را تسهیل کند؛ مثلا با اپلیکیشن مخصوص تلفن همراه در روز انتخابات نزدیک‌ترین شعبه اخذ رای را به مردم نشان دهد؛ چون موضوع مشارکت موضوعی است که بار آن روی کل کشور و به ویژه رسانه است.

 

وی با بیان این که وضعیت کشور نسبت به شرایط موجود و سطح تهدیدات برای همه ما روشن است، اظهارداشت: اگر مشارکت در حد مطلوب باشد در سطح بین المللی تأثیر خود را خواهد داشت. از این زاویه، سخن مقام معظم رهبری که فرمودند "به خاطر ایران رأی دهید"، نشانگر این است که ایشان در افقی کلان، سطح تهدیدات را می بینند.
عرف خاطرنشان کرد: هر کس به منافع ملی و امنیت ملی فکر می کند، در این دوره یک رسالت ملی بر دوش او است و باید در انتخابات حضور یابد.

عرف با بیان اینکه در بخش سلامت انتخابات تلاش زیادی کرده ایم که حتی یک رای جابه جا نشود، گفت: در ستاد انتخابات کشور با هماهنگی و همراهی شورای محترم نگهبان، موضوع احراز هویت رأی دهندگان به صورت کاملاً الکترونیکی انجام می‌شود که با این روش، امکان وقوع تخلفاتی مثل رأی دادن چندباره منتفی است چون مبنا کد ملی افراد است.

معاون وزیر کشور با اشاره به وجود حدود ۵۵ هزار شعبه در سراسر کشور گفت: برخی شعبه‌ها دارای یک صندوق و برخی حوزه‌های شلوغ دارای ۲ صندوق هستند.

وی درباره قانون شفافیت مالی هزینه‌های انتخابات افزود: با توجه به فرصت اندکی که از زمان ابلاغ این قانون تا انتخابات داریم، عملا بیشتر بر اجرای ۲ ماده از این قانون اصرار داریم که در این دوره انجام شود که البته این موضوع به معنای کنار گذاشتن سایر مواد این قانون نیست. این دو ماده مواد ۷ و ۸ است که یکی به ضرورت باز کردن حسابی نزد بانک‌های معتبر و دیگری به مشخص کردن نماینده مالی نامزدها اشاره دارد. هدف اصلی این قانون، ایجاد شفافیت در هزینه‌کردهای تبلیغاتی انتخابات و فراهم کردن شرایط نظارت بر این هزینه‌ها است.

 

رییس ستاد انتخابات کشور هم چنین درباره اهمیت مشارکت بالا در این دوره از انتخابات گفت: اگر سطح مشارکت مردم در انتخابات پایین باشد قاعدتا سطح تحریم‌ها در آینده بیشتر از وضعیت فعلی می شود و همزمان تهدیدهای سخت و نیمه سخت علیه کشور هم بیشتر می شود. وی افزود: در موارد و حوزه های دیگر هم اگر دشمنان احساس کنند پایگاه حمایت مردمی نظام کمتر شده، قطعا تهدیدهای خود را تشدید می کنند. به هر حال گلایه‌ها و انتقادها به جای خود اما با توجه به برنامه‌هایی که علیه کشور تدارک دیده اند، مشارکت در انتخابات بسیار مهم است و می‌تواند مانع از عملیاتی شدن تهدیدهای آنها شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha