صیانت از آثار فرهنگی‌تاریخی در کتب درسی بیاید

تهران- ایرنا- وزیر میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با بیان تاکید بر صیانت از آثار فرهنگی گفت: موضوع صیانت از این آثار و پیشگیری باید در کتب درسی دانش‌آموزان بیاید و افراد از کودکی با این موضوع آشنا شوند.

 علی‌اصغر مونسان امروز (سه شنبه) در مراسم تجلیل از میراث‌بانان برگزیده در محل سالن آمفی‌تئاتر این وزارتخانه برگزار شد، بیان کرد: زمانی که صحبت از صیانت از آثار فرهنگی و تاریخی می‌شود در واقع صحبت از صیانت اموال مردمی است، اموالی که متعلق به همه مردم ایران و بلکه متعلق به همه مردم جهان است؛ از این رو فعالیت نیروهای یگان حفاظت میراث‌فرهنگی در حقیقت صیانت و پاسداشت از اموال، اشیا و آثاری است که متعلق به تمام مردم جهان است.

او گفت: اما مهم‌تر از این که آثار و اشیای تاریخی اموال متعلق به مردم هستند این است که ‌این آثار و اشیا هویت تاریخی یک ملت هستند. هر شیء تاریخی یک سند هویتی است. برخی کشورها دنبال این هستند که برای خود هویت بسازند و تاریخ و تمدنی که وجود نداشته را ایجاد کنند اما این ملت هویت و تاریخ و تمدن غنی دارد. در حقیقت ایران ریشه در تاریخ دارد و پایه‌گذار تمدن بشری بوده است.

هویت تاریخی ساختنی نیست

مونسان ادامه داد: موفقیت‌های اقتصادی را می‌توان ایجاد کرد و به دست آورد اما هویت موضوعی نیست که بتوان آن را ایجاد کرد، خوشبختانه ایران این هویت را دارد و این هویت تاریخی به همت شما نیروهای یگان حفاظت میراث‌فرهنگی در حال پاسداری و صیانت است.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: نیروهای یگان حفاظت میراث‌فرهنگی با همه کمبودها تحت فرماندهی هوشمندانه سردار رحمت‌الهی فرماندهی این یگان، ماموریت‌های خود را به خوبی انجام می‌دهند،‌ در سفر به استان‌های مختلف و در بازدید از نقاط گوناگون از نزدیک شاهد هستم که تمام فرماندهان و نیروهای یگان حفاظت میراث‌فرهنگی با انگیزه و مصمم به انجام وظایف خود و صیانت از آثار و اموال تاریخی می‌پردازند.

افزایش مشارکت‌های مردمی در صیانت از آثار تاریخی

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ادامه به ضرورت پیشگیری، فرهنگ‌سازی و آموزش در حوزه صیانت از آثار تاریخی اشاره کرد و افزود: با توجه به آثار و گستردگی اماکن و محوطه‌های تاریخی به‌طور حتم اگر قرار باشد صیانت از تمام این آثار به‌نحو مطلوب انجام شود باید امکانات و تجهیزات و نیروهای یگان حفاظت تا ۱۰ برابر افزایش یابد که دشوار است؛ از این رو نیازمند فرهنگ‌سازی و استفاده از مشارکت‌های مردمی هستیم.

چاره‌ای نداریم جز اینکه از مشارکت‌های مردمی در این خصوص استفاده کنیم؛ کما اینکه در حال حاضر نیز بسیاری اخبار و اطلاعات در خصوص کشف آثار و اموال تاریخی از سوی اقشار مختلف مردم به‌دست ما می‌رسد؛ لذا نیازمند تقویت و افزایش مشارکت‌های مردمی هستیم. در خواست و انتظار من از معاونت میراث‌فرهنگی نیز این است که در این خصوص به یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کمک کند.

دانش‌آموزان با صیانت از آثار تاریخی آشنا شوند

مونسان تصریح کرد: در حوزه پیشگیری نیز باید از ظرفیت‌های مردم و نیز ظرفیت‌های سایر دستگاه‌ها از جمله آموزش و پرورش استفاده کرد، در این باره با وزیر آموزش و پرورش نیز صحبت‌هایی کرده‌ام و علاقه‌مند هستیم موضوع صیانت از میراث‌فرهنگی در کتب درسی دانش‌آموزان بیاید و در این خصوص آماده امضای تفاهم‌نامه همکاری با این وزارتخانه هستیم. موضوع پیشگیری و فرهنگ‌سازی باید از دوران کودکی نهادینه شود، این موضوع را باید همه درک کنند که تعرض به میراث‌فرهنگی در حقیقت تعرض به اموال یک ملت نیست بلکه تعرض به هویت یک ملت است.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: یکی از موضوعاتی که از مدت‌ها پیش به‌دنبال آن هستیم ایجاد شبکه میراث‌بانان افتخاری است. در همین خصوص با امور حقوقی وزارتخانه صحبت خواهم کرد که اگر منع قانونی نداشته باشد با امضای وزیر افرادی به‌عنوان میراث‌بانان افتخاری انتخاب شوند.

او درپایان صحبت‌های خود با اشاره به تلاش‌های انجام شده از سوی فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور، ضمن قدردانی از تلاش‌های سردار رحمت‌الهی از برگزاری مراسم نکوداشت او در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

رصد آنلاین فضای مجازی از سوی یگان حفاظت

سردار امیر رحمت الهی فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت صیانت از حوزه میراث‌فرهنگی اظهار کرد: میراث‌فرهنگی متعلق به همه مردم است و اقشار مختلف مردم باید در صیانت از میراث‌فرهنگی و آثار تاریخی مشارکت داشته باشند.

او افزود: هدف صیانت بیشتر از آثار فرهنگی تاریخی برنامه‌های مختلفی را آغاز کرده‌ و اقدامات جامعی را انجام داده‌ایم، یکی از آن‌ها توجه به تقویت مشارکت‌های مردمی در صیانت از آثار فرهنگی تاریخی است.

سردار رحمت‌الهی اضافه کرد: خوشبختانه با تعامل و پیگیری‌های انجام شده با دستگاه‌های ذی‌ربط موفق به دسترسی آنلاین به سامانه رصد فضای مجازی شدیم که در همین ارتباط تا کنون ده‌ها پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی متخلف شناسایی و مسدود شده‌اند. خوشبختانه این فرصت وجود دارد که معاونت گردشگری و معاونت صنایع‌دستی از طریق این سامانه به رصد سایت‌های فعال در این دو حوزه بپردازند و با سایت‌های مختلف برخورد شود.

تجلیل از خانواده شهید و میراث‌بانان برگزیده

در این مراسم همچنین کتاب نقش پیشگیری اجتماعی در حفاظت از آثار فرهنگی تاریخی تألیف امیر رحمت‌الهی و علی توسل‌پور با حضور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی رونمایی شد. در ادامه کارت میراث‌بان افتخاری به‌صورت نمادین به منوچهر لطفی رئیس انجمن مجموعه‌داران ایران و معصومه دیودار خبرنگار اهدا و از خانواده شهید استوار دوم محمد محمودزاده نیز تجلیل شد.

تجلیل از جانباز یگان حفاظت میراث‌فرهنگی یزدان آوری که در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان اشیای تاریخی به درجه جانبازی نائل شده، یکی دیگر از بخش‌های این مراسم بود. هم‌چنین در این مراسم از سرهنگ محمدرضا بهمنی‌نژاد، سرهنگ رامین مکناوی، مهدی عسکری، محمدرضا زاهدی، شهرام صابری، مرتضی رحیمی، سید محمدرضا مظاهری، حسین اقدم، حمیدرضا ارجمند و فاطمه پیرجانی به‌ عنوان میراث‌بانان برگزیده از سوی دکترمونسان تجلیل شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha