حجتالاسلام مجتبی کلباسی در حاشیه داوری مرحله نهایی رویداد فهما (پایتخت فرهنگ و هنر مسجد) در حوزه فعالیت های قرآن و عترت کانون های مساجد گفت: فعالیت های قرآنی متناسب زمان نیست و نیاز به نوآوری و طرح های جدید دارد.
وی افزود: شاید بسیاری برنامه ها و طرح های قرآنی برای آنان که به مسجد می آیند، مفید و خوب باشد ولی موضوع این است که همه مردم به مسجد نمی آیند.
مدیر مرکز تخصصی مهدویت اضافه کرد: در برنامه های قرآنی باید توجه کنیم سهم نسل جوانی که با مسجد ارتباط ندارد در این زمینه چیست و چگونه می توان با آنان ارتباط برقرار کرد و در نهایت برنامه هایی را اجرا کرد که جوانان از آن استقبال کنند.
کلباسی درباره داوری آثار مربوط به قرآن و عترت کانون های مساجد اظهار داشت: با توجه به اطلاعات گردآوری شده و سامان یافته می توان گفت کانون های راه یافته به مرحله نهایی با قواعد مشخصی آمده بودند که جای تقدیر دارد ولی این طرح نسبت به آنچه در جامعه اتفاق می افتد، نیازمند مراحل تکمیلی است.
وی افزود: داوری های انجام شده مربوط به فعالیت های قرآن و عترت در قالب فیلم، عکس وگزارش بود که با توجه به شرایط و امکاناتی که در منطقه خود داشتند، قابل تحسین است. چون برخی از این آثار مربوط به مناطق محروم و دورافتاده بود.
رئیس موسسه موضوع شناسی احکام فقهی افزود: باید به واقعیت های میدانی در حوزه فعالیت های قرآنی توجه کنیم. چون بسیاری از کسانی که در زمینه های فرهنگی فعالیت می کنند، به ویژه آنان که در کانون ها فعال هستند، اهل گزارش دادن نیستند درحالی که این داوری ها بر اساس گزارش های تنظیم شده صحیح است ولی ممکن است درباره آن واقعیت میدانی که در عمل چه اتفاق افتاده، گزارشی نیامده باشد. به عبارت دیگر برخی موسسات و کانون ها فعالیت های چشمگیری دارند ولی آن را منعکس نمی کنند.
داوری مرحله نهایی فهما از شنبه در ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد آغاز شد و تا چهارشنبه (۳۰ بهمن) ادامه دارد که داوران به ارزیابی آثار منتخب می پردازند و هشت شاخص اصلی در این داوری ها توجه می شود.
داوران شاخصه قرآن و عترت را حجت الاسلام حمید محمدی، عباس سلیمی، مهدی قره شیخ لو و مجتبی کلباسی تشکیل می دهند و فرهاد قائمیان، سیدسعید سیدزاده و انسیه شاه حسینی در بخش فیلم به داوری میپردازند. شهرام کرمی، کوروش زارعی و سیدحسین فنایی در بخش نمایش و شهروز حقی، امید عرفان پور و مسعود نکویی در بخش سرود داوری می کنند.
فهمیه باب الحوائجی، محسن حاجی زین العابدینی و ابراهیم حیدری در شاخصه فرهنگ کتاب و کتابخوانی و حجج اسلام سیدناصر میرمحمدیان، احمدی، حجت گنابادی نژاد و رضا روستاآزاد در شاخصه پاسداشت مناسبت های ملی مذهبی داوری می کنند.
از دیگر داوران نیز می توان به حسین اسدی، مهدی عباسی و روح الله رازینی در شاخصه خلاقیت و نوآوری، بهروز مینایی، محمدرضا بهمنی و رضا باقری اصل در شاخصه فضای مجازی و رسانه، حجت الاسلام حجت الله ذاکر، امیرحسین آل اسحاق، رضا برزگر و شعبانعلی رمضانیان در شاخصه غنی سازی اوقات فراغت اشاره کرد.
نظر شما