پیمانی برای پیوند کتاب و کشاورز

همدان- ایرنا- مدیرکل کتابخانه‌های عمومی همدان از انعقاد تفاهم‌نامه‌ای بین این نهاد و سازمان جهادکشاورزی استان خبر داد و گفت: ترویج فرهنگ کتابخوانی و افزایش دانش کشاورزان مهمترین هدف این عهد و پیمان است.

عاطفه زارعی روز چهارشنبه در این آیین اظهار داشت: این تفاهم نامه با موضوع استفاده از ظرفیت‌های موجود برای افزایش اثر بخشی فعالیت ترویج دهندگان کشاورزی و دامپروری از طریق کتاب و کتابخوانی امضا شد.

وی با بیان اینکه کتابخانه‌ تنها مرکز فرهنگی در روستاها است گفت: بیشتر مراجعه کنندگان به این مراکز قشر کودک، نوجوان و بانوان هستند که و در برخی از مناطق آقایان نیز استقبال خوبی از کتابخانه ها دارند.

زارعی کتابخانه‌های عمومی را فضای مناسی برای اشتراک تجربه های گوناگون دانست و افزود: به دنبال بهره‌برداری بهینه از امکانات و منابع موجود کتابخانه‌ها برای ترویج فرهنگ مطالعه و کاربردی کردن نقش این مراکز فرهنگی در زندگی مردم به ویژه روستائیان هستیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی همدان خاطرنشان کرد: ۴۴ کتابخانه روستایی در سطح استان دایر است و در روستاهای فاقد کتابخانه "پیشخوان کتاب" با هدف دسترسی آسان مردم راه اندازی می شود.

افزایش بازدهی کشاورزی در گرو دانش افزایی

رییس سازمان جهادکشاورزی همدان نیز در این آیین با اشاره به وجود ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان گفت: ۲۹ درصد ارزش افزوده اقتصاد این منطقه مربوط به تولیدات کشاورزی است.

منصور رضوانی جلال اضافه کرد: کشاورزی همدان در حال گذار از شیوه سنتی به صنعتی است به طوری که کشت گلخانه‌ای در استان یک نوع کشاورزی صنعتی است که رشد خوبی دارد.

وی با بیان اینکه فرزندان تحصیل کرده کشاورزان به دنبال هدایت کشاورزی از حالت سنتی به صنعتی هستند افزود: همکاری و همیاری ما با کتابخانه‌های عمومی برای ارتقا سطح زندگی کشاورزان بسیار اثرگذار است.

 رضوانی جلال یادآوری کرد: فضای مجازی مصداق تنقلاتی است که اجازه مصرف مواد غذایی مناسب و مقوی را به افراد نمی‌دهد و ما باید تلاش کنیم محصول سالم را به دست بهره‌برداران برسانیم.

وی افزود: جوانان خلاق و مبتکر بسیاری در روستاها ساکن هستند که با مطالعه و تحقیق روی محصولات کشاورزی می توانند به افزایش و بهینه سازی تولیدات روستا کمک کنند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه بیشترین سیب زمینی کشور در این استان تولید می شود گفت: در حال حاضر میانگین تولید سیب زمینی در استان همدان در هر هکتار ۴۲.۵ تن است و با مطالعه و دانش افزایی کشاورزان می توان در تولید بقیه محصولات هم سرآمد باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha