نخستین شمش طلا سال آینده در خراسان جنوبی رونمایی می‌شود

بیرجند - ایرنا - معاون بهره‌برداری و اکتشاف شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: کارخانه فراوری طلا هیرد نهبندان در خراسان جنوبی ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و نخستین شمش آن شهریور سال آینده رونمایی می‌شود.

حسام مقدم‌علی روز چهارشنبه در حاشیه هشتمین کنفرانس مهندسی معدن ایران در دانشگاه بیرجند در جمع خبرنگاران افزود: نخستین کارخانه فراوری طلا خراسان جنوبی در معدن هیرد در حادل احداث است که با بهره‌برداری از آن، این استان نخستین بار دارای مجموعه طلا خواهد شد.

وی گفت: خرید و ثبت سفارش تمامی کالاهای وارداتی کارخانه طلا هیرد نهبندان انجام شده است و این کارخانه فرصت بسیار خوبی را برای ایجاد اشتغال در منطقه فراهم خواهد کرد.

معاون بهره‌برداری و اکتشاف شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران اظهار داشت: این شرکت از سال ۹۳ برای اکتشاف، تجهیز و فعال سازی معادن در خراسان جنوبی ورود پیدا کرده است.

وی اخذ گواهی کشف معدن طلا خونیک، جانمایی و راه‌اندازی واحد خردایش در محل احداث کارخانه طلا هیرد، ثبت تعداد پهنه‌های اکتشافی بیشه، حیدرآباد و عشق آباد با مساحت ۱۴ هزار و ۲۲۲ کیلومتر مربع که منتج به شناسایی ۱۰ محدوده معدنی امیدبخش شد را از جمله این اقدامات ذکر کرد.

رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی هم به خبرنگاران گفت: در حال حاضر رتبه معدنی ایران در دنیا ۱۰ تا ۱۱ است که اگر ذخایر پنهان اکتشاف شود، این رتبه افزایش خواهد یافت.

علیرضا شهیدی افزود: با توجه به موقعیتی که ایران در زمینه زمین‌ شناسی دارد به نظر می‌رسد تعداد زیادی ذخایر پنهان در کشور وجود داشته باشد اما از آنجا که هیچ شواهدی در سطح زمین ندارد باید با استفاده از متدهایی که در اکتشاف ذخایر پنهان وجود دارد به اکتشاف این عناصر بپردازیم.

وی با بیان اینکه سازمان زمین شناسی از سال ۱۳۷۱ از لایحه خدماتی ژئوفیزیک هوایی استفاده می‌کند اظهار داشت: تمام ابزار ما کانادایی است اما با توجه به اینکه در شرایط تحریم به سر می‌بریم نیروهای متخصص سازمان این دستگاه‌ها را به روزرسانی کرده‌اند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: در حال حاضر فواصل خطی که توسط بالگرد برداشت می‌شود ۲۰۰ تا ۲۵۰ متر ارتفاع دارد که تا عمق ۴۰۰ تا ۴۵۰ متری هم عناصر فلزی زیر زمین را به خوبی تشخیص می‌دهد.

وی گفت: از سال ۸۳ به بعد ژئوفیزیک هوایی برای کشف کانسارهای پنهان به عنوان لایه اطلاعاتی استفاده می‌شود و تاکنون برداشت‌های حدود ۱۵۰ هزار کیلومتر مربع کشور انجام و هزاران آنومالی ژئوفیزیک هوایی نیز ثبت شده که برخی از طریق مزایده در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۲۲ درصد برنامه کشف کانسارهای پنهان انجام شده است افزود: در استان کردستان معادن بزرگ آهن کشف شد و در استان سیستان و بلوچستان نیز به زودی انجام می‌شود.

رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت: عملیات ژئوفیزکی هوایی در خراسان جنوبی نیز انجام شده است و اگر مواد قابل توجهی کشف شود در اختیار بخش خصوصی قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه بخش معادن در توزیع ثروت بین مناطق محروم بسیار تاثیرگذار است تصریح کرد: اکثر معادن در نقاط بسیار محروم سایر استان‌ها قرار دارند لذا وقتی معدنی در نقطه‌ای دور از مرکز کشف می‌شود خواه ناخواه ثروت به صورت عادلانه توزیع خواهد شد.

هشتمین کنفرانس مهندسی معدن ایران به میزبانی دانشگاه بیرجند تا فردا یکم اسفند ادامه دارد.

۴۵ مقاله برای سخنرانی و ۲۱۴ مقاله به صورت پوستر در این همایش ارایه می‌شود.

معدن یکی از قابلیت‌های اقتصادی خراسان جنوبی به شمار می‌رود و تاکنون بیش از ۴۰ نوع ماده معدنی در این استان مرزی و کویری شناسایی شده که ذغالسنگ طبس از مشهورترین آنها است.

نمایشگاه دستاوردهای معدنی استان خراسان جنوبی نیز روز چهارشنبه در حاشیه افتتاح هشتمین کنفرانس مهندسی معدن ایران در دانشگاه بیرجند گشایش یافت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha