خبر فوری: رفع فیلترینگ

«اکو آرت»؛ جنبش هنری برای توجه به مشکلات زیست‌محیطی

تهران- ایرنا- استاد دانشگاه الزهرا با ارائه تعریفی از «اکو آرت» یا «هنر زیست‌محیطی» گفت: این مفهوم به معنای یک جنبش هنری معاصر با موضوعات زیست‌محیطی است که هنرمند پس از ورود به طبیعت و بررسی مشکلات آن برای رفع آنها اقدام می‌کند.

به گزارش واحد ارتباطات و رسانه دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، اولین نشست تخصصی دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با موضوع زیستگاه ما و هنر معاصر با بیان دغدغه‌های محیط زیستی در هنر معاصر برگزار شد. عضو هیات علمی گروه نقاشی دانشگاه الزهرا در ابتدای سخنان خود درباره اکو آرت توضیحاتی ارائه کرد و گفت: هدف از اکو آرت بررسی مشکلات طبیعت و تلاش برای رفع آن است. اکو آرت یک جنبش هنری معاصر است که موضوعات زیست‌محیطی دارد و هنرمند پس از ورود به طبیعت و بررسی مشکلات آن جهت رفع مشکلات اقدام می‌کند.

نقشی که هنرمندان معاصر در شاخه اکو آرت می‌توانند در آگاهی دادن به مردم درباره محیط زیست ایفا کنند، بسیار پررنگ است. اکو آرت بر ماده مشخص یا رسانه‌ای خاص مثل مجسمه، نقاشی و... تأکید ندارد و آثار به وجود آمده در این شاخه بسیار وسیع و گسترده هستند.

الهه پنجه باشی با اشاره به چالش‌های چند نشان تجاری مطرح پوشاک، غذا که موجب صدمه به محیط‌زیست شدند و سپس برای بهبود آن تلاش کردند، گفت: نشان آدیداس برای جلب‌توجه عموم به آلودگی اقیانوس‌ها با استفاده از پلاستیک‌هایی که از اقیانوس جمع شده بود؛ کفش ساخت. این کفش توسط یک قهرمان ورزش دومیدانی استفاده و پس از مدال آوردن او، توجه بسیاری مردم به موضوع آلودگی اقیانوس‌ها جلب شد.

وی با اشاره به زمان طولانی تجزیه پلاستیک در طبیعت گفت: هنرمندان اکو آرت با همین لوازمی که از بین نمی‌روند اثر هنری خلق می کنند تا اعتراض خود را به تولید آنها اعلام کنند. زباله‌های بازیافتی ابزاری برای خلق اثر هنری هستند و به عنوان مثال اوا گات هنرمندی است که تمام یک فضا را با بطری پلاستیکی پر می‌کند.

این مدرس دانشگاه افزود: در سال‌های گذشته مرجان‌های کف اقیانوس رنگی مایل به صورتی داشتند اما سال‌هاست رنگ آنها از بین رفته و سفید شده‌اند. سال گذشته رنگ گلبهی مرجانی به عنوان رنگ سال معرفی شد، درحالی‌که دیگر مرجان به آن رنگ در دنیا وجود ندارد. به همین دلیل آن را به عنوان رنگ سال انتخاب کردند تا اعتراض و هشداری به این موضوع باشد.

انسان معاصر با سرعت بالا در حال تخریب محیط زیست است و در سال‌های آینده چیزی از اقیانوس‌ها باقی نمی‌ماند؛ زیرا نقشه جهانی از پلاستیک پر می‌شود. به همین دلیل گفته می‌شود تا جایی که می‌توانیم باید از پلاستیک کمتر استفاده کنیم.

دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از ۲۹ بهمن کار خود را آغاز کرده است و تا ۵ اسفند در موسسه فرهنگی هنری صبا  واقع در خیابان طالقانی، ابتدای خیابان برادران مظفر برگزار می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha