امام جمعه خواف: انتخابات جلوه‌گاه اقتدار نظام است

گناباد- ایرنا- امام جمعه خواف گفت: انتخابات مجلس شورای اسلامی و میان دوره ای مجلس خبرگان رهبری جلوه‌گاه تلاش بی وقفه مردم و حاکمیت برای اقتدار نظام جمهوری اسلامی در عرصه‌های ملی و بین المللی است.

حجت الاسلام سید ذبیح الله شمسیان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در شرایطی که دشمنان از همه ترفندها و ظرفیتهای خود برای تضعیف درخت تنومند نظام جمهوری اسلامی استفاده می کنند مردم ولایت مدار و انقلابی وظیفه بسیار سنگین تری نسبت به گذشته دارند و  باید شرکت با شکوه در انتخابات بار دیگر ترفندهای معاندان را خنثی و از دستاوردهای انقلاب حمایت کنند.

وی ادامه داد: مردم شیعه و سنی خواف همان طور که در دوره های گذشته انتخابات با مشارکت مثال زدنی در کشور خوش درخشیدند این بار هم با حضور پر شور در انتخابات و رای به نامزد اصلح در مسیر تحقق مولفه های گام دوم انقلاب گام بر می دارند.

 امام جمعه خواف گفت: از آنجایی که مجلس شورای اسلامی به عنوان نهاد قانون گذاری کشور می تواند بستر پیشرفت و رفع مشکلات مردم در حوزه های مختلف باشد شهروندان خوافی با هر نگاه و  سلیقه ای با فصل الخطاب قرار دادن قانون و بنابر وظیفه شرعی، ملی و انقلابی خود در انتخابات شرکت می کنند و خاری در چشم دشمنان و بدخواهان نظام می شوند.

شمسیان افزود: انتخابات میدان رقابتهای سالم است و هر فردی که بعد از انتخابات به عنوان نماینده انتخاب شد نماینده همه مردم است و باید با عمل به وعده های انتخاباتی خود پیگیر برطرف کردن مشکلات تمام مردم منطقه باشد.

وی ادامه داد: طرفداران نامزدهای انتخاباتی هم با رفتاری حکیمانه، برادرانه، اخلاق مدارانه و احترام به همه طیفها و سلایق مانند گذشته در مسیر وحدت و یکپارچگی منطقه گام بردارند. 

مدیر حوزه علمیه اهل سنت احناف خواف هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا حضور گسترده در انتخابات را وظیفه دینی و انقلابی مردم دانست و گفت: مردم شیعه و سنی این شهرستان بار دیگر با حضور پرشور خود در انتخابات وحدت و همدلی خود را نشان می دهند.

مولوی حبیب الرحمن مطهری از نامزدهای انتخاباتی و حامیان آنان خواست که بعد از پایان رای گیری و مشخص شدن نماینده منتخب، فضای رقابت را به رفاقت تبدیل و با محبت و انسجام هر چه بیشتر برای افزایش همدلی و اتحاد در منطقه تلاش کنند.

فرآیند رای‌گیری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری صبح امروز جمعه دوم اسفند ماه همزمان با سراسر کشور در چهار هزار و ۲۳ شعبه اخذ رای ۱۲ حوزه انتخابیه خراسان رضوی آغاز شد.
 هزار و ۶۱۲ شعبه از این تعداد در روستاهای خراسان رضوی برپا شده‌اند. 
براساس اعلام ستاد انتخابات خراسان رضوی هم‌اینک ۷۵ هزار نیروی اجرایی در سطح این استان دست‌اندرکار تمشیت اجرای امور انتخابات هستند. در این چارچوب برای هر شعبه اخذ رای پنج نفر نیروی اجرایی مشغول کار هستند.
همچنین شمار عوامل اجرایی برای پاسخگویی به مراجعه احتمالا بیش از حد معمول رای‌دهندگان در هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رای خراسان رضوی، تا هفت نفر در نظر گرفته شده است.
چهار میلیون و ۵۰۳ هزار و ۶۱۰ نفر از جمعیت شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی در انتخابات امروز واجد شرایط رای دادن هستند. 
دو میلیون و ۲۶۰ هزار و ۴۸۲ نفر از این تعداد شهروند خراسانی را زنان و دو میلیون و ۲۴۳ هزار و ۱۲۸ نفر آنها را مردان تشکیل می‌دهند. 
رای‌اولی‌های خراسان رضوی نیز ۲۵۴ هزار و ۱۹۸ نفر هستند که امروز برای نخستین بار با حضور در پای صندوق رای‌گیری انتخابات مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در تعیین سرنوشت سیاسی خود مشارکت می‌کنند. 
آخرین آمار تعداد نامزدهای باقیمانده در عرصه انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی ۴۷۹ نفر یعنی۲۷ رقیب برای هر صندلی سبز خانه ملت از این استان است. 
امروز همچنین انتخابات میان‌دوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری با حضور پنج نامزد در خراسان رضوی در جریان است.
حسن جعفری معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری خراسان رضوی با استناد به نظرسنجی‌های صورت گرفته اخیر، میزان مشارکت شهروندان خراسانی را در انتخابات امروز بین ۵۲ تا ۵۶ درصد پیش‌بینی و تاکید کرد: انتظار می‌رود این عدد افزایش یابد. 
۱۸ نفر از مجموع ۲۹۰ نماینده مجلس شورای اسلامی را نمایندگان خراسان رضوی در خانه ملت تشکیل می‌دهند.
"حوزه مشهد و کلات" با پنج نماینده در مجلس شورای اسلامی بزرگترین حوزه انتخاباتی از نظر شمار جمعیت و تعداد نمایندگان در میان ۱۲ حوزه انتخاباتی خراسان رضوی محسوب می‌شود.
حوزه مشهد شامل بخش مرکزی این شهرستان و شهرستان کلات با پنج نماینده، حوزه نیشابور شامل شهرستان‌های فیروزه و نیشابور با ۲ نماینده، حوزه انتخاباتی سبزوار شامل شهرستان‌های جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و سبزوار با ۲ نماینده، حوزه انتخاباتی درگز منحصر به همین شهرستان با یک نماینده، حوزه قوچان شامل شهرستان‌های فاروج و قوچان با یک نماینده، حوزه فریمان شامل شهرستان‌های سرخس و فریمان و بخش‌های احمدآباد و رضویه شهرستان مشهد با یک نماینده، حوزه کاشمر شامل شهرستان‌های بردسکن، خلیل‌آباد و کاشمر با یک نماینده، حوزه تربت‌حیدریه شامل شهرستان‌های زاوه، مه‌ولات و تربت‌حیدریه با یک نماینده، حوزه انتخاباتی گناباد شامل شهرستان‌های بجستان و گناباد با یک نماینده، حوزه خواف شامل شهرستان‌های رشتخوار و خواف با یک نماینده، حوزه تربت‌جام شامل شهرستان‌های تایباد، باخرز، صالح‌آباد و تربت‌جام با یک نماینده و حوزه انتخاباتی چناران شامل شهرستان‌های بینالود (طرقبه‌-شاندیر) و چناران با یک نماینده در مجلس شورای اسلامی ۱۲ حوزه انتخاباتی خراسان رضوی را تشکیل می‌دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha