دلیل ترس از کرونا چیست؟

تهران - ایرنا - رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران معتقد است، انتقال سریع ویروس کرونا موجب ترس مردم جامعه از این بیماری شده، در حالیکه این ویروس نیز با رعایت اصول بهداشتی و تقویت سیستم ایمنی بدن قابل پیشگیری است.

حمید پیروی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا درمورد دلایل بروز ترس از ویروس کرونا در کشور اظهار داشت: یکی از مهمترین علل بروز ترس از این ویروس، انتقال و سرایت سریع آن به بدن آدمی است.

وی افزود: به عبارت دیگر افزایش شمار مبتلایان به این بیماری (به جهت انتقال سریع) و متعاقب این امر افزایش شمار مرگ و میر سبب ترس از این بیماری می شود.

رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران تصریح کرد: به گفته متخصصان علوم پزشکی از هر ۱۰۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا، دو نفر (به طور تقریبی) در معرض خطر مرگ قرار می گیرند؛ این در حالیست که ویروس آنفلوانزا از هر ۱۰۰ بیمار ۱۳ نفر را با خطر مرگ روبه رو می کند و جامعه باید در خصوص این مباحث آگاهی بخشی کند.به گفته متخصصین علوم پزشکی از هر ۱۰۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا ۲ نفر (به طور تقریبی) در معرض خطر مرگ قرار می گیرند؛ این در حالی است که ویروس آنفولانزا از هر ۱۰۰ بیمار ۱۳ نفر را با خطر مرگ روبه رو می کند.

پیروی ادامه داد: در حقیقت خلاء اطلاعات در خصوص این بیماری و همچنین عدم آگاهی بخشی در باره آمار مبتلایان و مرگ و میر ناشی از این ویروس سبب بروز اضطراب و تنش در کشور می شود.

وی تاکید کرد: براساس آمار مرگ دو نفر از مبتلایان در شهر قم به یک‌باره افزایش یافت و این امر بی شک بر ترس و وحشت از این ویروس می افزاید.

این روانشناس با بیان این که رشد هزینه های بهداشتی - درمانی نیز رعب و وحشت ناشی از این بیماری را را افزایش می دهد، یادآور شد: رواج برخی شایعات و همچنین اطلاعات نامعتبر علمی (از منابع معتبر) در خصوص ویروس کرونا هم بر این ترس و نگرانی دامن می زند.

وی درخصوص کاهش این تنش روانی در جامعه اظهار داشت: آموزش و اطلاع رسانی در باره ابتلا به ویروس کرونا، آمار صحیح مبتلایان در کشور و مرگ و میر ناشی از این ویروس در کاهش و رفع این اضطراب و تنش در جامعه موثر است.

این مشاور افزود: بررسی برخی تمهیدات همچون تعطیلی سالن های ورزشی و تدوین طرح و برنامه در خصوص پیشگیری از ابتلا به کرونا در خوابگاه ها و مدارس و... نیز به طور حتم در کاهش رعب و وحشت جامعه اثرگذار است.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: سیستم دفاعی بدن در اثر اضطراب و تنش کاهش می یابد و این امر بدن را در برابر بیماری آسیب پذیر می کند و این مهم نیز باید به جامعه آموزش داده شود.

پیروی با تاکید بر اهمیت تغذیه سالم و همچنین خواب کافی ادامه داد: این رعب و وحشت همچنین خواب و تغذیه آدمی را با اختلال روبه رو می کند و این امر هم سیستم دفاعی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی اضافه کرد: بنابراین باید با رعایت اصول بهداشتی و همچنین آموزش جامعه در خصوص نحوه انتقال و پیشگیری از ویروس کرونا، آمار صحیح از مبتلایان و فوت شدگان اضطراب و وحشت جامعه را کاهش داد که ویروس کرونا نیز به مانند آنفولانزا با رعایت این اصول و تقویت سیستم دفاعی بدن از طریق کنترل هیجانات منفی (اضطراب و استرس و...) قابل پیشگیری و کنترل است.

ویروس جدید کرونا که با عنوان رسمی کووید-۱۹ برای اولین بار در ۱۲ دسامبر در شهر ووهان چین شناسایی شد؛ در حال حاضر به گفته وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سبب مرگ ۱۸ نفر از شهروندان شده است.

کیانوش جهانپور رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت امروز (یکشنبه) گفت: تعداد مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در ایران به ۴۳ نفر و تعداد افراد فوت شده به هشت نفر رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha