تازهترین گروه بهت زده مبتلایان به ویروس کرونا دیروز (شنبه) پس از چند هفته سرگردانی درآبهای بینالمللی با پرواز هواپیما به انگلیس منتقل شدند.
آنها مسافران کشتی تفریحی «دیاموند پرینسس» بودند که هیچ کشوری اجازه پهلو گرفتن به آنها را نمی داد. مسافران این کشتی حدود دو هفته در داخل کشتی در قرنطینه بودند و اجازه خروج از کشتی و کابینهای خود را نداشتند، تا سرانجام بندر یوکوهاما در حومه توکیو با شرایط خاصی به آنها اجازه پهلو گرفتن داد.
دولت انگلیس قرار بود روز جمعه مسافران انگلیسی کشتی را با پرواز چارتر به این کشور منتقل کند. این برنامه بنا به دلایل نامشخصی یک روز به تعویق افتاد و دیروز (شنبه) ۳۰ شهروند انگلیسی و دو شهروند ایرلندی پس از ورود به خاک انگلیس، برای قرنطینه به درمانگاه «ارو پارک» منتقل شدند.
مقامات وزارت بهداشت انگلیس روز شنبه ادعا کردند که هیچ بیمار جدید مبتلا به کرونا در این کشور شناسایی نشده است. این در حالی است که چهار مسافر انگلیسی کشتی دیاموند پرینسس که پیشتر گزارش شده بود به کرونا مبتلا هستند در پرواز ژاپن به انگلیس غایب بودند. گفته میشود این افراد از فهرست پرواز خارج شده و برای درمان به بیمارستان ژاپن منتقل شدهاند.
مقامات دولتی انگلیس ابتدا شیوع ویروس کرونا در کشور را انکار و تلاش کردند تا از تشویش افکار عمومی جلوگیری کنند. مت هنکوک وزیر کشور انگلیس در اولین نطق خود در مجلس عوام مدعی شد که هیچ مورد ابتلا به این ویروس گزارش نشده اما احتمال ابتلا به آن وجود دارد.
به فاصله کمی، وزیر حمل و نقل از تمهیدات ویژه ای در فرودگاه هیترو لندن خبر داد. "گرنت شپس" وزیر حمل و نقل انگلیس گفت: فرودگاه هیترو برای مسافرانی که از مناطق تحت تاثیر ویروس کرونا به انگلیس سفر می کنند، کوریدور جداگانه در نظر گرفته است تا از سلامت آنها اطمینان حاصل شود.
اما تحقیقات صورت گرفته در همان زمان نشان داد که مسافران هنگام ورود به انگلیس جزوههایی را درباره ویروس کرونا دریافت کرده و خبری از کوریدور جداگانه در کار نیست.
یازدهم بهمن و هم زمان با اعلام وضعیت اضطراری سازمان بهداشت جهانی درباره گسترش پرشتاب ویروس کرونا، وزارت بهداشت انگلیس سطح هشدار سلامتی در رابطه با شیوع این بیماری را یک پله افزایش داد.
بر اساس بیانیه وزارت بهداشت انگلیس، سطح هشدار سلامتی از مرحله کم به متوسط افزایش یافت؛ به این ترتیب دولت موظف شد برای مواجهه با هرگونه احتمال آمادگی داشته باشد.
کمتر از ۲۴ ساعت بعد، وزارت بهداشت با صدور بیانیه ای شناسایی نخستین مورد کرونا در انگلیس را تائید و اعلام کرد که بیماران برای قرنطینه به بیمارستان منتقل شدهاند. کمتر از یک هفته بعد تعداد بیماران به ۴ نفر افزایش یافت و به همین خاطر وزیر بهداشت به مجلس فراخوانده شد.
«مت هنکوک» اعلام کرد که دولت تمام گامهای ممکن را برای جلوگیری و مهار ویروس کرونا پیشبینی کرده است. وی در همین رابطه از به اجرا درآمدن قوانین و واگذاری اختیارات ویژه ای به وزارت بهداشت خبر داد که از شیوع ویروس کرونا در کشور جلوگیری شود. به گفته وی پلیس برای مهار و اعمال سیاست قرنطینه بیماران مبتلا به ویروس کرونا، به حالت آماده باش درآمده است
وزیر بهداشت انگلیس همچنین هشدار داد که انتقال ویروس، جدید خطری جدی برای کشور است و افرادی که به این بیماری مبتلا شدهاند را قرنطینه کرده و خواهد کرد.
در گرماگرم این تحولات، نگرانی ها از احتمال شیوع ویروس از طریق دانشجویان چینی ساکن انگلیس افزایش یافت.
بنابر گزارش ها بیش از ۱۲۰ هزار دانشجوی چینی در انگلیس تحصیل می کنند که گفته میشود بسیاری از آنها متعلق به خطهای هستند که این بیماری شیوع پیدا کرده است.
یک سخنگوی اتحادیه دانشگاههای انگلیس اعلام کرد: دانشگاههای سراسر این کشور با دقت تحولات مربوط به شیوع بیماری کرونا را دنبال کرده و طبق توصیه مسافرتی وزارت امور خارجه نسبت به سفر دانشجویان به چین هشدار دادهاند.
وزارت امور خارجه انگلیس به اتباع این کشور توصیه کرده که جز در موارد ضروری به چین سفر نکنند. همچنین به اتباعش در چین هم توصیه کرده که به هر طریق ممکن، چین را ترک کنند. به گفته مقامات دولتی این کشور شماری از دیپلماتها و کارکنان سفارت انگلیس هم ۳۱ ژانویه (۱۱ بهمن) چین را ترک کرده و تیم محدودی در کنسولگری این کشور برای ارائه خدمات ضروری باقی مانده اند.
وزارت بهداشت انگلیس این روزها تمام تلاش خود را برای مهار ویروس و مدیریت اخبار مرتبط با این موضوع بکار بسته است. هرچند ادعا میشود که اوضاع تحت کنترل و سلامت شهروندان در اولویت است اما سایه هرلحظه شیوع این ویروس هولناک، مردم کشور را نگران کرده است.
هفته گذشته کرونا تا دروازههای پارلمان انگلیس پیشرفت و گزارش شد شماری از اعضای دولت و نمایندگان مجلس در کنفرانسی شرکت کردند که فرد مبتلا به ویروس کرونا در آنجا حضور داشته است.
دست کم دو نماینده مجلس اعلام کردند که از ترس ابتلا به این ویروس خود را قرنطینه کردند.
هم زمان شناسایی یک زن مبتلا به کرونا در پایتخت انگلیس، مقامات وزارت بهداشت این کشور را نسبت به شیوع این ویروس از طریق وسایل نقلیه عمومی به ویژه شبکه مترو بهشدت نگران کرده است.
مقامات وزارت بهداشت انگلیس در حالی هشدار دادهاند که احتمال شیوع این ویروس از طریق مترو بسیار زیاد است که گزارشها از کمبود ماسک صورت به عنوان راهکاری برای جلوگیری از انتشار ویروس حکایت دارد.
متروی لندن روزانه بیش از سه میلیون مسافر را جابهجا کرده و یکی از اصلیترین وسایل تردد ساکنان این کلانشهر بهشمار میرود.
کرونا بر اوضاع اقتصادی انگلیس هم بی تاثیر نبوده و کارشناسان و تحلیلگران مسائل اقتصادی در انگلیس هشدار دادهاند که با توقف تردد کشتیهای باربری از چین به این کشور در هفتههای آینده، اختلالات گستردهای در زمینه توزیع کالا مشاهده میشود.
فروشگاههای زنجیرهای بزرگی مانند پرایمارک، هلفوردز، آیسوس و دیافاس که عمده محصولات خود را در زمینه پوشاک، مبلمان و قطعات خودرو از چین وارد میکنند نگران خالی شدن قفسههای فروشگاههای خود هستند.
همچنین تایمز لندن گزارش داد که غولهای خودروسازی در انگلیس مجبور هستند تا قطعات مورد نیاز خود را با چمدان از چین خارج کنند. با این حال پیش بینی میشود که این قطعات تا دو هفته دیگر به پایان برسد.
شرکت جیسیبی نیز که زمینهٔ تجهیزات ساختوساز، ماشینآلات کشاورزی، زبالهبردار و تجهیزات تخریب خدمات ارائه می دهد، به دلیل مشکلات ناشی از تامین قطعات یدکی، تولیدات خود را در ۱۱ کارخانه این شرکت به میزان چشم گیری کاهش داده است.
بر اساس آخرین گزارش ها تاکنون ۹ نفر در انگلیس به کرونا مبتلا شدهاند.
چندی پیش نشریه دیلی تلگراف گزارش داد که احتمالا دولت انگلیس با تغییر عمده در تاکتیک مقابله با کرونا، از میلیونها شهروند این کشور بخواهد که درصورت مشاهده علائم این بیماری داوطلبانه خود را قرنطینه کنند.
نظر شما