مهنوش صفائی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در اصفهان افزود: باید با تمرکز روی اجرای راهکارهای مفید بر این موضوع غلبه کرد و نباید ذهنیت ناتوانی و استیصال برای حل این مساله، بر ما غلبه کند.
وی اظهار داشت: فکر ما ساخته و محصول ذهن ماست و ذهن بشدت قابلیت تحریف واقعیات را دارد، هرچند یک موضوع عمومی و قابل تامل به نام کرونا در کشور ما وجود دارد اما این مساله نباید به پریشانی احساس و عدم کنترل رفتار ایرانیان منجر شود.
این روانشناس بالینی ادامه داد: پیشگویی، فاجعهسازی، برچسبزدن، نادیده گرفتنِ واقعیات و جنبههای مثبت وجودی ما و داشتن نگرش منفی، به ضرر مقابله با ویروس تمام خواهد شد.
مدیر مرکز مشاوره نیکآوین اصفهان اضافه کرد: شهروندان باید از «تعمیم افراطی» دوری کنند برای مثال نگویند این اتفاق منفی همیشه برای من رُخ میدهد یا من در همه کارها یا مواجهه با بیماریها شکست میخورم.
صفائی ادامه داد: شخصیسازی به معنای نسبت دادن حوادث منفی به خود و سرزنشگری باید در شرایط کنونی به حداقل خود برسد.
وی با بیان اینکه باید حوادث را طبق معیارهای عادلانه تفسیر کرد، گفت: تاسفگرایی به جای عملگرابودن در شرایط فعلی به سود هیچکس نیست، پس باید با اقدامات مثبت به دور از تفکرات منفی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری کوشید.
این روانشناس در باره چگونگی مقابله با استرس مرتبط با همهگیری ویروس کرونا اظهار داشت: احساس ترس، استرس، سردرگمی یا عصبانیت در زمان وقوع یک بحران، امری طبیعی است، اما برای کاهش آن میتوان با افرادی که به آنان اعتماد دارید، صحبت کنید و با دوستان و فامیل خود در تماس باشید.
وی افزود: اگر مجبور به ماندن در منزل هستید، روش سالمی برای زندگی در پیش بگیرید یعنی غذای خوب و سالم، خواب، ورزش و حفظ ارتباطات اجتماعی و عاطفی با افراد خانواده در منزل و بوسیله وسایل ارتباطی برقرار کنید.
صفائی با بیاناینکه استفاده از نظرات مشاور یا مددکار در کاهش اضطراب نقش بسزایی دارد، همچنین گفت: اخبار مرتبط با ویروس کرونا را باید از منبع موثق و قابل اعتماد مانند سایت سازمان بهداشت جهانی یا رسانه های رسمی دنبال کرد تا با دنبال کردن اخبار جعلی و شایعات دامنه اضطراب ما بیشتر نشود.
این مشاور روانشناسی خاطرنشان کرد: اشخاص در شرایط کنونی باید روی مهارتها و تواناییهایی که پیشتر در جریان ناملایمات زندگی به آنان کمک کرده، متمرکز شوند تا بتوانند در طی چالش شیوع این بیماری، احساسات و استرس خود را کنترل کنند و در راستای قوی ساختن خود پیش ببرند.
بر اساس آخرین اطلاعات، کل آمار مبتلایان شناسایی شده به ویروس کرونای جدید در ایران ۴۳ نفر است که از این تعداد هشت نفر در قم، تهران، گیلان، مرکزی و مازندران جان خود را از دست دادهاند.
بر اساس آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی، ویروس کرونای جدید تاکنون ۷۸ هزار و ۸۶۶ نفر به این ویروس مبتلا شدهاند و 2 هزار و ۴۶۴ نفر جان باختهاند.
از مجموع مبتلایان به این ویروس تاکنون ۲۳ هزار و ۳۳۴ هزار نفر بهبود یافتهاند و ۵۳ هزار و ۶۸ نفر هنوز مبتلا هستند.
این بیماری قابل پیشگیری است و بهراحتی با راهکارهای ساده میتوان از شیوع و ابتلا به آن جلوگیری کرد.
مردم باید از تماسهای غیرضروری و حضور در میان ازدحام جمعیت پرهیز کنند، فاصله منطقی(یک متر) را با دیگران رعایت کرده و روبوسی و دست دادنهای غیرضروری را کنار بگذارند.
همچنین افرادی که علایم بیماری سرماخوردگی دارند، در منزل بمانند و بسرعت مراقبتهای درمانی را از طریق پزشکان در پیش بگیرند و با سایر افراد تماس نداشته باشند.
شستن مُداوم دستها با آب و صابون یکی از بهترین راهکارها برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری عنوان شده است.
نظر شما