گزارش روابط عمومی استانداری گیلان به ایرنا حاکیست؛ ارسلان زارع یکشنبه شب در نشست مقابله با گسترش کرونا ویروس استان با حضور آیت الله فلاحتی نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت اظهار کرد: مبنای عمل ما در مقابله با ویروس کرونا ، دستاوردها و رویکردهای علمی بوده و همه دستورالعمل ها کارشناسی شده است.
وی تصریح کرد: بدلیل اهمیت موضوع شیوع ویروس کرونا در گیلان از هفته های گذشته جلسه شورای پدافند غیرعامل ، قرارگاه زیستی و مدیریت بحران با یکدیگر ادغام شدند و اکنون هریک از زیر مجموعه ها، وظایف مشخصی را برعهده دارند.
وی با بیان اینکه همه دستگاه های اجرایی موظفند بر حسب وظیفه قانونی خود و بر مبنای دستورالعمل ملی عمل کنند، افزود: شیوع این ویروس تنها مرتبط با گیلان نیست، بلکه در سراسر کشور نمونههایی از آن مشاهده شده و کارشناسان خبره بر روی بیماری و شیوه درمان آن پژوهش و تحقیق می کنند.
وی با تاکید بر اینکه هر ۲۴ ساعت گزارش عملکردی از اقدامات صورت گرفته جهت کنترل و پیشگیری از شیوع این ویروس باید ارائه شود؛ گفت: بسیار خوشحال می شوم نقص ها ، کمبودها و مشکلات به بنده گزارش شود تا بتوانیم از اختلالات ، پیشگیری کرده و در صورت کوتاهی، برخورد کنیم.
استاندار گیلان خاطرنشان کرد: همواره به موضوع آموزش، افزایش آگاهی مردم و تلاش برای پیشگیری از شیوع و گسترش ویروس کرونا تاکید دارم که در تحقق این مهم، رسانه ملی نقش موثری ایفا می کند.
وی بر لزوم آگاهی بخشی از سوی رسانه ملی در همه بخش ها نسبت به شیوع ویروس کرونا تاکید و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه رعایت مسائل بهداشتی اهمیت بالایی در کاهش خطر ابتلا به این بیماری دارد، باید اطلاع رسانی را تقویت کنیم.
زارع ، تنویر افکار عمومی و آشنایی مردم با راههای پیشگیری از ابتلا به این ویروس را در کاهش نگرانی آنها به میزان قابل توجهی موثر خواند و از صدا و سیما خواست در برنامه های پر بیننده، نسبت به روشنگری در خصوص این ویروس و ارائه راهکارهای لازم جهت حفظ سلامتی اقدام کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خواست با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، در جهت افزایش سطح پیشگیری از ویروس در صنوف، مراقبت های بهداشتی را انجام دهند.
زارع اظهار داشت: به سبب اینکه در شرایط خاصی در مقابله با ویروس قرار داریم؛ نهادهای نظارتی، قضایی، دیوان محاسبات و بازرسی نهایت همکاری را با دستگاه های دولتی برای ترک تشریفات یا خرید اقلام مورد نیاز داشته باشند.
وی از مدیران استانی خواست با بررسی شرایط موجود نسبت به ساماندهی کارکنان و یا اعمال تدابیری همچون شیفت بندی کارکنان ، اجرای دورکاری و یا موافقت با تاخیر حضور آنان، اقدام کنند.
نماینده عالی دولت در گیلان از سازمان صمت استان خواست تا موضوع تولید مواد ضد عفونی کننده ، ملزومات بهداشتی و صابون را مورد پیگیری قرار دهد و با همکاری اتاق اصناف برای تولید و صادرات به گونهای عمل کنند که در بازار کمبودی وجود نداشته باشد.
وی افزود: به منظور اعمال اقدامات پیشگیرانه ، از فردا حضور و غیاب کارکنان بدون ثبت اثر انگشت و با استفاده از شیوه های جایگزین صورت گیرد.
زارع با تاکید بر لزوم افزایش بهرهوری تصریح کرد: باید با تقویت همدلی و هم افزایی بیشتر، شیوع ویروس کرونا را تحت کنترل قرار دهیم و اقدامات خود را اثربخش نماییم.
استاندار گیلان اضافه کرد: باید آرامش اجتماعی را حفظ کنیم و جامعه از هرگونه تنش و استرس دور باشد و امروز مهمترین مسئله استان پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا است و آمادگی مراکز برای پذیرش افزایش یابد.
وی ادامه داد: به منظور تسریع در عملیات مقابله با کروناویروس ، بر اساس مصوبه امشب، دستورالعمل های دانشگاه علوم پزشکی به دستگاه های اجرایی به منزله مصوبه ستاد پیشگیری ، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران و حکم قانون است.
زارع در خاتمه سخنانش یادآور شد: پس از نمونه برداری از بیماران مشکوک و بر اساس گزارش وزارت بهداشت، دو مورد جدید ابتلای قطعی به کروناویروس در استان گزارش شده و دو نفر دیگری که پیشتر بستری بودند، پس از مداوا در بیمارستان و بهبودی ، به خانه بازگشته اند.
ویروس کرونا جزو خانواده بزرگی از ویروسها است که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشود.
در معمولیترین حالت، این ویروس باعث سرماخوردگی میشود اما در مواردی باعث سندروم حاد تنفسی یا همان "سارس" میشود که نشانههای ابتلا به آن تب، سرفه و تنگی نفس است.
این ویروس که شیوع آن از اواخر دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در چین شروع شد، علاوه بر ۳۰ استان و منطقه چین، به شماری دیگر از کشورها از جمله آمریکا، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا، فرانسه و امارات متحده عربی نیز سرایت کرده است.
دوره نهفتگی نسبتا طولانی این بیماری تنفسی مرگ بار از چند روز تا دو هفته متغیر است و همین امر موجب میشود مبتلایان تا پیش از بروز علایمی چون تب و تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه نکنند.
این ویروس برخلاف ویروس سارس که در سال ۲۰۰۳ در چین شیوع پیدا کرد و پس از سرایت به ۲۶ کشور جهان ۸ هزار و ۱۰۰ نفر را مبتلا کرد، در دوره نهفتگی نیز از فرد به فرد قابل انتقال است، کارشناسان تهدید واقعی کرونا را در همین قابلیت شیوع و انتشار گسترده آن میبینند
نظر شما