مهدی طحانی امروز (سهشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به رشد چشمگیر بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: افزایش این روزهای بازار سرمایه در سهام بزرگ و شاخص ساز اتفاق افتاده است که اکثر آنها کمتر از شاخص کل بازدهی داشتند.
وی ادامه داد: طبیعی است زمانی که در بیشتر سهمهای کوچک بازار بازدهی چند صد درصدی را شاهد هستیم، نمادهای بزرگ که مزیت اقتصاد کشور هم در اختیار این نمادها قرار دارد در مسیر رشد قرار بگیرند و افزایش قیمت سهام را نصیب سهامداران کنند.
وی با بیان اینکه در چند روز گذشته تقاضا در بازار بیشتر به سمت هلدینگ پتروشیمی، فلزات اساسی، کانههای فلزی و بانکها بوده است، گفت: زمانی که بازدهی یک ساله این شرکتها را مورد بررسی قرار میدهیم شاهد هستیم که بازدهی یک ساله آنها به مراتب کمتر از رشد و بازدهی شاخص کل بوده است.
طحانی اظهار داشت: اقبال به محصولات این شرکتها در بورس کالا افزایش یافته است؛ بنابراین رقابت و استقبال از محصولات این شرکتها در بورس کالا زمینه افزایش قیمت سهام آنها در بورس را فراهم کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه به جریان گسترده حجم نقدینگی در کشور اشاره کرد و گفت: ورود نقدینگی در بورس اجازه اصلاح عمیق به بازار سرمایه را نمیدهد، بازار به طور حتم باید اصلاح داشته باشد و روزهای منفی را تجربه کرد اما در وضعیت کنونی چیزی به عنوان ریزش سنگین در بازار را نخواهیم داشت.
وی افزود: با توجه به قابلیتهای موجود در سهام بزرگ نگرانی چندانی روند بازار را تهدید نمیکند مگر آنکه عامل غیر اقتصادی بر روند بازار تاثیر بگذارد و زمینه اصلاح و ریزش شدید این بازار را فراهم کند.
وی به وضعیت حاکم در بازارهای جهانی تاکید کرد و افزود: قیمت نفت حدود پنج درصد کاهش داشته که این موضوع ناشی از ویروس کرونا بوده و اعلام شده به دلیل موقتی بودن وجود این ویروس کاهش قیمت نفت هم موقتی است و قیمتها دوباره به روال گذشته خود باز میگردند.
طحانی با بیان اینکه همیشه به خاطر منفی بودن بازارهای جهانی روند بازار سرمایه هم در جهت منفی حرکت میکند، گفت: انتظار داشتیم امروز بازار به دلیل قیمتهای موجود در بازار جهانی روند دیگری را در پیش بگیرد اما بازار خلاف پیش بینیها حرکت کرد و روند صعودی را در پیش گرفت.
این کارشناس بازار سرمایه معتقد است: اگر بازار جهانی طولانی مدت منفی باشند بر روند بازار سرمایه تاثیرگذار خواهند بود و شاخص بورس روند منفی را در پیش میگیرد.
وی پیشبینی خود از روند معاملات بازار سرمایه اینگونه بیان کرد: کارشناسان بازار سرمایه برای پایان سال پیشبینی ورود شاخص بورس به کانال ۵۰۰ هزار واحد را کرده بودند در حالی که از روز گذشته شاخص بورس وارد کانال ۵۰۰ هزار واحد شد و امروز به عدد ۵۱۸ هزار واحد رسید؛ اکنون دیگر نمیتوان پیش بینی کرد که رشد بازار تا کجا ادامه دارد و مقاومت بعدی شاخص بورس چه عددی است.
طحانی با بیان اینکه شاخص بورس بیش از ۱۸۰ درصد از ابتدای سال تاکنون رشد کرده در حالی که سهام شرکتهای بزرگ حدود ۹۰ درصد رشد کردند، گفت: با توجه به اینکه اکنون نمادهای بزرگ در حال رشد هستند و زمینه رشد پرشتاب این روزهای بازار را فراهم کردهاند؛ بنابراین نمیتوان گفت که رشد بازار غیرواقعی و شاخص بورس دارای حباب است.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: پنج صنعت پالایشی، بانکی، معدنی، پتروشیمی و فلزی جزو صنایع اصلی و سودآور کشور محسوب میشوند که زمینه رشد بازار را فراهم کردند در حالی که باقی صنایع از سود چندانی برخوردار نیستند.
نظر شما