۱۲ اسفند ۱۳۹۸، ۱۲:۳۸
کد خبرنگار: 1459
کد خبر: 83691683
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

کووید 19 از حاشیه تا متن در گیلان

۱۲ اسفند ۱۳۹۸، ۱۲:۳۸
کد خبر: 83691683
کووید 19 از حاشیه تا متن در گیلان

رشت - ایرنا - این روزها بازار خبرهای مربوط به ویروس کرونا داغ است و در این میان بازار شایعات داغتر و عده ای از طرق مختلف خاصه بهره گیری از فضای مجازی با پخش شایعات با روح و روان مردم بازی کنند.

یک روز بعد از برگزاری انتخابات و در بحبوحه خبرهای راست و دروغ بیماری کرونا، خبری مبنی بر ابتلا دو نماینده منتخب مردم در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در گیلان منتشر شد؛ اما سید علی آقازاده چندین روز بعد از آن در گفت وگویی اعلام کرد: «به دلیل اینکه در انتخابات فعال بودم دچار سرماخوردگی شدم  و پس از مراقبت های لازم هر روز بهتر می شوم.»

قرنطینه شدن گیلان از دیگر شایعاتی است که موجب ازدحام مردم برای خرید مایحتاج اولیه در فروشگاه های بزرگ و کوچک این استان شد.

در بحبوحه این شایعات و دلنگرانی ها و دغدغه ها اما کادر پزشکی و پرستاری خط مقدم سلامت کشور بودند و در بیمارستان های مختلف گیلان مانند همیشه با قوت در عرصه صیانت از سلامت و جان مردم حضور یافته و امروز که نزدیک دو هفته است همچنان با همه توان حضور دارند از جان گذشتگانی که فراتر از مسئولیت شان شبانه روز برای خدمات رسانی به بیماران بستری در بیمارستان ها خدمات رسانی می کنند.

در چند روز اخیر مطالبی از قول پرسنل بیمارستان ها و کادرپرستاری و پزشکان در فضای مجازی دست به دست می چرخد مبنی بر اینکه به ما ماسک نمی دهند، بدون تجهیزات مورد نیاز در حال خدمات رسانی هستیم.

پزشکان و پرستاران در گفت و گویی بیان کردند که هم اکنون مشکلی به لحاظ تجهیزات نداریم از طرفی یکی از متخصصان عفونی که در بخش مربوط به بیماران مشکوک به کرونا فعالیت دارد به خبرنگار ایرنا، گفت: تجهیزات مورد نیاز شامل ماسک و دستکش و غیره برای کادر درمانی در بیمارستان ها باید باشد که تا حدی وجود دارد اما کمبودها در شرایط بحران امری دور از ذهن و غیر عادی نیست و باید تلاش شود شرایط مدیریت گردد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان هم با بیان اینکه لوازم حفاظت فردی روزانه در اختیار پرستاران، پزشکان و کادر درمانی قرار می گیرد، اظهار داشت: به رغم همه محدودیت ها و کم و کاستی ها دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان حداکثر تلاش خود را به کار گرفته و با حمایت های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به صورت روزانه وسایل حفاظت فردی در اختیار پرستاران، پزشکان و کادر درمانی قرار می دهد.

موضوع دیگری که موجب رعب و وحشت مردم گیلان شده اینکه بیمارستان های استان گیلان ظرفیت پذیرش بیماران کرونایی را ندارند، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این باره گفت: بیمارستان رازی رشت بر اساس تصمیم گیری انجام شده در شرایط حاضر با حدود ۲۵۰ تخت بیمارستانی برای بیماران دچار عفونت تنفسی از جمله مشکوک به کرونا در نظر گرفته شده، ضمن اینکه در تمام بیمارستان های استان بخشی برای گروه بیماران مبتلا به عفونت تنفسی اختصاص یافته است.

وی عنوان کرد : ضمن اینکه خدمات رسانی به صورت جامع و روزمره در بیمارستان های گیلان به بیماران عفونت تنفسی از جمله مشکوک به کرونا با برنامه ریزی ها و تلاش های مدافعان سلامت مردم در حال انجام است.

ارسلان زارع استاندار گیلان نیز اظهار کرد: با تمهیدات اندیشیده شده هم اکنون یک هزار و ۴۰۰ تخت اختصاصی برای بیماران کرونایی پیش بینی شده و بیمارستان رازی رشت و برخی بیمارستان های شهرستان‌های دیگر و همچنین بیمارستان رسول اکرم "تامین اجتماعی" به این موضوع اختصاص یافته اند، ضمن اینکه ۲۰۰ تخت دیگر برای مداوای بیماران مبتلا به کرونا در رشت با پشتیبانی جمعیت هلال احمر در روزهای آتی فعال می شود.

شایعات مربوط به تعداد زیاد مبتلایان و مرگ و میر ناشی از کرونا در استان بیش از هر شایعه دیگری موجب آزار و دل نگرانی مردم شده، مسئولان استان نیز آماری در این باره ارائه نمی دهند .
 

همه به ماسک نیاز ندارند؛ فاصله یک متری رعایت شود

در وانفسای این شرایط، همه متخصص و پزشک و اهل فن شده اند و دائم توصیه های پزشکی و بهداشتی و علمی می دهند و از آمارهای مبتلایان و فوتی ها در نقاط مختلف خبر می دهند.

چنانکه مردم به هم توصیه می کنند که حتما ماسک بزنند، سر کار حاضر نشوند، کرونا می گیرند و پیچیدن بسیاری دیگر از نسخه های پزشکی، در حالی که متخصصان عفونی می گویند، ویروس کرونا سبک بوده و در هوا نمی ماند و جایگاه آنها روی دست و سطوح است بنابراین لزومی به استفاده از ماسک برای افراد سالم نیست.

پزشکان می گویند، انجام فعالیت های روزمره و رفتن به بیرون و خرید کردن به شرط رعایت توصیه های بهداشت، مشکلی برای افراد  ایجاد نمی کند، اما ضروریست که مردم در تجمع ها حضور نداشته باشند و در مکان هایی مانند ادارات فاصله یک متری "از توصیه های سازمان بهداشت جهانی" را مورد توجه قرار دهند.

بر اساس دستور استاندار گیلان، در ستاد مدیریت و مقابله با گسترش کرونا در استان به مدیران دستگاههای اجرایی، نهادهای عمومی و انقلابی و بانک ها اجازه داده شد تا سقف یک سوم کارمندان خود را کاهش دهند.

یکی از متخصصان عفونی در این باره بیان داشت: افراد سالم نیاز به ماسک ندارند، ماسک را باید بیماران استفاده کنند تا بیماری را به دیگران منتقل نکنند.

دکتر آیدین پورکاظمی درباره ارائه تجهیزات مورد نیاز به پزشکان و کادر پرستاری در بیمارستان به خبرنگار ایرنا، گفت: تجهیزات مورد نیاز شامل ماسک و دستکش و غیره برای کادر درمانی در بیمارستان ها باید باشد که هست.

وی با بیان اینکه در برخی موارد در کادر پزشکی در بیمارستان ها رعب و وحشت ایجاد می شود، افزود: همه پزشکان و کادر پزشکی از ماسک برخوردارند و نگرانی از این بابت وجود ندارد.

وی اظهار داشت: عده ای فکر می کنند که همه کادر پزشکی باید از ماسک فیلتر دار "دریچه دار" استفاده کنند در حالی که استفاده از این نوع ماسک مورد استفاده برای همه کادر پزشکی نیست، این نوع ماسک ها را باید پزشکانی استفاده کنند که در بخش عفونی نزدیک بیمار برای اقدامات درمانی حضور می یابد.

این متخصص بیماری های عفونی که از نزدیک شاهد خدمات رسانی به بیماران مشکوک به کرونا در بیمارستان است، اضافه کرد: به یقین می گویم که همه به ماسک فیلتر دار نیاز ندارند.

وی با تاکید بر این مطلب که پرستاران و کادر پزشکی که باید ماسک داشته باشند،  خاطر نشان کرد: اینکه در فضای مجازی در این باره مطالبی ارائه می شود ممکنست به این دلیل باشد که کادر اداری بگوید من پرستار هستم و به من ماسک نمی دهند.

این متخصص بیماری های عفونی درباره توزیع لباس های ویژه برای مقابله با کرونا بیان داشت: این لباس ها تنها برای کادر پزشکی که در نزدیکی با بیمار مشکوک به کرونا و یا بیماری کرونا هستند، مورد استفاده قرار می گیرد ضمن اینکه برای بقیه اصلا نیاز نیست.

متخصص بیماری های اپیدمی و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان گفت: بیماری کرونا با همکاری مردم قابل کنترل است بنابراین ضروریست تا همه با رعایت بهداشتی فردی همکاری های لازم را داشته باشند.

به شایعات توجه نشود

تنها متخصص بیماری های اپیدمی در گیلان با تاکید بر این مطلب که مردم به شایعات توجه نکنند، گفت: توجه مردم به شایعات و آمارهای مربوط به فوتی و یا مبتلایان مشکلی را برای کنترل بیماری کرونا رفع نمی کند، بنابراین بهداشت فردی و توجه به اقدامات پیشگیرانه از سوی مردم اهمیت بسیار زیادی دارد.

دکتر محمدرضا نقی پور در پاسخ به سئوال خبرنگار ایرنا مبنی بر انتقاد پرسنل و کادر درمانی یکی از بیمارستان های استان به دلیل عدم برخورداری از تجهیزات برای مقابله با کرونا و انتشار آن در فضای مجازی  گفت: کادر درمانی که با بیماران تماس دارند از تجهیزات لازم به تناسب نوع ارتباط با بیمار برخوردارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان بیان داشت: البته پرسنل و غیرکادردرمانی در بیمارستان ها می ترسند و دلواپسی هایی از سوی آنان وجود دارد که باید رفع شود.

وی با تاکید بر ضرورت همکاری مردم برای مقابله با کرونا و توجه نکردن آنان به شایعات بیان داشت: رعایت بهداشت فردی و موازین بهداشتی برای کنترل بیماری کرونا و پیشگیری از ویروس این بیماری با روش های ساده از جمله شستن مرتب دست ها با آب و صابون، رعایت فاصله یک تا یک متری و دست نزدن به چشم، بینی و دهان نقش مهمی دارند که مردم باید حتما این موارد را رعایت کنند.

کرونا چیست و چگونه از آن دوری کنیم 

ویروس کرونا از طریق تماس با قطرات تنفسی و مدفوع افراد آلوده، ذرات هواویز و ناقل‌های بی‌جان انتقال می‌یابد. این ویروس‌ها معمولاً از طریق قطرات تنفسی ناشی از عطسه یا سرفه انتشار می‌یابند که می‌تواند ویروس را به هرکسی که در تماس نزدیک با فرد آلوده است، منتقل کند. ویروس‌ کرونا همچنین علائمی چون آنفولانزا ایجاد می‌کند: بیماری ممکن است از تب و سرفه آغاز شده و به التهاب ریه یا بدتر از آن برسد.

با شست‌وشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون، تزریق واکسن آنفولانزا، فاصله گرفتن از افراد بیمار و مشکوک و استراحت در صورت بیمار شدن، می‌توان از شیوع بیشتر ویروس کرونا جلوگیری کرد. به علاوه به خاطر داشته باشید که استفاده از ماسک‌های تنفسی تنها در صورتی موثر است که توسط افراد آلوده مورد استفاده قرار گیرد.

ویروس کرونا خیلی کشنده نیست اما  امکان شیوع این ویروس در بین افراد خیلی بیشتر از کرونا ویروس‌های عامل سارس و مرس است و اغلب افراد به نوع خفیف آن مبتلا می‌شوند، چراکه اغلب افراد سیستم ایمنی عادی دارند.

مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در افراد مبتلا بین ۲ تا ۳ درصد است. عفونت با این ویروس در افراد پرخطر معمولا شدیدتر است و این موضوع به دلیل ضعف سیستم ایمنی یا ضعف شرایط بدنی افراد فوق می‌باشد و توصیه می‌شود این افراد در اماکن عمومی و پرازدحام حضور پیدا نکنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha