۷ اسفند ۱۳۹۸، ۱۳:۱۳
کد خبرنگار: 1459
کد خبر: 83691885
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

ضدعفونی مدارس گیلان در برابر شیوع ویروس کرونا در حال انجام است

رشت - ایرنا- معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش گیلان گفت: ضدعفونی مدارس در برابر شیوع ویروس کرونا در این استان در حال انجام است.

امیر سراجی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:  ضدعفونی  واحدهای آموزشی گیلان برای مقابله با ویروس کرونا و پیشگیری از شیوع آن از روز گذشته آغاز شده و تمامی مدارس استان مکلف به انجام این کار هستند.

وی افزود : با توجه به تعطیلی واحدهای آموزشی گیلان قرار  شد که کار ضدعفونی قبل از بازگشایی در همه مدارس استان انجام شود اما بعد از شروع به کار مدارس، ضدعفونی واحدهای آموزشی روزانه انجام می شود.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش گیلان خاطر نشان کرد: بر اساس دستورالعمل وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه علوم پزشکی استان، دستورالعمل ها برای چگونگی ضدعفونی واحدهای آموزشی شامل میز و نیمکت، سرویس های بهداشتی و غیره را ارسال کردیم.

وی با بیان اینکه ۱۰۰ میلیون تومان از اعتبارات حوزه معاونت تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش گیلان برای ضدعفونی در مدارس کم برخوردار اختصاص داده شده، اضافه کرد: از ظرفیت مدارس برخوردار ، استعدادهای درخشان، شاهد، مدارس  غیردولتی و هیات امنایی نیز بهره گرفته می شود.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش گیلان اظهار داشت: برای تمامی همکاران ستادی ادارات آموزش و پرورش استان بسته هایی شامل پت الکل، دستمال آنتی باکتریال و الکل تهیه شده که از امروز توزیع می شود.

کرونا چیست و چگونه از آن دوری کنیم 

ویروس کرونا معمولاً از طریق قطرات تنفسی ناشی از عطسه یا سرفه انتشار می‌یابند که می‌تواند ویروس را به هرکسی که در تماس نزدیک با فرد آلوده است، منتقل کند. کرونا ویروس‌ها همچنین علائمی چون آنفولانزا ایجاد می‌کنند: بیماری ممکن است از تب و سرفه آغاز شده و به التهاب ریه یا بدتر از آن برسد.

با شستشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون، تزریق واکسن آنفولانزا، فاصله گرفتن از افراد بیمار و مشکوک و استراحت در صورت بیمار شدن، می‌توان از شیوع بیشتر ویروس کرونا جلوگیری کرد. به علاوه به خاطر داشته باشید که استفاده از ماسک‌های تنفسی تنها در صورتی موثر است که توسط افراد آلوده مورد استفاده قرار گیرد.

 ویروس کرونا خیلی کشنده نیست اما  امکان شیوع این ویروس در بین افراد خیلی بیشتر از کرونا ویروس‌های عامل سارس و مرس است و اغلب افراد به نوع خفیف آن مبتلا می‌شوند، چراکه اغلب افراد سیستم ایمنی عادی دارند.
 مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در افراد مبتلا بین ۲ تا ۳ درصد است. عفونت با این ویروس در افراد پرخطر معمولا شدیدتر است و این موضوع به دلیل ضعف سیستم ایمنی یا ضعف شرایط بدنی افراد فوق می‌باشد و توصیه می‌شود این افراد در اماکن عمومی و پرازدحام حضور پیدا نکنند.

 بررسی آمار افرادی که بر اثر این بیماری فوت کرده اند نشان می‌دهد که آنان عمدتا دارای بیماری زمینه‌ای اولیه بودند و با ابتلا به این بیماری تنفسی جدید، دچار مشکلات شدید شده و جان خود را از دست دادند.
 بیماران قلبی و عروقی، ریوی مزمن و افراد مبتلا به دیابت و همچنین زنان باردار به عنوان گروه‌های پرخطر، در معرض خطر بیشتر این بیماری قرار دارند.

 اکثرا کرونا ویروس، بخش فوقانی دستگاه تنفس و حتی در مواردی بخش تحتانی دستگاه تنفس را درگیر می‌کند. اگر سیستم ایمنی بدن این افراد قوی باشد، بیماری کنترل خواهد شد.

اکثر کارشناسان بهداشت عمومی بر این باورند که کرونا از طریق قطرات تنفسی که در حین عطسه یا سرفه کردن با شدت از بدن فرد آلوده خارج می‌شوند، انتشار می‌یابد. این قطرات معمولا به اندازه کافی سنگین هستند تا بلافاصله روی زمین یا سطوح پیرامون بنشینند. اگر این قطرات از طریق دست‌های نشسته‌ای که با سطح آلوده تماس داشته‌اند به دهان، بینی یا چشم کسی که در آن نزدیکی است برسند، عفونت ایجاد می‌شود.

بر همین اساس، سازمان بهداشت جهانی (WHO) افراد را به پرهیز از تماس نزدیک با هر کسی که تب، سرفه یا سایر علائم تنفسی دارد، توصیه می‌کند. این بدان معناست که باید دستکم یک متر از فرد بیماری که این علائم را دارد، فاصله گرفته و از دست دادن، در آغوش گرفتن و بوسیدن این افراد خودداری کنید.

نوشیدن آب بهداشتی ، پرهیز از خوردن غذای خام، شستن مکرر دستها، ضدعفونی کردن سرویس‌های بهداشتی و جلوگیری از آلوده شدن آب و مواد غذایی توسط مبتلایان، توصیه می شود.

گیلان با دو و نیم میلیون نفر جمعیت از کانون های گردشگری شمال کشور است که با توجه به نزدیکی به تهران  هر ساله میلیون ها مسافر در تعطیلات رسمی به ویژه نوروز و تابستان به این استان سفر می کنند. 

گیلان بعد از قم دومین کانون انتشار ویروس در کشور شناخته شد.بر اساس آمار رسمی ارائه شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاکنون ۴ مورد ابتلای به کرونا در گیلان اثبات شده که دو نفر از آنها جان باخته  و دو نفر بهبود یافته اند . بیش از ۷۰ مورد مشکوک نیز آزمایش گرفته شده و نمونه برای تشخیص به تهران ارسال شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha