با اعلام دبیرخانه جایزه کتاب سال شعر به انتخاب خبرنگاران، کتابهای زیر بهعنوان نامزدهای دریافت تندیس کتاب سال این دوره از جایزه شعر خبرنگاران، معرفی شدند:
به رنگ دانوب، سروده واهه آرمن، چشمه
پشیمانم کن، سروده عباس صفاری، چشمه
سهگانه خاورمیانه از گروس عبدالملکیان، چشمه
و احتمال چاقوی ابراهیم، سروده سیدرضا ملکی، مانیا هنر
هفتاد کشیش یخی اثر علی نجفی، روزنه
مروری بر دو دوره کتاب سال شعر به انتخاب « خبرنگاران»
بنا بر اعلام دبیرخانه جایزه، آیین پایانی این دوره از جایزه که طبق روال هر ساله قرار بود در نیمه دوم اسفندماه برگزار شود، بنا به شرایط اجتماعی و ضرورتهای احتیاطی در زمینه شیوع بیماری کرونا، ممکن است با تاخیر برگزار شود.
چهاردهمین دوره جایزه کتاب سال شعر به انتخاب «خبرنگاران»، همچون دورههای گذشته، در سه بخش کتاب سال، ویژه (شاعران بدون کتاب) و تجلیل (یک عمر فعالیت شعری)، با داوری جمعی از شاعران خبرنگار و فعال رسانه در حوزه فرهنگ و ادبیات، برگزار میشود.
دبیرخانه این دوره از جایزه کتاب سال شعر خبرنگاران از ناشران دعوت کرده بود که براساس ملاک و شاخص های زیر آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند.
- کتاب در سال ۱۳۹۷ منتشر و در شناسنامه آن درج شده باشد.
- چاپ اول و به زبان فارسی در ایران منتشر شده باشد.
- برگزیده اشعار یا مجموعهی گروهی نباشد.
در بخش ویژه هم که برای کشف استعدادهای شعری است، آن دسته از شاعرانی که در هر سنی تاکنون مجموعه شعر منتشر نکردهاند، آثار خود را با توجه به شرایط زیر باید ارسال می کردند:
- شرکتکنندگان در این بخش نباید تاکنون (چه در سالهای گذشته و چه در سال جاری) کتاب مجموعه شعر در ایران منتشر کرده یا در نوبت نشر داشته باشند.
- شرکت علاقهمندانی که قبلا کتابی غیر از "مجموعه شعر" منتشر کردهاند، یا در دست انتشار دارند، در این بخش، منعی ندارد.
- مجموعه شعرها باید به زبان فارسی باشد.
- تعداد شعرها دستکم بین ۴۰ تا ۵۰ قطعه بوده، یا تعداد صفحههای مجموعه شعرها دستکم بین ۸۰ تا ۱۰۰ صفحه باشد.
- شعرها همگی در قالب یک فایل وُرد (قلم بیمیترا ۱۲) باشد. از فرستادن اثر در قالب فایل پیدیاف یا پرینت کاغذی از طریق پُست، جدا پرهیز شود.
- در این بخش تنها آثاری در گردونه رقابت قرار داده میشوند که کلیهی ویژگیهای بالا را رعایت کرده باشند.
سال گذشته هم در سیزدهمین دوره جایزه کتاب سال شعر به انتخاب «خبرنگاران»، مجموعه شعر مهدی مظفری ساوجی در بخش کتاب سال، سیده محبوبه بصری از بوشهر در بخش ویژه شاعران بدون کتاب و «فرزانه خجندی» از تاجیکستان نیز در بخش تجلیل از یک عمر فعالیت و دستاورد شعری، ازسوی هیات داوران این جایزه انتخاب و تقدیر و تجلیل شدند.
در بخش ویژه شاعران بدون کتاب این جایزه، با داوری سعید اسلامزاده، عباس کریمی عباسی، هادی حسینینژاد، مسعود شهریاری و علیرضا بهرامی، نیز سیده محبوبه بصری از بوشهر، رضا عظیمی از قم، نیلوفر شاطری از خوزستان و بیتا علیاکبری از خراسان، مقامهای اول تا سوم مشترک را به خود اختصاص دادند.
همچنین در بخش تجلیل از پیشکسوتان، از «فرزانه خجندی»، شاعر اهل تاجیکستان، تجلیل شد.
امسال نیز در دوره چهاردهم، شاعرانی از شهرها و استانهای مختلفی چون لرستان، خوزستان، زنجان، تهران و کابل موفق شدند بهعنوان نامزد بخش ویژه این جایزه معرفی شوند.
نظر شما