به گزارش روز چهارشنبه آموزش و پرورش، غلامعلی افروز در مطلبی با عنوان "آرامش"، لازمه سلامت زیستی و تعادل روانی" نوشت: چند روزی است، شاهد بوق و کرنای پرشتاب و تنش زا در وصف ویروسک نا خوانده ای به نام کرونا هستیم!
وی افزود: تردیدی نیست که همه ویروس های عفونی می توانند به طور جدی آسیب زا باشند. همین است که تقویت ایمنی و مصونیت سلولی، آمادگی های زیستی و روانی در مقابله با این ویروس ها امری بسیار حیاتی است.لیکن در این رهگذر، نشر بسیاری از پیام های صوتی و تصویری تنش آفرین، با هدف تولید اضطراب فراگیر، ایجاد ناامنی روانی، نگرانی عمومی و کلافگی فکری در بین اقشار مختلف مردم، به ویژه خانواده ها، کودکان و نوجوانان علاوه بر آنکه، آرامش مردم را مختل و اعتماد به نفس و احساس خود ارزشمندی آنان را تضعیف می کند، باعث سستی سیستم ایمنی شده و آمادگی روانی و نشاط و سر زندگی افراد را به طور چشمگیری کاهش می دهد.
به گفته این استاد روان شناسی، اضطراب و تنیدگی های روانی حاصل از پیام های پر تهدید و تبلیغات تنش زا و بعضاً مغرضانه که عموماً در خارج از کشور برای ایجاد ناامنی روانی و واکنش های حاد هیجانی در مخاطبان تولید و نشر می یابد، به یقین در کوتاه مدت و بلند مدت، بیش از ویروس کرونا سلامت زیستی و روانی و پویایی اجتماعی انسان را متأثر کرده و احساس خود باوری و انگیزه تلاش مداری را کاهش می دهد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: اضطراب، ناامنی درونی، حاکم شدن احساس ناامیدی بر اندیشه و روان انسان، به تدریج کنش های ذهنی و حافظه را دچار اختلال و سیستم ایمنی بدن را متأثر می کند. اضطراب شدید، فرایند گردش طبیعی خون و جریان تنفسی را دچار نارسایی کرده و غدد درون ریز و برون ریز را مختل و زمینه های احتمال سکته های قلبی و مغزی را مضاعف می کند. در حقیقت، آرامش، سرمایه بی بدیل حیات زیستی و روانی انسان است. بدون تردید، در شرایط بحران، تقویت آرامش روانی مردم از بیشترین اهمیت برخوردار است. ایجاد هر گونه تنش و تعارض تحمیلی و افزایش اضطراب و تزلزل در آرامش خانواده ها، رفتاری ناصواب و نابخردانه خواهد بود.
حفظ آرامش و نشاط معنوی، گشاده رویی و مثبت اندیشی ، تألیف قلوب و امید آفرینی، نیایش و توکل به خالق علیم و حکیم و قدیر، ما را در مقابله با آفات آسیب زا و ویروس کرونا پرتوفیق خواهد کرد.
افروز ادامه داد: پر واضح است، در شرایط فعلی، حفظ آمادگی های کامل برای مقابله با پدیده نامیمون کرونا، امری است کاملا ضروری. در این مهم، رعایت اصول بهداشتی، تغذیه مناسب، خواب آرام شب هنگام، حضور کمتر در بین جمعیت ها، پرهیز از دست دادن ها و روبوسی ها، شستن مرتب دست ها، نوشیدن مایعات فراوان به ویژه آب گرم و چای کم رنگ می تواند بسیار مؤثر واقع شود. شایان ذکر است که نوشیدن مکرر آب خیلی گرم زمینه شستشوی دهان و گلو، ریه ها و شش ها و روده ها را فراهم می کند و به طور قابل ملاحظه ای فرصت لانه گزینی و خوش نشینی از ویروس تاجدار کرونا در بدن سلب می شود.
ویروس کرونا که تحت عنوان رسمی «کووید-۱۹» از ۱۲ دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هووی چین شیوع یافت، تاکنون ۸۰ هزار و ۹۹۷ نفر را مبتلا و جان ۲ هزار و ۷۶۴ نفر را گرفته است.
براساس اعلام رییس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آمار مبتلایان به ویروس کرونا درایران به ۱۳۹ نفر و موارد فوت ناشی از آن به ۱۹ نفر رسیده است.
نظر شما