«جاسم محمد جعفر البیاتی» روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد که کابینه علاوی در ظاهر نخستین دولت مستقل عراق است اما این عنوان جریان های زیادی از جمله سنی ها، کردها و برخی از جناح های شیعه را ناخرسند کرده است.
وی افزود که دلیل ناراحتی این جناح ها از عنوان مستقل این است که در باطن برخی گروه ها وجود دارند که تلاش کردند امور را در دست بگیرند و با نام استقلال دولت و مستقل بودن اشخاص وابسته و مشخص را به کابینه تحمیل کردند.
البیاتی گفت که نخست وزیر جدید تصمیم گرفت که نام وزیران را مخفی نگه دارد و آن را فاش نکند، این موضوع باعث افزایش اعتراض گروه های سنی، کرد، ترکمن و حتی برخی از شیعه ها شد، بنابراین با توجه به این شرایط تصویب دولت، امروز در مجلس بسیار دشوار خواهد بود.
دبیرکل اتحادیه اسلامی ترکمن های عراق اظهار کرد که من به حد نصاب رسیدن اعضای پارلمان برای تصویب کابینه را امروز پنجشنبه را غیر ممکن می دانم به ویژه بعد از پیام علاوی که در آن با زبان تهدید در مورد وجود پول و معامله خرید رای در پارلمان عراق سخن گفت.
البیاتی گفت که این جریان موضوع را پیچیده تر کرد چرا که پارلمان در این خصوص اقدام به شکایت علیه علاوی به دلیل اتهام های وارده به نمایندگان کرده است.
وی بیان کرد که تماس تلفنی اخیر پمپئو با علاوی در این مقطع نوعی شیطنت آمریکایی ها برای کاهش حد نصاب در پارلمان بود چرا که ائتلاف های کرد و سنی تصمیم گرفتند رای ندهند و تنها گروه های شیعه باقی ماند، آمریکا به عمد این شیطنت را انجام داد تا در میان جناح های شیعی اختلاف ایجاد کند و این پرسش مطرح شود که تماس پمپئو با علاوی به چه هدفی بوده است و چرا برنامه های دولت اخراج نیروهای آمریکایی از عراق را تضمین نمی کند؟
این وزیر سابق عراقی توضیح داد که تشکیل دولت شیعی صرف به نفع شیعیان نیست بنابر این باید راه حل هایی اتخاذ شود، خواه این راه حل ها محدود به ابقای علاوی باشد یا رفتن به سوی شخص دیگر؛ اما اکنون و در این شرایط رای دادن به دولت علاوی تقریبا غیرممکن شده است.
دبیرکل اتحادیه اسلامی ترکمن های عراق فاش کرد که محمد توفیق علاوی نخست وزیر مکلف پس از دیدار با هیاتی از ترکمن ها وعده داد یک وزیر از جناح ترکمن در دولت جدید معرفی خواهد کرد اما با آشکار شدن همه نام ها هیچ وزیر ترکمنی در کابینه دیده نشد.
البیاتی گفت که موضع و اظهارات اخیر برخی رهبران و شخصیت های عراقی صحنه سیاسی کشور را بیش از پیش پیچیده تر کرده و چه بسا آنها در تصویب نشدن دولت در مجلس موثر واقع شود.
نشست ویژه پارلمان عراق برای بررسی صلاحیت و رای اعتماد به کابینه محمد توفیق علاوی بعد از ظهر امروز پنجشنبه برگزار می شود.
نخست وزیر مکلف عراق روز گذشته اسامی کابینه را به پارلمان این کشور ارسال کرد.
گروه های پارلمانی کرد و اهل سنت از جمله مخالفان سرسخت و جدی علاوی به شمار می روند، طبق اعلام رهبران آنها امروز در نشست مجلس به کابینه پیشنهادی نخست وزیر جدید رای اعتماد نخواهند داد.
کردها و اهل سنت می گویند که علاوی بدون مشورت و رایزنی وزیران کابینه را انتخاب و گزینه های پیشنهادی آنها را رد کرده است.
نظر شما