«ناهید خداکرمی» روز جمعه در نشست خبری که به طور مجازی با حضور سخنگوی شورای شهر تهران و رییس مدیریت بحران شهرداری تهران درباره موضوع کرونا در حال برگزاری است، اظهارداشت: هفتهای که گذشت در صحن شورا تذکر دادم که شهرداری با همکاری پلیس راهور در مبادی ورودی و خروجی تهران کنترلهایی انجام دهد و غربالگری صورت گیرد و مکانی برای قرنطینه در نظر گرفته شود.
خداکرمی با بیان اینکه تصمیمگیر نهایی دراین زمینه ما نیستیم، گفت: زمانی که خبر کرونا در قم منتشر شد از همان زمان ما معتقد به محدودیت عبور و مرور در این شهر بودیم ولی با هر مسئولی که صحبت کردیم اعم از وزارت بهداشت و استانداری گفتند این کار امکانپذیر نیست.
عضو شورای تهران افزود: تعدد تصمیمسازی در کشور داریم و باید حل این مسائل در امور سلامت بر عهده وزارت بهداشت باشد، همانطور که مسائل مذهبی به مراجع تقلید سپرده شده است و فعالیتهای مهندسی توسط سازمان مهندسی تصمیمگیری میشود.
خداکرمی ادامه داد که قبل از اعلام ورود این بیماری در کشور در کمیسیون سلامت پیشنهاد دادم که در تبصره بودجه برای بیماریهای واگیر هم اعتباری اختصاص دهند تا این اعتبار در جهت محافظت از شهروندان هزینه و ردیف کمک شهرداری در نظر گرفته شود.
وی افزود: همچنین اعلام کردم که شهرداری کمک هزینهای را برای نظام پزشکی و انجمنهای علمی در نظر داشته باشد.
خداکرمی با بیان اینکه آن زمان پذیرش این موضوع سخت بود، گفت: به ویژه زمانی که اسم پزشکان و گروه سلامت میآید میگویند این قشر پولدار هستند در حالی که ما با سلامت جامعه روبهرو هستیم.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: متأسفانه شرایط آن زمان طوری نبود که بودجه بیشتری اختصاص داده شود ولی اکنون امیدوارم اعضای شورای شهر و بودجهریزان شهرداری بتوانند بودجه سلامت شهرداری را تقویت کنند.
خداکرمی گفت: از چهارشنبه هفته گذشته که اعلام شد کرونا به ایران آمده با مشورت رئیس کمیسیون حمل و نقل و اعضای کمیسیون سلامت تصمیم گرفتیم نامهای را به حناچی شهردار تهران بنویسیم که ۶ بند عملیاتی داشت.
وی، تشکیل ستاد بحران کرونا، تهیه محتوای حفاظت شخصی و عمومی، نصب بیلبوردها از جمله بندهای عملیاتی این نامه بود و محتوای آموزشی خوشبختانه به صورت استاندارد تهیه شد.
عضو شورای شهر تهران تاکید کرد که نکته مهم در این موضوع، همراهی شهرداری با وزارت بهداشت و سازمانهای مربوطه بود.
خداکرمی گفت: آخرین اقدامی که شورای شهر در مقابله با ویروس کرونا انجام داده تصویب لایحه دوفوریتی بود تا بودجهای برای این مسأله اختصاص داده شود.
انتشار فیلم از افراد مبتلا به کرونا در اماکن عمومی قابل تایید نیست
عضو شورای شهر تهران درباره انتشار ویدیوهایی از بی هوشی افراد مشکوک به کرونا در اماکن عمومی و مترو گفت: مشخص نیست این افراد به چه دلیل بر زمین افتادهاند کسانی که مبتلا به کرونا باشند دچار سندروم تنفسی بوده و با تنگی شدید نفس همراه هستند.
وی افزود: شهروندان در صورت مواجه با چنین مشکلاتی حتما با شماره ۱۱۵ اورژانس تماس گرفته تا اقدامات لازم برای این افراد انجام گیرد.
میادین میوه و ترهبار ضد عفونی می شوند
عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره شستوشو و ضدعفونی میادین میوهو ترهبار در پایتخت اظهار داشت: به نظرم باید ورودی اطراف میادین میوه و ترهبار غربالگری شود و افراد از جهت داشتن تب کنترل شوند.
وی تاکید کرد که شهروندان در صورت داشتن تب، ترشحات بینی و یا علایم سرماخوردگی، از منزل خارج نشوند و ماسک و دستکش استفاده کنند.
خداکرمی این را هم گفت که هر نوع سرماخوردگی دلیل بر ابتلا به کرونا نیست.
وی ادامه داد: کرونا با تب، سردرد و تنگی نفس همراه است که گاهی برخی از افراد به طور خفیف مبتلا به آن میشوند.
نقش سازمان های مردم نهاد در مواجهه با کرونا
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به نقش سازمانهای مردمنهاد در پیشگیری از کرونا، گفت: این سازمانها میتوانند با همکاری سایر دستگاهها نقش مؤثری را ایفا کنند.
آیا ماسک برای همه اقشار ضروری است؟
خداکرمی درباره اینکه استفاده از ماسک برای همه مردم ضرورت است یا خیر، عنوان کرد: زمانی که کرونا به طور همهگیری شدید باشد، باید همه از ماسک استفاده کنند.
وی افزود: اگر افراد سالم از ماسک استفاده کنند یا هر چند ساعت یکبار آن را عوض نکنند منشأ رشد باکتریهایی میشود.
کودکان کار و خیابان و کرونا
عضو کمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر تهران همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره وضعیت کودکان کار در دوران شیوع کرونا گفت که دستورالعملهای لازم در این خصوص در اختیار پیمانکاران قرار داده شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که فعالیت این کودکان در این شرایط به حداقل برسد.
خداکرمی یادآور شد که اقدام اساسی در خصوص کودکان کار، کار شهرداری نیست.
وی ادامه داد: برای کودکان سر چهارراه میتوان با کمک بهزیستی و استانداری تمهیداتی اندیشید که این موضوع مورد نظر شهرداری قرار گرفته است.
بهبود یک خانواده ۵ نفره مبتلا به کرونا در تهران
عضو شورای شهر تهران در بخش دیگر سخنان خود اظهار داشت که در تهران یک خانواده ۵ نفری همه گرفتار کرونا شده بودند که خوشبختانه همه این افراد اکنون بهبود یافتهاند.
وی گفت: همه این ۵ نفر بدون اینکه نیازی به ICU داشته باشند بهبود یافتند و این نشان میدهد با رعایت مسائل بهداشتی و تمهیداتی میتوان با این بیماری مقابله کرد.
وظیفه رسانه ها
عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره وظیفه رسانهها در این شرایط اظهار داشت که آرامش دهی، همدلی و افزایش اعتماد در کشور امری ضروری محسوب میشود که رسانه ها می توانند در این خصوص فعالیت کنند.
تعداد جان باختگان ناشی از کرونا در تهران
خداکرمی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره عملکرد شهرداری در شرایط حاضر، گفت: متولی اصلی مقابله با کرونا شهرداری تهران نیست اما عملکرد مثبتی در این خصوص داشت.
وی گفت: شهرداری طبق ماده ۵۵ شهرداریها میتواند در زمان بروز بیماریهای مسری همکاریهای لازم را با دستگاههای متولی داشته باشد.
خداکرمی افزود: به نظرم شهرداری در این زمینه بسیار هوشمندانه عمل کرده و هماهنگ با پروتکلهای خاص پیش رفته است و در تهیه این پروتکلها به وزارت بهداشت هم کمک کرده.
وی همچنین گفت که آمار جان باختگان ناشی از کرونا را باید ستاد کرونای تهران اعلام کند.
عضو شورای شهر تهران عنوان کرد: این آمار در تهران خیلی نبود ولی همین میزان را باید ستاد کرونا اعلام کند.
پروتکل تدفین مبتلایان به کرونا در بهشتزهرا
عضو شورای اسلامی شهر تهران در مورد نحوه تدفین مبتلایان به کرونا در پاسخ به ایرنا، گفت: بهشتزهرا طبق پروتکلهای خاص این موضوع را مدنظر قرار داده است.
وی افزود: شهروندان نگرانی در این زمینه نداشته باشند که البته امیدوارم آمار از همین تعداد انگشتشمار بیشتر نشود.
برگزاری جلسات کمیسیون های شورا بطور مجازی
عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره اینکه چرا جلسات صحن شورای شهر تعطیل نشده، گفت: به عنوان رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران پیشنهاد تعطیلی شورا را ارایه کردم تا وسعت این موضوع تخمین زده شود.
وی افزود: این مسأله نه تنها برای اعضای شورا بلکه برای سایر اعضای جامعه اقدامی پیشگیرانه محسوب میشود.
خداکرمی گفت که اکثر اعضای شورا با این مسأله موافقت نکردند.
وی تاکید کرد که جلسات کمیسیونها قرار است به صورت مجازی برگزار شود.
این عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: در مورد لغو برگزاری جلسات صحن شورا هنوز به جمعبندی نرسیدهایم و برخی از اعضا اصرار به علنی برگزار کردن آن دارند.
فقط یک نفر در شورای شهر تست کرونا داده است
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت در شورای شهر فقط یک نفر، آقای هاشمی به دلیل ارتباط نزدیک با رحمانزاده شهردار منطقه ۱۳ تست کرونا داده است.
وی گفت که این تست بعد از ۴۸ ساعت قرنطینه ایشان انجام شد و نتیجه آن هم منفی بود.
وی این را هم گفت که تستهای کرونا تا علائم بالینی نباشد ممکن است نتیجه منفی کاذب داشته باشد.
خداکرمی عنوان کرد: الهام فخاری، عضو دیگر شورای تهران به علت اینکه در ناحیه ریه دچار مشکل بود و تنگی نفس داشت با من مشورت کرد و ما ایشان را به بیمارستان مسیح دانشوری ارجاع دادیم که به دلیل مشکوک بودن به کرونا بستری شد.
وی افزود که ۴ روز پس از بستری تست کرونای الهام فخاری نیز منفی بود و مرخص شد.
عضو شورای شهر تهران درباره دو عضو دیگر شورای تهران، آقایان مسجدجامعی و میلانی هم اظهار داشت که این دو عضو، دو هفته در منزل قرنطینه هستند و به ویژه اینکه آقای مسجدجامعی که جزو گروههای پرخطر محسوب میشود پیشنهاد دادهایم در منزل بماند.
۲۰ هزار کیت تشخیص کرونا از چین به ایران میآید
عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره وضعیت کیت تشخیص بیماری کرونا و اینکه آیا درخواستی از کشورهای دیگر جهت دریافت این کیت داشتهایم یا خیر، گفت: نمیتوان دست گدایی به سوی کشورهای دیگر دراز کرد.
وی گفت: با توجه به شرایط تحریم، هلالاحمر طبق پروتکلهایی اقداماتی را مدنظر قرار داده است.
خداکرمی افزود: برخی از کشورها مانند چین نیز اعلام کردهاند که طی امروز و فردا ۲۰ هزار کیت به ایران ارسال میکنند.
توقف همه نمایشگاههای مرتبط با حوزه خدمات شهری
عضو شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چرا نمایشگاه پارک گفتوگو برغم شیوع کرونا متوقف نشده، گفت: این نمایشگاه در حوزه خدمات شهری نیست مربوط به روابط بینالملل شهرداری است که تمهیدات لازم در این زمینه پیشبینی شده است.
وی گفت: محیط این نمایشگاه باز است و سربسته نیست و شاید یکی از دلایل تعطیل نشدن آن همین باشد.
خداکرمی گفت در این خصوص کسب اطلاع کرده و به شهروندان اطلاع می دهم.
کم خوابی و استرس از دلایل احتمالی ابتلای مسئولان به کرونا
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: به نظر میرسد دوره پنهان بیماری کرونا در ایران با چین و سایر نقاط جهان متفاوت باشد.
وی گفت: در کشور ما زمان بروز و ابتلا کوتاهتر بوده و در دنیا این محدوده حدود ۲ تا ۱۵ روز است که استرس و بیخوابی ریسک ابتلا به کرونا را بیشتر میکند.
وی گفت شاید دلیل ابتلای مسئولان این دو عامل باشد.
کرونا؛ شرایط بحرانی تهران و تهیه مواد ضد عفونی کننده از بازار آزاد
رضا کرمی رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران نیز در نشست خبری مجازی با حضور اعضای شورای شهر، از درباره وضعیت بحرانی تهران، تهیه مواد ضد عفونی کننده از بازار آزاد و تاثیر اندک سم پاشی شهر سخن گفت.
وی گفت: بعد از درخواست وزارت بهداشت از شهرداری برای ورود به موضوع مقابله با کرونا، اولین جلسه در روز یکم اسفند با حضور شهردار و معاونان و مدیران مربوطه برگزار شد.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران افزود: در این جلسه مسئولان وزارت بهداشت در حوزه کرونا، درباره آخرین وضعیت کرونا و گسترش آن گزارشی ارایه کردند.
وی گفت: سپس مقرر شد مدیران سازمان پیشگیری، اداره کل سلامت شهرداری، شرکت مترو، اتوبوسرانی، تاکسیرانی و زیباسازی پیشنهادات خود را در این خصوص ارائه کنند.
کرمی ادامه داد: پس از برگزاری این جلسه مقرر شد این سازمان ها به همراه سایر سازمان ها با محوریت سازمان مدیریت بحران اقدامات خود را برای آموزش شهروندان و همچنین اقدامات عملیاتی ضدعفونی کردن و گندزدایی شهری هماهنگ و برنامه ریزی کنند.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران افزود: براساس تصیمات اتخاذ شده، اداره کل سلامت شهرداری، رابط اصلی شهرداری و وزارت بهداشت در این حوزه شد.
وی ادامه داد: جلسه دیگری در روز شنبه سوم اسفند ماه در دفتر شهردار تهران برگزار شد و هماهنگی های نهایی در آن انجام گرفت و همان روز جلسه دیگری با حضور معاون عملیاتی با مدیران عملیاتی دیگر نهادهای خدماتی مثل اورژانس و آموزش و پرورش و دادگستری برگزار شد.
کرمی گفت: در این جلسه درخصوص اقداماتی که باید انجام میگرفت صحبت شده و مقرر شد تا شهرداری یک سری اقدامات عملیاتی انجام دهد.
وی افزود: در این جلسات مقرر شد که اداره کل سلامت جلسات مستمری برای شرکت های مترو، اتوبوسرانی و تاکسیرانی برگزار کند.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران ادامه داد: همچنین مقرر شد که برای سازمان بهشت زهرا، سازمان پسماند، شرکت شهروند، شرکت ساماندهی مشاغال، سازمان آتش نشانی، سازمان میوه و تره بار جلسات مشخصی برگزار شود.
وی اظهار داشت: همچنین اداره کل سلامت مسئولیت تولید محتوای آموزش های عمومی را در قالب های مختلف را به عهده گرفت.
امحای زباله های بیمارستانی با نظر وزارت بهداشت
کرمی ادامه داد: از وزارت بهداشت درخصوص ضرورت تشدید نظارت بر امحای زباله های بیمارستانی از طریق نظارت بر مجتمع آرادکوه درخواست هایی شد.
وی افزود: مقرر شد تا فرمانداری تهران درخصوص تدابیری محدود سازی تردد در بازار تهران و بازارهای بهاره تصمیم گیری کند.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران افزود: همچنین فرمانداری درخصوص معضلات نگهداری معتادان و بی خانمان ها هم تصمیم گیری کند.
وی گفت: از وزارت بهداشت خواستیم تا دستورالعمل سطح بندی شیوع ویروس کرونا را آماده کنند و درباره احتمال شیوع از طریق حیوانات و ضرورت جمع آوری بازار فروش احشام و طیور پرسیده شد.
پرهیز از اقدامات سلیقه ای
کرمی ادامه داد: همچنین جلسه ای روز ششم اسفند ماه برگزار شد که تصمیماتی نیز در آن گرفته شد و مقرر شد تا زیرمجموعه های شهرداری حداکثر ظرفیت خود را برای تبلیغات و آموزش و اطلاع رسانی به کار گیرند.
وی گفت: مقرر شد تا هیچ کدام از سازمان ها رفتارهای سلیقه ای انجام نداده و جلسات نیز به صورت مجازی برگزار شوند.
ضدعفونی اتوبوس و مترو
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران گفت: مقرر شده است که دو بار در روز ضدعفونی انجام شود و بنا براین حجم زیادی از مواد ضدعفونی نیاز است که دو سه روز اول مواد ضد عفونی در دسترس بود اما چند روزی با کمبود مواد ضد عفونی مواجه شدیم.
وی گفت: بهترین توصیه این است که فعلا از مترو و اتوبوس استفاده نشود و اگر اجباری هم برای استفاده از این اتوبوس ها و ناوگان حمل و نقل عمومی است از تماس با سطوح و تردد در مکان های شلوغ خودداری شود.
کرمی در پاسخ به این پرسش که رسیدگی به اتوبوس خصوصی با چه نهادی است، افزود: دستورالعمل اتوبوس های خصوصی هم به همان شکل روزی دوبار است اما شاید به دلیل ارجحیت بخش عمومی ابتدا کار از آنجا شروع شده باشد.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران درباره نظارت برعملیات ضد عفونی اتوبوسهای عنوان کرد که حدود ۶ هزار اتوبوس عمومی و خصوصی داریم که حجم زیادی از کار را می طلبد.
وی عنوان کرد: نظارت هم به عهده سازمان بازرسی شهراری تهران است که به طور قطع این موضوع بار دیگر تذکر داده خواهد شد.
نظارت کافی بر میادین میوه و تره بار وجود دارد
کرمی درباره اینکه آیا نظارت کافی بر میادین میوه و تره و بار برای تامین مایحتاج شهروندان از یکسو و رعایت نکات بهداشتی وجود دارد هم گفت: دستورالعمل ضد عفونی و استفاده از دستکش به سازمان میادین و میوه و تره بار داده شده است و مورد عمل هم قرار گرفته است.
وی افزود: نظارت بر میادین بطور مستمر انجام می شود ولی اگر مردم موردی را از طریق سامانه های ارتباط مردمی شهرداری اعلام کنند، پیگیری می شود.
سوله های بحران آماده دستورالعمل وزارت بهداشت
وی درباره وضعیت سوله های بحران هم گفت: اصولا طراحی این پایگاهها در زمان ساخت برای این منظور نبوده است و امکانات و تجهیزاتی برای نگهداری دراز مدت لوازم بهداشتی ندارند.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران گفت: اما آمادگی لازم برای بهره گیری از این پایگاه ها برای هرگونه کاربری مورد تأیید وزارت بهداشت در شهرداری وجود دارد.
وی ادامه داد که سوله ها برای هرگونه نیازی که از سوی وزارت بهداشت، اعلام شوند آماده هستند.
تاثیر اندک سم پاشی شهر
کرمی درباره ضرورت سم پاشی خیابان ها با توجه به شیوع زیاد کرونا گفت: متخصصان مربوطه اثر این کار را بسیار اندک می دانند ضمن اینکه حجم مواد ضد عفونی لازم برای آن بسیار زیاد خواهد بود.
وی عنوان کرد که با کمبود فعلی مواد ضد عفونی کننده، این اقدام امکان پذیر هم نیست.
تهیه مواد ضدعفونی کننده از بازار آزاد
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران گفت: آن پروسه ای که باید به وزارت کشور درخواست داده شود پیگیری می شود اما ما اصلا فرصت زیادی نداریم وباید کارها با سرعت بیشتری انجام گیرد.
وی افزود: در حال تهیه بخشی از مواد را از بازار آزاد و بخش دیگری از طریق رایزنی با سایر ارگان ها هستیم.
پایش کارمندان شهرداری
کرمی درباره پایش کارمندان شرکت شهر سالم هم اعلام کرد که بخش زیادی از این اقدامات انجام شده و نیز در حال انجام است.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که علاوه بر وسایل حمل و نقل عمومی، تمهیداتی برای ضدعفونی مبلمان شهری و وسایل بازی کودکان در پارک ها در نظر گرفته شده است گفت: دستورالعملها برای این کار به سرعت تهیه و ارائه شده است و در دستور کار سازمان بوستانها قرار دارد.
همین امروز هم شرایط بحرانی است
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در بخش دیگری از پاسخ های خود، گفت: در حال حاضر ما شرایط را بحرانی تهران را ارزیابی می کنیم و بر اساس پیش بینی ها ممکن است تا یکی دو هفته آینده برغم تمامی تلاش ها گسترش ویروس بیشتر نیز بشود.
وی افزود: بر اساس نظر پزشکان متخصص و مسئولین مربوطه تنها با انجام سه مورد امکان مهار این بحران وجود خواهد داشت.
کرمی این سه مورد را، آموزشهای عمومی، کاهش تردد در سطح شهر و کاهش هرگونه تجمعات حتی کوچک دانست.
ویروس کرونا که تحت عنوان رسمی «کووید-۱۹» از ۱۲ دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان ووهان چین شیوع یافت، تاکنون ۸۰ هزار و ۹۹۷ نفر را مبتلا و جان ۲ هزار و ۷۶۴ نفر را گرفته است.
ایران بعد از چین دومین آمار فوت در اثر ابتلا به این بیماری را به خود اختصاص داده است.
ویروس کرونا از چین با بیش از ۵۰ کشور سرایت کرده است.
کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شب گذشته اعلام کرد: آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور به ۳۸۸ نفر و فوت ناشی از آن به ۳۴ نفر رسیده است.
نظر شما