دبیرکل ناتو و وزیردفاع آمریکا برای چه به کابل آمده‌اند؟

کابل - ایرنا - منابع خبری در کابل اعلام کردند که دبیرکل ناتو و وزیر دفاع آمریکا امروز شنبه وارد کابل شده اند تا همزمان با امضای توافقنامه صلح طالبان و آمریکا در دوحه قطر با مقامات افغانستان در این مورد گفت‌وگو و اعلامیه مشترکی را هم صادر نمایند.

ناتو در اطلاعیه ای گفته است که ینس استولتنبرگ و مارک اسپر اعلامیه ای مشترک با مقامات افغان در باره صلح و همکاری های این نهاد با افغانستان امضا می کنند.

سفر مقامات آمریکایی و ناتو هم زمان با امضای توافق‌نامه صلح آمریکا و طالبان در دوحه صورت می‌گیرد و قرار است این توافق نامه پس از دو سال گفت وگو و تلاش امروز با حضور نمایندگان شماری از کشورهای منطقه و جهان امضا شود.

افغانستانی ها در باره موفقیت های این توافق‌نامه با شک تردید نگاه می کنند و می گویند همه از متن اصلی توافق نامه بی اطلاع  هستند.

صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست مهوری افغانستان، می‌گوید که این دو مقام غربی، به همراهاشرف غنی رییس‌جمهور افغانستان یک اعلامیه مشترک صادر خواهند کرد. انتظار می‌رود که آنان بر ادامۀ تعهدات ناتو و امریکا به افغانستان تأکید بورزند.

در همین حال، «دواخان مینه پال «معاون سخن‌گوی رییس‌جمهور افغانستان می‌گوید که ناتو و امریکا در این اعلامیۀ مشترک، بر مبارزه با تروریسم در افغانستان و پشتیبانی از نیروهای امنیتی این کشور، تأکید خواهند کرد.

این در حالی است که نماینده‌گان آمریکا و طالبان، امروز در خاتمه دوره هفت روزه کاهش خشونت‌ها، در دوحه توافق صلح را امضا کنند.

دبیرکل ناتو  دیروز در یک نشست خبری گفت که امضای توافق صلح میان امریکا و طالبان، گامی مهم برای صلح پایدار در افغانستان است: «امضای این توافق‌نامه، نخستین گام مهم بسوی صلح پایدار در افغانستان خواهد بود؛ چرا که راه حل پایدار به جنگ در افغانستان گفت‌وگوهای میان افغانان به رهبری و مالیکت خودآنان است. راه صلح طولانی و دُشوار خواهد بود. عقب گردها خواهند بود و خطر تخریب کننده‌ها نیز وجود دارد.»

از سویی دیگر، ۲۲عضو کنگره ایالات متحده امریکا با نگرانی دربارۀ توافق احتمالی واشنگتن با طالبان برای پیکار با هراس‌افکنی نامه‌ای به وزیر خارجه و وزیردفاع امریکا فرستاده‌اند و هشدار داده‌اند که طالبان سابقه گرفتن امتیاز با دادن تضمین‌های دروغین دارند و بدست دادن اطلاعات به این گروۀ شورشی نگران کننده‌است.

اما، حامد کرزی، رییس‌جمهوری پیشین افغانستان در گفت وگو با رسانه ها به توافق صلح با طالبان خوشبین است: «ما باید بسیار دقت کنیم که در پشت پرده صلح اهداف بیرونی نباشد و ما صلح می‌خواهیم.»

هرچند یک هیئت شش نفری حکومت  برای گفت‌وگوهای مقدماتی به دوحه رفته‌اند؛ اما طالبان گفته‌اند که با این هیئت گفت‌وگو نخواهند کرد.

صدیق صدیقی، سخن‌گوی ریاست‌جمهوری افغانستان گفت: «این تیم در مراسم شرکت نمی‌کند اما حضور دارند تا در صورت نیاز تماس های لازم برقرار شود.

در همین حال، شهروندان این کشور انتظار دارند تا توافق صلح با طالبان به پایان خشونت‌ها در کشور منجر شود.

گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی بیان داشت: «صلح ایجاب می‌کند که یک حکومت موقت که بر همه قابل قبول باشد و ایجاد شود.»

هرچند حکومت درباره ترکیب هیئت گفت‌وگو کننده با طالبان جزییات نمی دهند، اما منابع به شبکه طلوع‌نیوز افغانستان گفتند که این هیئت هشت تا ده نفری  دولتی خواهد بود و جزییات گفت‌وگوهایش را با طالبان، با یک اجماع رهبران حکومت و سیاست‌گران درمیان خواهد گذاشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha