به گزارش ایرنا، کمبود معابر به خصوص پیادهرو در برخی شهرهای کشور مانند شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری باعث مشکلاتی برای عبور و مرور شهروندان شده است.
فراوانی مغازهها با تراکم در هسته مرکزی و اصلی بازار شهرکرد باعث شده است تا شلوغی بازار دو چندان و مشکلات ناشی از آن چند برابر شود.
کمبود فضای کسب و کار در شهرکرد همچنین باعث ایجاد سد معبر از سوی مغازهداران برای شهروندان مرکز چهارمحال و بختیاری شده است.
در همین راستا شهروندان و حتی تعداد قابل توجهی از فعالان صنفی حوزههای مختلف بازار مرکز چهارمحال و بختیاری، تنها راهکار نجات و رهایی از این مشکل را راهاندازی بازارچههای تخصصی از سوی شهرداری شهرکرد میدانند و تقاضا دارند تا اقدامات لازم در این زمینه هر چه سریعتر اجرایی و عملیاتی شود.
راهاندازی بازارچههای تخصصی به افزایش رضایتمندی عمومی کمک میکند
یکی از کسبه شهرکردی در حوزه فروش "مرغ و ماهی" گفت: راهاندازی بازارچههای تخصصی مربوط به اصناف مختلف باعث ارتقای کمی و کیفی میزان رضایتمندی عمومی خواهد شد.
قانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: در همین راستا ضرورت دارد تا شهرداری شهرکرد هر چه سریعتر نسبت به پیشبینی مکانهایی برای احداث و راهاندازی بازارچههای تخصصی با همکاری فعالان اصناف در مرکز چهارمحال و بختیاری اقدام کند.
وی افزود: البته در سالهای اخیر صحبتهای فراوانی در خصوص راهاندازی بازارچههای تخصصی برخی اصناف مانند "مرغ و ماهیفروشان" شده اما تاکنون به سرانجام نرسیده است.
قانی تصریح کرد: نبود بازارچههای تخصصی در مرکز چهارمحال و بختیاری و فضای کم مغازهها در شهرکرد باعث چیدمان بسیاری اجناس در پیادهروها و ایجاد سد معبر شده است.
وی یادآور شد: این موضوع نه تنها باعث بروز مشکلاتی برای مغازهداران میشود بلکه نارضایتی شهروندان را بهدنبال دارد.
راهاندازی بازارچههای تخصصی باعث آسایش مردم میشود
یکی از کسبه فعال شهرکرد در حوزه " بُنَکداری و عمدهفروشی" نیز گفت: با راهاندازی بازارچههای تخصصی آسایش شهروندان و مغازهداران بیشتر میشود.
سروش تنگستانی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: راهاندازی بازارچههای تخصصی میتواند در تامین فضای مورد نیاز کسبه و جبران کاستیهای فیزیکی حوزه فعالیت "بُنَکداری و عمدهفروشی" کمک کند.
وی اظهار داشت: در این راستا فعالان حوزه "بُنَکداری و عمدهفروشی" قطعه زمینی در شهرکرد خریداری کرد و برای راهاندازی بازار تخصصی این بخش تغییر کاربری دادهاند.
تنگستانی تصریح کرد: روند اداری و صدور مجوزهای قانونی مربوط به زمین این بازارچه سپری شده و هماینک در مراحل نهایی برای شروع ساختوسازها قرار دارد و با عملیاتی شدن آن مشکلات فعالان این بخش در حد چشمگیری کاهش خواهد یافت.
بازاریان موافق فعالیت در بازارچههای تخصصی هستند
یکی از فعالان صنف " نمایشگاه و فروشگاه اتومبیل" شهرکرد نیز گفت: بازاریان مرکز چهارمحال و بختیاری برای راهاندازی بازارچههای تخصصی و فعالیت در آن آمادگی داشته و موافق این امر هستند.
محمد رفیعی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: در این صورت میتوان در فضایی بیشتر و با آسودگی خاطر بهتری نسبت به انجام کسبوکار اقدام کرد.
وی افزود: راهاندازی بازارچههای تخصصی اصناف میتواند در ارایه بهتر و مطلوبتر خدمات با هزینههایی کمتر به شهروندان موثر باشد.
بازارچههای تخصصی مردم را از سردرگمی نجات میدهد
یکی از شهروندان شهرکردی نیز گفت: راهاندازی بازارچههای تخصصی به نجات مردم از سردرگمی کمک خواهد کرد.
امیر آقاخانی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: بسیاری شهروندان هماینک برای خرید برخی نیازهای خود مجبورند به نقاط متلف شهر مراجعه کنند.
وی یادآور شد:با راهاندازی بازارچههای تخصصی، شهروندان تکلیف خود را برای تهیه بخشی نیازهای روزمره از یک بازار تخصصی میدانند.
آقاخانی تاکید کرد: در این صورت شهروندان میتوانند در وقت و هزینههای ناشی از رفتوآمد به بازار صرفهجویی کنند.
وی اظهار داشت: راهاندازی بازارچههای تخصصی همچنین باعث ایجاد تنوع در کالاهای قابل عرضه به شهروندان و آسودگی خاطر آنان در انتخاب میشود.
کاهش سد معبر و کنترل ترافیک از مزیتهای بازارچههای تخصصی است
یکی دیگر از شهروندان شهرکردی نیز گفت: با راهاندازی بازارچههای تخصصی و انتقال بسیاری اصناف به آن سد معبرها کاهش و ترافیک روان خواهد شد.
مرضیه ابراهیمی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: هماینک بهعلت نبود بازارچهها تخصصی در شهرکرد بسیاری مغازهداران نسبت به سد معبر اقدام میکنند.
وی افزود: همین عامل باعث تردد عابران پیاده از درون خیابان و بروز مشکلاتی در رفتوآمد شهروندان و خودروها میشود.
ابراهیمی تاکید کرد: راهاندازی بازارچههای تخصصی همچنین باعث هدایت تعدادی شهروندان برای انجام امور روزمره و خریدهای خود از بازار اصلی شهر به این بازارچهها و کاهش حجم ورودی افراد به مرکز شهر خواهد شد.
ساماندهی صنوف تخصصی در دستورکار شهرداری شهرکرد
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری شهرکرد نیز گفت: ساماندهی صنوف تخصصی بهصورت اولویتدار در دستورکار این سازمان قرار دارد.
سید رضا هاشمی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری شهرکرد هماینک به دنبال نقلوانتقال انبار آهنفروشان است.
وی یادآور شد: براساس مصوبه کارگروه ساماندهی مشاغل شهری شهرداری شهرکرد هماینک دستفروشان در قالب ۲ بازارچه محلی در روزهای یکشنبهبازار و پنجشنبهبازار ساماندهی و مشغول فعالیت شدهاند.
هاشمی تاکید کرد: سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری شهرکرد برای راهاندازی بازارچههای محلی در نواحی مختلف مرکز چهارمحال و بختیاری مانند منظریه پیگیری لازم را انجام داده است.
وی اظهار داشت: این سازمان همچنین برای راهاندازی بازارچه عرضه تولیدات صنایعدستی و سوغات محلی چهارمحال و بختیاری در میدان قدس شهرکرد همکاری و اقدام کرده است.
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری شهرکرد تصریح کرد: فعالان بخش بُنَکداری و عمدهفروشی مرکز چهارمحال و بختیاری قطعه زمینی را خریده و برای راهاندازی بازارچه تخصصی تغییر کاربری دادهاند.
وی گفت: فعالیتهای اداری و قانونی این زمین رو به پایان و آماده آغاز عملیات اجرایی و انتقال فعالان حوزه بُنَکداری و عمدهفروشی به خارج از شهرکرد است.
هاشمی تاکید کرد: سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری شهرکرد برای راهاندازی سریعتر بازارچه بُنَکداری و عمدهفروشی کمک خواهد کرد.
وی افزود: قطعه زمینی برای راهاندازی و انتقال صنف نمایشگاه و فروشگاه اتومبیل شهرکرد اختصاص یافته است.
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری شهرکرد تصریح کرد: زیرسازی مربوط به این زمین انجام و هماکنون در حال محوطهسازی است.
وی یادآور شد: بازارچه تخصصی نمایشگاه و فروشگاه اتومبیلشهرکرد ظرفیت فعالیت ۲۶۰ بنگاه اتومبیل را دارد.
هاشمی اظهار داشت: سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری شهرکرد اظهار داشت: برای انتقال صنف مرغ و ماهی مرکز چهارمحال و بختیاری برنامهریزیهایی انجام و بازارچه ولیعصر جنوبی در نظر گرفته شد.
وی گفت: اما این موضوع با مخالفت صنف مرغ و ماهی شهرکرد مواجه شد و فعالان این حوزه حاضر به انتقال در بازارچه ولیعصر جنوبی مرکز چهارمحال و بختیاری نشدند.
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری شهرکرد تاکید کرد: بهدنبال این مخالف، صنف مرغ و ماهی در مرکز چهارمحال و بختیاری متعهد به رعایت تمامی ضوابط بهداشتی شدند.
وی افزود: آنان تعهد دادند در صورت رعایت نکردن ضوابط بهداشتی، نسبت به جابجایی فعالان مرغ و ماهی از درون بازار شهر به بازارچه ولیعصر جنوبی اقدام شود.
هاشمی تصریح کرد: همین مخالفت صنف مرغ و ماهی و تعهد آنان باعث شد تا جابجایی فعالان این حوزه به بازارچه ولیعصر جنوبی شهرکرد مسکوت باقی بماند.
وی یادآور شد: سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری شهرکرد برای راهاندازی بازارچههای تخصصی و ساماندهی این حوزه آمادگی کامل برای همکاری با اصناف مختلف را دارد.
به گزارش ایرنا، علاوه بر وجود صنفهای مختلف در بازار مرکز چهارمحال و بختیاری و لزوم انتقال بسیاری از آنها به بازارچههای تخصصی اما مشاهده میشود برخی معبرهای عمومی شهرکرد از سوی دستفروشان اشغال و مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد کرده است.
شهرکرد بهعنوان مرکز استان چهارمحال و بختیاری ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما