دفاع از میهن و هموطن این بار در لباس سپید سلامت

گناباد- ایرنا- بیماری کرونا این روزها عرصه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و آموزشی را در سطح کشور ما تحت تاثیر قرار داده و موجب تعطیلی مدارس، دانشگاهها و اجتماعات و کاهش ساعتهای کاری در برخی استانها شده است اما در این میان این پزشکان و پرستاران سپید پوش هستند که به عنوان مدافعان سلامت جامعه در صف مقدم مقابله با بیماری کرونا قرار گرفته‌اند و با به خطر انداختن سلامتی‌شان، دِین خود را به میهن و هموطنانشان ادا می‌کنند.

اگر در دوران هشت سال دفاع مقدس رزمندگان و ایثارگران در دفاع از کشور برابر دشمن متجاوز تلاش و مجاهدتهای بسیاری انجام دادند این روزها پزشکان و پرستاران و مدافعان سلامت در صف مقدم مقابله با ویروس کرونا فداکاریهای زیادی انجام می دهند که باید قدردان زحمات این سفید پوشان بی ادعا باشیم.

این بار لباس سربازان وطن در سراسر کشور از جمله گناباد و بجستان به رنگ سفید است که برای حفظ جان مردم در مقابله با ویروس کرونا تلاش می کنند.

آمادگی کامل بیمارستان علامه بهلول گنابادی برای درمان بیماران احتمالی مبتلا به کرونا

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گناباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: دو بخش با ظرفیت ۶۰ تخت و ۶ تخت مراقبتهای ویژه (آی. سی. یو) در بیمارستان علامه بهلول گنابادی بدین منظور پیش بینی شده است و تجهیزات بهداشتی لازم شامل ماسک و ژل ضدعفونی هم برای پیشگیری به میزان لازم خریداری و ذخیره شده است تا در مواقع لزوم توزیع شوند.

دکتر باذلی افزود: برای ارائه خدمات بهداشتی - درمانی بهتر به مردم، مرخصی کادر پزشکی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی در شهرستانهای گناباد و بجستان لغو شده است.

تامین سلامت مردم مهمترین دغدغه کادر درمان است

مسوول بخش ایزوله بیماران تنفسی بیمارستان علامه بهلول گنابادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ما بیشتر از سلامتی خود برای سلامتی مردم نگران هستیم و با توجه به افزایش جمعیت سالمند گناباد و آسیب پذیری این رده سنی، نگرانی ما افزایش یافته است و باید با رعایت دقیق تر مسائل پیشگیرانه در جلوگیری از ابتلا و شیوع این بیماری تلاش کرد.

دکتر فرنوش شریفی افزود: پرستاران و کادر درمانی با پذیرش این ریسک درمانی از جان و دل برای سلامتی مردم در مقابله با بیماری کرونا مایه می گذارند و پزشکان و پرستاران بیمارستان به صورت فشرده برای خدمت به مردم تلاش می کنند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه هم اکنون زمان پیک بیماری آنفلوآنزاست و برخی علائم این بیماری مشابه بیماری کروناست نمونه های مشکوک علائم بیماری کرونا برای تشخیص بیشتر به تهران ارسال می شود و تاکنون نمونه مثبتی از ابتلای به کرونا در این بیمارستان گزارش نشده است.

این متخصص بیماریهای عفونی گفت: این بیماران در صورت نداشتن علائم بیماری کرونا بعد از بستری و درمان در بیمارستان برای مدتی در منزل به صورت جدا از سایر افراد خانواده مراحل درمانی خود را طی می کنند.

شریفی افزود: دوره پیک بیماری کرونا ۱۰ روز آینده است و طبق نظر سازمان بهداشت جهانی آسیب پذیری آن تا اوایل اردیبهشت ماه سال آینده ادامه دارد.

وی ادامه داد: بر اساس آمارهای بین المللی میزان کشندگی ویروس کرونا بین دو تا سه درصد است و بیشترین میزان خطر هم در گروههای پر خطر است.

مسوول بخش ایزوله بیماران تنفسی بیمارستان علامه بهلول گنابادی گفت: افراد پر خطر عبارتند از افراد مسن و دارای بیماریهای زمینهای قلبی و ریوی، اشخاصی که از داروی کُرتُن به دلیل بیماری دیگری استفاده می کنند، افرادی که مبتلا به سرطان و تحت شیمی درمانی اند و بیمارانی که نقص سیستم ایمنی دارند. 

دکتر شریفی افزود: با توجه به موقعیت استان خراسان رضوی و گناباد از نظر تردد زائران و مسافران و از طرفی آسیب پذیری بالای جامعه از  نظر ابتلا به بیماری کرونا مردم باید موارد پیشگیری مانند خودداری از دست دادن، روبوسی و فاصله گرفتن از افراد مبتلا به سرما خوردگی و استفاده از ماسک و دستکش، شست و شوی مرتب و اصولی دستان، پرهیز از حضور در اجتماعات و سفرهای غیر ضروری را رعایت کنند.

زندگیمان را وقف سلامتی مردم کرده‌ایم

رییس بیمارستان علامه بهلول گنابادی هم به خبرنگار ایرنا گفت: از ویروس کرونا هیچ ترسی نداریم و من و خانواده ام با این بیماری مبارزه می کنیم و همسرم نیز به عنوان متخصص بیماریهای داخلی به طور کامل وقت خود را به این بخش اختصاص داده و پزشکان و پرستاران این بیمارستان مانند سایر کادر بهداشت و درمان شهرستانهای گناباد و بجستان خود را وقف سلامتی مردم کرده اند و مردم هیچ دغدغه ای برای ارایه خدمات لازم درمانی نداشته باشند.

دکتر سعید محرابی افزود: بیمارستان بهلول گناباد برای ارایه خدمات به بیماران احتمالی مبتلا به کرونا آمادگی کامل دارد و همه عملهای جراحی غیر اورژانس کنسل شده است و ظرفیت اتاقهای عمل در آمادگی کامل برای سرعت بخشی در خدمات لازم به این بیماران قرار دارند.

وی ادامه داد: هیچ گونه کمبودی در تجهیزات و امکانات برای ارایه خدمات به بیماران مبتلا و یا مشکوک به کرونا در  این بیمارستان وجود ندارد و تجهیزات فعلی و ظرفیت ۶۰ تخت پیش بینی شده جوابگوی نیاز است و در صورت نیاز به تجهیزات در اسرع وقت تعداد تختها افزایش یافته و به کار گرفته می شود.

ترس نابجا از کرونا موجب ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می شود

رییس بیمارستان علامه بهلول گنابادی گفت: ترس نابجا از بیماری کرونا به عنوان یک آسیب مهم موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود و این خود آسیب پذیری بدن را در برابر بیماریها افزایش می دهد و اگر مردم موارد پیشگیرانه را رعایت کنند و از حضور در اجتماعات بپرهیزند دیگر نباید هراسی از این بیماری داشته باشند.

دکتر محرابی گفت: مصرف نادرست از ماسک منجر به افزایش عفونت و بیماری در افراد می شود و فردی که به بیماری مبتلا نیست نیاز به استفاده از ماسک ندارد و تنها افراد بیمار و مبتلا به سرما خوردگی و یا بیماریهای تنفسی باید از آن استفاده کنند.

ماسک و ژل ضد عفونی کننده دست در گناباد و بجستان نایاب شد

افزایش دغدغه نسبت به بیماری کرونا موجب بالا رفتن تقاضا برای خرید ماسک، دستکش، ژل بهداشتی، الکل و مواد ضد عفونی کننده دست در شهرستانهای گناباد و بجستان شده است به حدی که این کالاها در هیچ یک از داروخانه های این مناطق وجود ندارد و یا عرضه نمی شود و این مساله موجب سردرگمی مردم برای تهیه این اقلام شده است.

بسیاری از متصدیان داروخانه ها و مراکز عرضه وسایل پزشکی و درمانی عنوان می کنند که با توجه به تاکید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی گناباد عرضه این اقلام ممنوع شده و بعد از اعلام مسوولان ذیربط از طریق مراکز بهداشتی و تعیین شده توزیع می شوند.

دکتر باذلی رییس دانشگاه علوم پزشکی گناباد هم در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: هیچ ممنوعیت و محدودیتی برای عرضه ماسک و مواد ضد عفونی کننده در داروخانه ها و مراکز عرضه با قیمت مجاز وجود ندارد ولی این کالاها نباید بیشتر از قیمتهای تعیین شده به فروش برسند.

یادآور می شود: بر اساس اعلام اتاق اصناف گناباد برگزاری مجالس عروسی و جشن در تالارها و باغ تالارهای این شهرستان از دهم اسفندماه جاری تا اطلاع ثانوی تعطیل شد.

دانشگاه علوم پزشکی گناباد با دو بیمارستان علامه بهلول گنابادی و آیت‌الله مدنی، ۱۷ مرکز سلامت، ۴۶ خانه بهداشت و ۱۵ پایگاه اورژانس مشغول ارائه خدمت به مردم در شهرستانهای گناباد و بجستان واقع در جنوب استان خراسان رضوی است. ۱۴۰ هزار نفر جمعیت شهرستانهای گناباد و بجستان زیر پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی گناباد قرار دارند.

شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha