ماسک‌های کمیاب و سردرگمی مردم هرمزگان

بندرعباس- ایرنا- درحالی که هر روز مردم از تلویزیون و رادیو خبر از توزیع ماسک رایگان می‌شنوند که خیلی‌ها این روزها در هرمزگان حتی برای خرید و نبودن آن در داورخانه‌ها سرگردانند.

به دنبال مثبت اعلام شدن آزمایش دو نفر از مبتلایان به کرونا، در مرکز هرمزگانبسیاری از شهروندان بندرعباس متقاضی استفاده از ماسک هستند، هر چند بارها تاکید شده که افراد سالم نیازی به استفاده از ماسک ندارند.

 ازسوی دیگر یک گروه جهادی در هرمزگان آمادگی برای تولید ژل رایگان و دراختیار قرار دادن مردم بویژه مساجد اعلام آمادگی کرده ولی تاکنون موفق به تامین آن از سوی سازمانهای وارد کننده از استانهای دیگر نشده است.

این گروه جهادی اعلام کرده درصورت تامین الکل مورد نیاز نسبت به تولید ژل درسطح انبوه خواهد کرد واستان ازاین بابت از مشکلی رهایی پیدا کرد ولی درحال حاضر این هم سرگردان بین این نهادها بوده و مشخص نیست کدام واحد متولی این کار است.

هم‌چنان تقاضا و مراجعه به داروخانه‌ها و مراکز عرضه لوازم بهداشتی و پزشکی برای خرید ماسک بالاست و اکثر این تقاضاها با جواب ماسک، ژل ضدعفونی‌کننده نداریم مواجه می‌شوند.

یک فروشنده لباس زنانه در بندرعباس گفت: از زمانی که ویروس کرونا شایع شد نزدیک ۲۰ بار به داروخانه‌ها و خانه‌های بهداشت و لوزام آرایشی بهداشتی سطح شهر سرزدم اما اما انکار کردند که نداریم.

ثریا جعفری در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: حتی امروزصبح به داروخانه رفتم گفتند ماسک نداریم، دستکش ومواد ضدعفونی هم نداریم.

وی ادامه داد: واقعا می‌خواستم بروم پیش استاندار یا فرماندار که چرا و چه کسی باید جواب مردم را بدهد.

این شهروند بندرعباسی اضافه کرد: مردم باید از چه کسی جواب سوالات‌شان را بگیرند و چه کسی باید بگوید کجا برویم تا این نیازمندی‌ها را دریافت کنیم.

جعفری گفت: دوست داریم خبرنگاران وسط مردم بیایند واین وضعیت را ببینند تا مسوولان فکری برای موضوع کنند و اگر واقعا سواستفاده‌ای هست با داروخانه‌ها برخورد کنند.

نادر که سروکارش با دستگاه‌های آتلیه عکاسی و مشتری‌های جورواجور است نیز گفت: دیروز نزدیک هفت تا داروخانه و کالای پزشکی سرزدم فقط توانستم الکل بخرم.

وی افزود: چند روز پیش نیز از کالای پزشکی یک بسته دستکش ویژه کودکان به قیمت ۴۰هزار تومان خریدم و گفتن برای بزرگسالان دستکش نداریم.

اما هستند کسانی که یکبار هم به داروخانه ها برای تهیه ماسک مراجعه نکرده اند.

زینب و لیلا از دو زن شاغلی هستند که گفتند از زمانی که بحث کرونا شروع شده یکبار هم به بازار برای خرید ماسک نرفتیم.

آنها مدل پیشگیری از این ویروس را همان شیوه های آموزشی که از طریق کارشناسان بهداشت و درمان آموزش داده می شود را راهکار خود دانستند.

لیلا که خود دو پسر یکساله و سه ساله دارد و شاغل است گفت سعی کردم بچه ها را بیرون نبرم و نزد مادرم نگه دارم و خودم مسائل بهداشتی توصیه شده را رعایت کنم ولی به داروخانه برای ماسک مراجعه نکردم.

زینب معلم ابتدایی است و با اینکه سابقه بیماری تنفسی دارد می گوید این چند روزه مدرسه ها تعطیل بود و من تمام این مدت در خانه بودم و بجز خرید مایحتاج خانه از سوپرمارکت بیرون نرفتم.

تا یک هفته آینده مشکل کمبود ماسک برطرف می شود

به دنبال اعتراض های شهروندان در بندرعباس و پیگیری متعدد رسانه های هرمزگان نسبت به مساله کمبود ماسک و گرانی لوازم بهداشتی رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اعلام کرد: تا یک هفته آینده با تولید ماسک در استان مشکل کمبود این کالا برطرف خواهد شد.

حسین فرشیدی در جمع خبرنگاران افزود: برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا در ادارات شلوغ و پر تردد هم ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده توزیع خواهد شد.

وی با بیان اینکه برای جلوگیری از ورود بیشتر ویروس کرونا در تمام ورودی‌های شهر کار تب سنجی انجام می‌شود، از شهروندان خواست با رعایت نکات بهداشتی از انتشار این ویروس جلوگیری کنند.

فرشیدی اضافه کرد: در حال حاضر سازمان آتش نشانی و شهرداری بندرعباس تمام معابر، وسایل حمل و نقل عمومی و قایق‌های جابجایی مسافر در مسیر قشم را ضد عفونی کرده اند و به زودی تمام مراکز تجاری نیز ضدعفونی می‌شود.

دادگستری با محتکران برخورد می کند

در همین راستا نیز رییس کل دادگستری هرمزگان با اشاره به ضرورت پیشگیری فوری از سوء استفاده‌های احتمالی از موضوع شیوع بیماری کرونا از قاطعیت دستگاه قضایی استان هرمزگان در برخورد با گرانفروشان و محتکران لوازم بهداشتی خبر داد.

علی صالحی روز یکشنبه در نشست پیگیری سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در دستگاه قضایی با بیان اینکه نوسانات قیمت، گرانفروشی و احتکار موجب تحمیل فشارهای اقتصادی و تنگ‌شدن عرصه بر مردم و مصرف‌کنندگان شده است، تشدید نظارت‌ها بر مراکز عرضه اقلام بهداشتی را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برشمرد.

وی تشدید نظارت‌ها و افزایش بازرسی‌ها را ضروری دانست و ادامه داد: گشت‌های ویژه بازرسی، تعزیرات حکومتی و دیگر متولیان نظارت بر بازار فعال شده و در حال نظارت بر قیمت‌ها هستند.

رییس کل دادگستری هرمزگان از مردم خواست شهروندان در صورت مشاهده هرگونه احتکار، گرانفروشی و افزایش کاذب در قیمت اقلام بهداشتی و دارو، موارد را به سامانه «سجام» دادگستری هرمزگان به آدرس اینترنتی http://sajam.scpd.irگزارش کنند.

در حالی که تصور استفاده از ماسک به عنوان راهکار اصلی مقابله با کرونا بین مردم اپیدمی شده است، پزشکان و کارشناسان بهداشتی این استان توصیه می کنند ماسک لازم نیست مگر در شهرها و محیط‌های آلوده و پرتردد؛ چون اگر ماسک هر ۲ ساعت تعویض نشود، محیط مرطوب برای رشد باکتری به وجود می آید.

پزشکان همچنین توصیه می کنند برای همین شستن دست و صورت و وسایل با مواد شوینده ساده مثل صابون و یا مواد ضد عفونی کننده ویروس را کاملا از کار می‌اندازد پس صابون و ضدعفونی را فراموش نکنید.

شناسایی ۸۵ مورد مشکوک به کرونا در هرمزگان

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: تاکنون ۸۵ مورد مشکوک ابتلاء به ویروس کرونا در این استان شناسایی شده است.

فاطمه نوروزیان در جمع خبرنگاران افزود: از این تعداد ۲ نفر به ویروس کرونا مبتلا شدند.

وی ادامه داد : در مجموع ۲۲۹ نفر با علائم بیماری تنفسی در بیمارستان‌های استان بستری شدند که ۱۱۶ نفر از مراکز درمانی مرخص شده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha