این روزنامه با اشاره به اینکه نیروهای تروریستی پ.ی. د/ ی.پ.گ و نیز نیروهایی تروریستی دیگر همانند ارتش آزادیبخش و جبهه النصره که زیرشاخه القاعده است، همگی در نبرد با نیروهای دولتی سوریه هستند و در برخی مواقع این نیروها با یکدیگر درگیر و یا متحد می شوند، افزود: گروههای تروریست کرد تحت حمایت آمریکا قصد تشکیل یک دولت کردی با ایجاد یک کریدور در شمال سوریه را داشتند .
این روزنامه با اشاره به انجام عملیات نظامی ترکیه در خاک سوریه و در شرق فرات نوشت: این عملیات به دلیل اینکه در انطباق با حقوق بین الملل نبود و با هدف دور نگهداشتن نیروهای تروریستی از مرزهای ترکیه انجام شد بجز پیامهای تقبیح برخی دولتها با واکنش دیگری مواجه نشد.
جمهوریت با اشاره به اینکه ادلب از سال ۲۰۱۵ از سوی تمامی نیروهای مخالف دولت سوریه به اشغال درآمد، نوشت: قدرتمندترین گروه در ادلب جبهه النصره وابسته به القاعده بود و این گروه با الحاق به یک گروه دیگر نام تحریر الشام را برگزید و قدرتمندتر شد.
به نوشته جمهوریت، در پی نشست های آستانه و سوچی، ادلب به عنوان منطقه عاری از درگیری برگزیده شد و در توافق با ایران و روسیه مقرر شد که بازرسی ها در ادلب بطور مستمر ادامه یابد و هدف ترکیه از این توافقات ممانعت از راهیابی پ.ک.ک / پ.د.ی به آبهای دریای مدیترانه بود.
جمهوریت با اشاره به این که سازمان ملل دولت بشار اسد را دولت قانونی سوریه می داند و بر یکپارچگی خاک سوریه تاکید دارد, افزود: در طول ماههای گذشته دولت سوریه عملیاتهای مختلفی در ادلب برای مبارزه با تروریستها ترتیب داده و کسی به یک دولت قانونی نمی تواند اعتراض بکند که چرا در خاک خود و علیه تروریستها عملیات انجام می دهد، و به رغم اعتراضهای ترکیه به استناد قراردادهای آستانه و سوچی این عملیاتها ادامه یافت.
این روزنامه با اشاره به کنترل حریم هوایی ادلب از سوی روسیه نوشت: انجام و موفقیت یک عملیات نظامی بدون پشتیبانی هوایی بسیار دشوار خواهد بود و کشته شدن دهها نظامی ترکیه در ادلب نیز این مساله را روشن می سازد و به همین دلیل هدف اولیه در ادلب باید باز کردن کانالهای دیپلماسی و یافتن یک راه حل مبتنی بر دیپلماسی باشد.
نظر شما