از حدود یک هفته پیش تاکنون و پس از انتشار اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونا و ابتلا و جان باختن تعدادی از هموطنان بر اثر آن در شهرهای مختلف کشور، بسیاری از مردم به تکاپوی تامین کالاهای بهداشتی برای در امان ماندن از خطر این بیماری افتادند اما این تقاضای زیاد از یکسو و نیاز وافر بیمارستانها و مراکز درمانی به این اقلام از سوی دیگر، باعث نایاب شدن آنها از جمله ماسک و مواد ضد عفونیکننده در داروخانهها و فروشگاههای خصوصی مواد بهداشتی شد.
در همین پیوند، تقاضای بسیاری نیز در استان پنج میلیون نفری اصفهان برای تهیه ماسک بهداشتی و مواد ضد عفونیکننده در روزهایی که ویروس کرونا در کشور شیوع یافته است، وجود دارد اما همچنان این نیاز، بیپاسخ مانده است و جواب " سوال نفرمایید" به مردم داده میشود.
مسوولان در چند روز گذشته، خبر از برگزاری جلسههایی با فعالان صنعتی استانها برای تولید انبوه ماسک و مواد ضد عفونیکننده برای رفع نیازهای کشور دادند و تاکید کردند که بزودی این اقلام بر اساس نیاز مردم در مرحله نخست در بین بیمارستانها و مراکز درمانی و سپس در داروخانهها و بخش خصوصی توزیع میشود.
رییس سازمان غذا و داروی کشور گفت: چند ده میلیون ماسک خارجی، امروز و یکی، دو روز آینده وارد کشور شده و بسرعت با اولویت مراکز بهداشتی- درمانی و بعد داروخانهها در کشور توزیع و بعد از آن هم به بخش صنایع داده می شود.
محمدرضا شانهساز ادامه داد: جلسه مفصلی نیز با تولیدکنندگان ماسک برگزار کردیم، یکسری مطالبات و خواسته هایی داشتند که با همکاری وزارت صنعت، مشکلات آنها برطرف شد.
به گفته وی، سازمان غذا و دارو هر مانعی را که در مسیر تولید ماسک باشد، برمیدارد و هر چقدر که تولیدکنندگان ماسک در کشور تولید داشته باشند به صورت تضمین شده از آنها خریداری میکند.
رییس سازمان غذا و دارو گفت: بخشی از ماسک های تولید شده را هیات امنای صرفهجویی ارزی وزارت بهداشت بهصورت متمرکز خریداری میکند تا در مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستانها توزیع کند و بقیه ماسکهای تولیدی نیز از طریق شرکتهای پخش رسمی در داروخانه ها توزیع میشود تا همه مردم به آن دسترسی داشته باشند.
از سالهای قبل، سه واحد تولیدی در استان اصفهان در زمینه تولید ماسک پزشکی فعالیت داشتند اما بهدلیل مشکلات مالی و تامین مواد اولیه، تولیدات آنها با مشکل مواجه شده بود که پس از شیوع ویروس کرونا و بهمنظور رفع نیاز کشور، با مساعدت صورت گرفته، این واحدها مجدد فعال شدند.
آرش نجیمی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به بررسی مشکلات سه واحد تولیدی ماسک پزشکی در استان در جلسه ویژهای که روز دوم اسفند امسال برگزار شد، اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلات این واحدها برای خرید مواد اولیه، مقرر شد تا برای رفع این مشکل و استمرار فعالیت خط تولید اینگونه واحدها، به آنها مساعدت مالی شود.
سیدحسن قاضی عسگر معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان نیز با بیان اینکه با پیگیری استان و مساعدت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، حمایت مالی از این شرکتها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بیمه تأمین اجتماعی صورت گرفت، گفت: با رفع موانع مذکور، واحدهای تولید ماسک در استان ظرفیت تولید روزانه خود را از ۵۰ به حدود ۱۷۰ هزار ماسک افزایش دادند.
همگرایی صنایع و دانشگاههای اصفهان برای تولید انبوه ماسک
از طرفی، کمبود شدید ماسک در استان اصفهان، فعالان بخش خصوصی و دانشگاه ها را بر آن داشت تا در اقدامی قابل تقدیر و با همگرایی و در جهت همراهی با مردم، برای فعال کردن چند واحد صنعتی و کارگاهی برای تولید انبوه ماسک با همدیگر همکاری داشته باشند.
در چند روز گذشته جلسه هایی بین مسوولان استانداری، سازمان صنعت، معدن و تجارت و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و نمایندگان اصناف و انجمن های صنایع نساجی و پوشاک و دانشگاههای صنعتی اصفهان و علمی کاربردی ایران سپهر برای تولید انبوه ماسک برگزار و مقرر شد که با استفاده از همه ظرفیتهای داخل استان، این امر در کوتاهترین زمان ممکن محقق شود تا بتوان کمبود فعلی را جبران کرد.
دبیر انجمن نساجی اصفهان با اشاره به برگزاری این جلسهها با توجه به حیاتی بودن تامین اقلامی مانند ماسک برای کشور و استان در این روزها، گفت: در این جلسه ها مقرر شد که با استفاده از توان صنایع نساجی و پوشاک و دانش فنی دانشگاه های اصفهان، ماسک پارچهای با تایید و نظارت معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تولید شود.
مظفر چلمقانی در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه پارچههای مورد نیاز برای این کار توسط یکی از تولیدکنندگان بزرگ اصفهان و طبق معیارهای معاونت غذا و دارو، تولید و تامین شد، افزود: توانایی تولید یک میلیون ماسک در هر هفته به این شکل وجود دارد و حتی می توان نیاز کشور را پاسخ داد.
وی با اشاره به اینکه کار تولید این ماسک ها از دیروز در اصفهان آغاز شد، اظهار داشت: همه مواد اولیه مورد نیاز برای تولید ماسک پارچه ای در داخل استان اصفهان تولید و تامین می شود و محصول کاملا بومی است.
چلمقانی با تاکید براینکه همه واحدهای صنعتی مورد نیاز برای تولید ماسک در داخل استان وجود دارد، تصریح کرد: این واحدها در گذشته از یکدیگر، شناخت کافی نداشتند اما امروز آنها با همگرایی و اتحاد با همدیگر موفق به تولید این قلم کالا شدند.
وی با اشاره به فعالیت چهار واحد صنعتی برای تولید ماسک در استان اصفهان خاطرنشان کرد: پارچه مورد نیاز برای این کار توسط آزمایشگاه فنی دانشکده نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان آزمایش شده و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز آن را تایید کرده است.
دبیر انجمن نساجی اصفهان اضافه کرد: ماسک های تولیدی برای توزیع در اختیار معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان قرار می گیرد و چگونگی توزیع آن نیز بر عهده این معاونت است.
یکی از تولیدکنندگان ماسک پارچه ای در اصفهان نیز در گفت و گو با ایرنا با تاکید براینکه تولید این کالا نتیجه یک کار گروهی در استان است، اظهار داشت: ما یک واحد تولیدی پوشاک صنعتی و تخصصی هستیم اما از ۲ روز گذشته با توجه به اعلام مسوولان استان و نیاز شدید جامعه به کالاهایی مانند ماسک، وارد کار تولید این قلم کالا شدیم.
امیر اسماعیلیان با اشاره به اینکه علاوه بر ماسک، لباس"گان" (مخصوص پزشک و کادر درمان) نیز تولید میکنیم، افزود: ظرفیت تولید ما در زمان حاضر ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار ماسک پارچه ای در روز است که امیدواریم در روزهای آینده به ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار واحد برسد.
وی با اظهار امیدواری به اینکه نخستین محموله تولیدی این کارخانه ۲ روز آینده به معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تحویل داده شود، خاطرنشان کرد: این ماسک ها، قابل شست و شو و استفاده مجدد است.
اسماعیلیان، پارچه مورد نیاز برای تولید این نوع ماسک را تولید داخل استان و از جنس "آنتی باکتری" و "پلی استر ویسکوز" عنوان و اضافه کرد: پیش بینی می شود که قیمت تمام شده این ماسکها، یک سوم تا یک چهارم قیمت فعلی در بازار باشد.
سرپرست مرکز آموزش علمی کاربردی فرش ایران سپهر نیز با بیان اینکه این واحد، کار طراحی و بُرش ماسک های پارچه ای در اصفهان را انجام داده است، گفت: همه این کارها با نظارت و تایید دانشگاه علوم پزشکی اصفهان صورت گرفت و تولید آن توسط چند واحد صنعتی با فناوری بالا انجام می شود.
سیدآرش امامی با تاکید براینکه کار تولید و تامین مواد اولیه این نوع ماسک بطور کامل در داخل استان اصفهان انجام می شود، افزود: این ماسکها را می توان در آب جوش قرار داد و پس از خشک کردن با اتو، مجدد استفاده کرد.
وی این کار را نمونه عینی از انسجام بین بخشهای مختلف برای رفع مشکلات جامعه عنوان و اظهار امیدواری کرد که با تولید انبوه این نوع ماسک، نیاز داخل استان و حتی کشور با توجه به ظرفیت بالای صنایع اصفهان، رفع شود.
بیماری کرونا ۲۰۱۹ (COVID-۱۹) نخستینبار در شهر "ووهان" چین شناسایی شد و کم کم این ویروس از مرزها عبور و برخی از کشورهای جهان را درگیر خود کرد.
بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت تا روز یکشنبه یازدهم اسفند ۹۷۸ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و ۵۴ نفر به علت ابتلا به این ویروس، جان خود را از دست داده اند.
با احتساب آمار کاشان و آران و بیدگل، در مجموع در استان اصفهان تاکنون حدود ۴۰ بیمار مبتلا به کرونا شناسایی شده اند که حدود ۴ درصد از کل بیماران شناسایی شده در کشور را دربر می گیرد.
نظر شما