۱۲ اسفند ۱۳۹۸، ۹:۰۷
کد خبرنگار: 1165
کد خبر: 83697592
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

هفته‌ای پرهیاهو کنار زلزله‌زدگان خوی گذشت

۱۲ اسفند ۱۳۹۸، ۹:۰۷
کد خبر: 83697592
هفته‌ای پرهیاهو کنار زلزله‌زدگان خوی گذشت

ارومیه- ایرنا- هفته‌ای پرهیاهو و همراه با کار جهادی در مناطق زلزله‌زده خوی گذشت و مسوولان آذربایجان‌غربی علاوه بر تلاش برای توزیع اقلام امدادی و حفظ شرایط پایدار بهداشتی در مناطق زلزله‌زده، روند پرداخت تسهیلات و خسارت بیمه را طی کرده‌اند و از عملیات بازسازی سخن می‌گویند.

آغاز کار ارزیابان بیمه طی روز گذشته - یکشنبه - و تداوم بدون‌وقفه آواربرداری در کنار دفن بهداشتی لاشه دام‌ها و دهها فعالیت ریز و درشت دیگر هم حکایت از آن دارد که دو مقوله حفظ سلامت زلزله‌زدگان و تسریع در فرآیند بازسازی در میان مسوولان آذربایجان‌غربی از اولویت برخوردار است. 
آنان از هم‌اکنون پایان بازسازی‌ها در نیمه نخست سال جاری و اسکان اهالی قبل از فرارسیدن فصل سرما را در سر می پرورانند و علاوه بر اقدامات عملیاتی، امدادرسانی و توزیع جیره خشک و غذای گرم را هم کنار نگذاشته‌اند.
تسریع در صدور پروانه ساخت‌وساز از طریق استقرار نمایندگان بانک‌های عامل و بنیاد مسکن در مناطق زلزله‌زده، مذاکره برای تخصیص اعتبارات ویژه و پیگیری پرداخت تسهیلات بلاعوض دولتی به زلزله‌زدگان هم تنها بخشی از تلاش‌ها برای تحقق برنامه‌ریزی‌هاست.
ارزیابی کارشناسان بیمه در سه روستا کلید خورد
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان‌غربی می‌گوید: ارزیابی بیمه‌ای سه روستای مناطق زلزله‌زده قطور شامل «مخین»، «کتوان‌آباد» و «گرناویک» روز گذشته، یکشنبه آغاز شد و تا پایان روز جاری به اتمام می‌رسد.
«آیدین رحمانی رضائیه» اظهار داشت: امیدواریم نخستین پرداختی بیمه به واحدهای خسارت‌دیده ناشی از زلزله‌ در بخش قطور طی اوایل هفته آینده تحقق یابد و این روند تا زمان پراخت خسارت ۳۰۰ میلیون ریالی برای هر واحد خسارت‌دیده در فاصله ۲۰ کیلومتری مرز ادامه داشته باشد.
وی بیان کرد: همچنین امروز، دوشنبه نیز روند بازسازی بخش قطور همراه با تعدادی از مدیران استانی در جلسه مدیریت بحران شهرستان خوی ارزیابی می‌شود و دستگاه‌های ذیربط گزارشی از اقدامات را ارایه خواهند داد.
وی با اشاره به اینکه روند آواربرداری بدون‌وقفه ادامه دارد، گفت: از واحدهای مسکونی  ۴٣ روستای آسیب‌دیده در بخش‌های قطور، صفائیه، فیرورق و کوهسار شهرستان خوی و همچنین شهر قطور، بیشترین تخریب در هفت روستا اتفاق افتاده است که کار آواربرداری در این روستاها نیز با سرعت ادامه دارد.
وی تاکید کرد: چهار هزار و ۵٠٠ واحد احداثی و تعمیری در منطقه زلزله‌زده وجود دارد که تا زمان بازسازی و تعمیر این واحدها در کنار مردم خواهیم بود.
 

صدور یک روزه پروانه ساخت‌وساز 
مدیرکل دفتر امور روستاها و شوراهای استانداری آذربایجان‌غربی با تاکید بر تسریع در روند صدور پروانه ساخت‌وساز برای واحدهای مسکونی زلزله‌زده، گفت: تلاش می‌شود مراحل تشکیل پرونده و صدور پروانه برای دریافت تسهیلات مقاوم‌ازی طی یک روز به اتمام برسد.
عارف خدرلو ادامه داد: با بنیاد مسکن و مسوولان بانکی هماهنگی شده‌است تا نمایندگانی را در منطقه قطور مستقر کنند و از تردد بی‌مورد روستاییان به شهر جلوگیری شود. «اگر اهالی نیز همراهی کنند می‌توان تا اوایل سال آینده عملیات ساخت و ساز واحدهای مسکونی را آغاز کرد».
وی تاکید کرد: اگر این برنامه‌ریزی تحقق یابد، عملیات ساخت‌وساز تا پایان نیمه نخست سال آینده به اتمام می‌رسد تا روستاییان قبل از فصل سرما در منازل خود اسکان یابند.
وی با اشاره به اینکه مذاکره‌هایی با مسوولان کشوری برای تخصیص اعتبارات ویژه در حال انجام است، گفت: تاکنون به هر دهیاری منطقه زلزله‌زده حدود ۵٠ میلیون ریال اعتبار تخصیص یافته‌است تا در امورات مورد نیاز منطقه هزینه کند.
خدرلو تاکید کرد: همچنین دولت برای هر واحد مسکونی آسیب دیده تسهیلات بلاعوض پرداخت خواهد کرد که پیش‌بینی می‌شود این رقم حدود ١٠٠ میلیون ریال باشد.
تداوم دفن بهداشتی لاشه دام‌ها 
مدیرکل ستاد مدیریت بحران آذربایجان‌غربی با اشاره به فعالیت گروه‌های بهداشتی و دامپزشکی در مناطق زلزله زده، گفت: فعالیت این گروه‌ها ضامن سلامت اهالی می‌باشد و طی یک مدت کوتاه بسیار چشمگیر بوده است. 
امیرعباس جعفری افزود: تاکنون لاشه ٨٢۶ راس دام سبک و ۶٠ راس دام بزرگ جمع‌آوری و به صورت بهداشتی دفن شده‌است تا سلامت اهالی به خطر نیافتد.
وی اضافه کرد: ١٢ گروه بهداشتی متشکل از پزشکان و کادر درمانی هم در منطقه زلزله‌زده فعال هستند و خدمات درمانی و دارویی رایگان در اختیار اهالی قرار می‌دهند.  
وی با اشاره به مدیریت احسان در منطقه، گفت: برای چهار هزار و ٧٠ راس دام سبک و بزرگ آغل در روستاهای زلزله‌زده قطور آماده شده‌ تا به حیوانات زنده اهالی گزندی نرسد.

وی اضافه کرد: گروه‌های جهادی، بسیجی و امدادی هم در حال فعالیت و امدادرسانی هستند و توزیع جیره غذایی خشک و غذای گرم بین زلزله‌زدگان را بر عهده دارند.
به گزارش ایرنا روز یکشنبه - چهارم اسفندماه - ابتدا منطقه «قطور» و سپس «زرآباد» خوی با زمین‌لرزه نسبتا شدیدی لرزید که این امر در مجموع موجب مصدومیت حدود ۱۰۴ نفر، بستری شدن ۱۰ نفر، تلف شدن صدها راس دام، تخریب چهار هزار واحد مسکونی و وارد شدن خسارت جزئی به یکهزار واحد دیگر در روستاهای خوی و سلماس شد.
امدادگران و مسوولان آذربایجان‌غربی بلافاصله پس از زلزله اول در ساعت ۹:۲۲ راهی منطقه «قطور» شدند و ارزیابی میزان خسارت تا شامگاه همان روز ادامه داشت؛ تا اینکه در ساعت ۱۹:۳۰ زلزله نسبتا شدید دیگری به بزرگی ۵.۹ ریشتر «زرآباد» را لرزاند و خسارت‌های زلزله اول را دوچندان کرد؛ تا جایی که شبکه برق و مخابرات برای چند ساعت قطع شد اما در یک اقدام جهادی و پس از چند ساعت، زیرساخت‌ها دوباره در بامداد دوشنبه وصل شد.
زلزله دوم در «زرآباد» تنها چند مصدوم جزئی داشت اما تمرکز امدادگران و مسوولان بر روی آن موجب شد تا توزیع اقلام امدادی در بین زلزله‌زدگان قطور به فردای آن روز یعنی صبح روز «دوشنبه» موکول شود که متاسفانه برخی‌ها بلافاصله این تاخیر را در فضای مجازی به حساب نقصان کار گذاشتند.
اما امدادگران، مسوولان و حتی نیروهای سپاهی و مرزبانی که از نخستین ساعات پس از وقوع زلزله اول در منطقه حضور داشتند، از روز دوشنبه هفته گذشته به صورت جهادی کمبودها را یکی پس از دیگری رفع کردند و بسیاری از افراد مطلع اکنون بر این عقیده هستند که دست‌اندرکاران ستاد مدیریت بحران آذربایجان‌غربی در این حادثه غیرمترقبه، سنگ تمام گذاشتند. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha