حسن احمدلو روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، بیان کرد: فعالان صنفی در حوزه توزیع کالا و خدمات همه ساله به طور معمول چشم به روزهای پایانی سال دارند تا موجودیهای انباشته شده کالایی و خدمات خود را به طور کامل عرضه نموده و به فروش برسانند اما امسال شیوع ویروس کرونا و پیامدهای اقتصادی - اجتماعی ناشی از برداشتهای افراد و ذهنیت عمومی نسبت به بیماری مسری و نوظهور کرونا که بر هیچ کس پوشیده نیست، این موضوع را با مشکل مواجه ساخته است.
وی با بیان اینکه مطرح شدن این پدیده آن هم در روزهای پایان سال که اصناف امید به افزایش حجم فروش و تجارت را داشتند رکود حاکم بر بازار را در استان تشدید کردهاست، گفت: نگرانی جدی کنونی در ارتباط با تبعات اقتصادی بروز بحران کرونا برای صنوف این است که فعالان بازار که در هر شرایطی مجبور به صرف هزینههای ثابتی مانند حقوق کارگران، اجاره مغازه، هزینه بیمه، آب، برق و گاز هستند لاجرم به خاطر کاهش درآمد قادر نباشند حتی از پس چنین هزینههایی برآیند و بهای آنها را پرداخت کنند.
رییس اتاق اصناف مرکز قم ادامه داد: باتوجه به شیوع ویروس کرونا و اعلام مرکز بهداشت مبنی بر جلوگیری از هرگونه همایش و تجمعات عمومی و براساس مصوبه بیست و هفتمین جلسه کارگروه تنظیم بازار استان، تا اطلاع ثانوی مجوز برگزاری عرضه مستقیم کالا لغو شد و این امر طی مکاتبه ای به مسئولان و مجریان ذیربط نیز اعلام شدهاست.
وی افزود: اعلام تعطیلی نمایشگاههای عرضه مستقیم کالای بهاره نیز که سبب شکلگیری اجتماعات پر رفت و آمد میشود و در شرایط وجود بیماری مسری فعالیت آنها به صلاح سلامت عمومی نیست مزید بر علت شده زیرا فرصت کسب درآمد را از اصنافی که به فعالیت تجاری در چنین بازارهای نمایشگاهی امید بسته بودند گرفتهاست.
احمدلو گفت: همچنین کلیه مراسمها و جشنها نیز در تالارهای پذیرایی و صنوف و رسته های مرتبط از جمله عکاسان و فیلمبرداران،آرایشگران زنانه و مردانه، مزون داران و سفره عقد تا اطلاع ثانوی لغو شده و در صورتی که وجهی در این خصوص اخذ گردیده بود اعلام شده تا مسترد گردد.
رییس اتاق اصناف مرکز استان قم تصریح کرد: هرچند وضعیت بازار در مورد فروش کالاهای بهداشتی و اقلامی همچون ماسک، مواد ضدعفونی و شویندههای مورد نیاز برای اقدامات پیشگیرانه از بیماری، وضعیت بهتری نسبت به گذشته پیدا کرده اما سایر صنوف فعال در سطح کل بازار قم هماینک وضعیت مناسبی در امر فروش و تجارت کالا و خدمات ندارند.
احمدلو در راستای حمایت از صنوف در شرایظ فعلی بیان داشت: رکود و مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا قابل انکار نیست و باید نهادهای دولتی از طریق کاهش ضرایب مالیاتی و سایر شیوه های حمایتی به کمک اصناف سراسر کشور بیایند.
وی اضافه کرد: مدیریت صحیح این وضعیت تحمیلی بر بازار، تعامل و همکاری و همراهی سازمانهایی همچون تامین اجتماعی، شرکتهای آب، برق، گاز، امور اقتصادی و دارایی و نیز امور مالیاتی میتواند کمک شایانی به اصناف در این شرایط نماید.
رییس اتاق اصناف قم بخشودگی یا اعمال تخفیف بیشتر مالیاتی صنوف، معافیت ازپرداخت بیمه خویش و کارگران تحت پوشش صنوف، تخصیص تسهیلات و اعتبارات بلاعوض و کمبهره بانکی، معافیت از پرداخت هرگونه هزینههای جانبی در حوزههای شهرداری ها، بخشداریها و دهیاریها نظیر پسماند و غیره از عوامل موثری دانست که می تواند در شرایط فعلی کمک شایانی به صنوف نماید.
نظر شما