آژیر قرمز در پایتخت معنوی کشور، جایی امن‌تر از خانه نیست

مشهد- ایرنا- در حالی متولیان امر بهترین شیوه پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا را که هم‌اینک فراگیرترین موضوع مورد توجه افکار عمومی است، ماندن در خانه و رعایت بهداشت فردی اعلام کرده‌اند که مسوولان شهری مشهد نیز از به صدا درآمدن آژیر قرمز در این کلانشهر خبر می‌دهند.

در چنین شرایطی پرهیز از سفرهای بین شهری و استانی و رفت و آمدهای غیرضروری یکی از مصادیق در خانه ماندن برای بازگشت کشور به وضعیت سفید و شکست ویروس کووید ۱۹، عامل بیمای کرونا است. 

طبق آمار رسمی وزارت بهداشت تا ساعت ۱۴ روز دوشنبه دوازهم اسفند ماه ۲۷ استان کشور درگیر ویروسی شده‌اند که ابتلای به آن سبب بیماری احتمالا مرگباری است. هزار و ۵۰۱ نفر در این استانها به این ویروس مبتلا شده‌ و ۶۶ نفر نیز به همین خار تاکنون جان باخته‌اند.
وزیر بهداشت از آغاز اعلام مشاهده بیماری کرونا در ایران تاکنون در همه مصاحبه‌های خود از مردم خواسته در خانه‌ها بمانند و نکات بهداشتی را رعایت کنند زیرا ویروس عامل بیماری همه‌گیر کرونا از سرعت انتشار بالایی برخوردار است.
وزارت بهداشت، چهارشنبه ۳۰ بهمن بطور رسمی با شناسایی دو مبتلا به ویروس کووید ۱۹ عامل بیماری تنفسی کرونا در قم، بروز  این بیماری  را در کشور تایید کرد. گیلان، مرکزی و تهران نخستین استانهای بودند که درگیر ویروس شدند. بنا بر اعلام وزارت بهداشت این مبتلایان سابقه سفر به قم را داشتند لذا آن شهر  کانون اصلی بروز و سرایت ویروس کووید ۱۹ به سطح کشور شناخته شد.
خراسان رضوی نیز از استانهای زائرپذیر کشور است بطوریکه افزون ۱۳.۵ میلیون زائر و مسافر نوروزی فقط طی روزهای ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ تا پایان چهاردهمین روز فروردین ۱۳۹۸ به همین استان سفر کردند. مقصد سفر هشت میلیون و ۳۲۰ هزار و ۵۵۳ نفر از این تعداد زائر و مسافر شهر مشهد بود!
همچنین بر اساس آخرین گزارش اعلامی از سوی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد تاکنون تست کرونا برای۲۵ نفر در خراسان رضوی مثبت اعلام شده‌ و ظرف ۱۲ روز اخیر ۳۳۶ مورد مبتلا به سندروم حاد تنفسی به مراکز درمانی خراسان رضوی مراجعه کرده‌اند.

از این تعداد ۲۷۰ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد و ۱۲ شبکه بهداشتی درمانی خراسان رضوی بستری هستند و از کل مبتلایان به این بیماری ۵۶ نفر بهبود یافته و ترخیص شده‌اند.
هم‌اینک خراسان رضوی یازدهمین استان در کشور از لحاظ تعداد مبتلایان به ویروس عامل بیماری کرونا است اما چنانچه در آستانه نوروز ۱۳۹۹ بر شکل و حجم انبوه سفرهای معمول نوروزی همه ساله هموطنان از سراسر کشور به مشهد خودکنترلی صورت نگیرد و طبق روال قبل ادامه داشته باشد، خراسان رضوی در جدول استانهای مبتلا به ویروس کرونا جهش چشمگیری خواهد داشت.

اگر چنین شود، می‌توان انتظار داشت اینبار خراسان رضوی و مشهد به عنوان استان و شهر تشدید شیوع ویروس کووید ۱۹ و پدید آورنده موج دوم بروز بیماری کرونا در ایران شناخته شوند.
از اینرو به منظور جلوگیری از شیوع این ویروس، در قالب مکاتبه‌ای از سوی استانداری خراسان رضوی، از وزیر بهداشت به عنوان رئیس ستاد ملی پیشگیری و مبارزه با کرونا درخواست شده ضمن جلوگیری از ورود روزانه سه رام از مبدا قم، روادید مسافران از مبدا کشورهای پاکستان، عراق و افغانستان به مشهد مقدس نیز تا اطلاع ثانوی لغو شود. 
استاندار خراسان رضوی نیز در این شرایط بر تشدید اقدامات پیشگیرانه و مقابله با ویروس عامل بیماری کرونا تاکید و بیان کرد: باید از برگزاری هرگونه اجتماع در شهرستانها به ویژه مناطق مرزی خودداری شود. 
علیرضا رزم‌حسینی افزود: مراقبت نسبت به ویروس کووید ۱۹ باید به صورت مستمر ادامه داشته باشد و در شهرستانهای واقع در مسیر راه‌آهن نیز باید کنترل بیشتری اعمال شود. 
وی همچنین در نشستی اضطراری با فرمانداران شهرستانهای خراسان رضوی بر لزوم محدودیت در رفت و آمدها تاکید و بیان کرد: تا جایی که امکان دارد نشستها تلفنی یا به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شوند زیرا هرگونه تجمع انسانی امکان شیوع ویروس را بیشتر می‌کند. 
استاندار خراسان رضوی همچنین تاکید کرد: کشور از ویروس کرونا هم مثل همه بحرانهای دیگر عبور خواهد کرد اما در این شرایط حفظ جان مردم وظیفه شرعی و قانونی مسوولان است لذا باید همه اقدامات لازم در این زمینه انجام شود.

کرونا را پشت سرخواهیم گذاشت اما اینکه این مهم با چه میزان هزینه و تلفات انسانی حاصل شود بستگی به رفتار عموم مردم دارد 

در خانه بمانیم

شهردار مشهد نیز اخیرا در مصاحبه خبری اعلام کرد: در وضعیتی بحرانی قرار داریم. مردم باید برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا طی همدلی با مسئولان همکاری داشته باشند، خانه امن‌ترین مکان در شرایط فعلی است و باید از رفت و آمدهای غیرضروری پرهیز شود. 
محمدرضا کلایی افزود: مدیریت شهری مشهد از ابتدای اعلام مشاهده ویروس کووید ۱۹ در ایران، عملیات ضدعفونی ناوگان حمل و نقل و اماکن عمومی را در این کلانشهر شروع کرد و مه‌پاشی شبانه نیز به همین منظور آغاز شده است. 
وی ادامه داد: از روز ۳۰ بهمن گذشته، پیش از اینکه پروتکلها برای مقابله با شیوع ویروس کرونا ابلاغ شود اقدامات خود را با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد و استانداری خراسان رضوی آغاز کردیم. بر این اساس از ۳۰ بهمن ماه همه اتوبوسها و واگنهای خطو یکم و دوم قطار شهری و همچنین اماکن عمومی مشهد هر روز ضدعفونی می‌شوند. 
شهردار مشهد بر پرهیز جدی شهروندان از رفت و آمد در شهر تاکید و بیان کرد: در این راستا امکانات "شهر هوشمند" برای ارائه بخش زیادی از خدمات شهرداری از طریق شبکه الکترونیکی محیا شده تا مردم بتوانند از طریق اینترنت و در منزل نسبت به دریافت خدمات اقدام کنند.
وی بر بیان صادقانه وضعیت شهر مشهد تاکید و بیان کرد: شاید بیماری کرونا در این شهر اکنون مانند کوه یخی باشد که بخشی از آن زیر آب است لذا باید نسبت به این موضوع حساسیت داشته و موضوع را جدی بگیریم.
کلایی گفت: ما کرونا را پشت سرخواهیم گذاشت اما اینکه این موضوع با چه هزینه و چه میزان تلفات اتفاق افتد بستگی به رفتار عموم مردم دارد. 
وی افزود: معتقدم آژیر قرمز از سوی دانشگاه علوم پزشکی در خصوص ویروس کرونا به صدا درآمده‌  یک واقعیت است لذا اگر مردم این موضوع را سهل و آسان بگیرند دچار مشکل می‌شویم.
شهردار مشهد ادامه داد: تا زمانی که آژیر سفید از سوی دانشگاه علوم پزشکی به صدا درنیامده باید موضوع جدی گرفته شود، مردم می‌بایست برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تا حد ممکن از منزل خارج نشوند تا دوره پیک بیماری سپری شود.
وی گفت: همچنین برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تمامی پایانه‌های مشهد به ویژه پایانه امام رضا(ع) و حتی اتوبوسهای مسافربری ضدعفونی و مسافران هم غربالگری می‌شوند. 
کلایی افزود: در حفظ سلامتی شهروندان و زائران با هیچ فرد ونهادی تعارف نداریم لذا معاون اجرایی سازمان پایانه‌های مسافربری شهرداری مشهد را که در اجرای پایش کرونا در پایانه مسافربری سهل‌انگاری کرده‌بود برکنار کردم و دیگر اقدامات اصلاحی نیز به سرعت در حال انجام هستند.
وی ادامه داد: بیماری کرونا بحرانی نیست که نتوان آن را مهار کرد اما ابتدا باید بپذیریم که بحرانی وجود دارد، مردم نیز با مسئولان همکاری کرده و بهداشت فردی را رعایت کنند اما برخی رعایت نمی‌کنند. چنین رفتاری می‌تواند عواقب سنگینی در پی داشته باشد.
شهردار مشهد همچنین به برنامه‌های شهرداری مشهد در روزهای پایانی سال ۱۳۹۸ اشاره و بیان کرد: شهروندانی که قصد ساخت و ساز دارند بیشتر در اسفند ماه برای اخذ مجوز اقدام می‌کنند تا از تخفیفات در نظر گرفته شده بهره ببرند. این تخفیفات تا ۱۵ اسفند در نظر گرفته شده بود اما با توجه به موضوع کرونا و با موافقت شورای اسلامی شهر مشهد این مهلت تخفیفات تا ۲۸ اسفند ماه تمدید شد. 
وی گفت: در مجموع مردم باید به مدت ۱۵ روز شیوه زندگی خود را عوض کنند، مهمانیها را تعطیل کرده و تا حد امکان از خانه خارج نشوند، اصول بهداشتی را رعایت کنند و در نقاط پرخطر حاضر نشوند تا به برکت وجود حرم منور حضرت رضا(ع) و همکاری و همدلی این بحران را در مشهد پشت سر بگذاریم. 
رییس شورای اسلامی شهر مشهد نیز از برگزاری نشست فوق‌العلاده شورای شهر با مسوولان دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد خبر داد و گفت: در این نشست با موافقت اعضای شورای شهر ۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای مبارزه با کرونا به دانشگاه علوم پزشکی مشهد اختصاص یافت. 
محمدرضا حیدری افزود: این مبلغ برای اصلاح و بازسازی ۲۰ دستگاه آمبولانس و خرید تجهیزات مورد نیاز پزشکان و پرستاران شاغل در بیمارستانهای مشهد هزینه می‌شود ارائه دهنده خدمات به بیماران کرونا هستند.
وی ادامه داد: برای حمایت از دانشگاه علوم‌ پزشکی مشهد و کادر درمانی مستقر در سطح این کلانشهر از هیچ تلاشی فروگذاری نخواهیم کرد.

دبیر سومین جشنواره خانه بهار شهرداری مشهد نیز از لغو برگزاری بخشهای جمعی این جشنواره در نوروز ۱۳۹۹ خبر داد و گفت: جشنواره خانه بهار ۹۹ دارای بخشهای مختلفی است.

فاصله زمانی مابین آخرین روزهای اسفند ۱۳۹۸ تا پایان تعطیلات نوروز ۱۳۹۹ زمانی حیاتی برای عمل به اقدامات پیشگیرانه فردی و جمعی به منظور مقابله با بیماری نوظهور و خطرناک کرونا است.

صدرا یوسفی افزود: برای حال خوب مردم بخشهای غیرجمعی شامل دیوارنگاری، نصب یادمان و آذین‌بندی طبق برنامه اجرا می‌شود اما به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا رویدادهای جمعی این جشنواره مانند هنرهای نمایشی برگزار نخواهد شد.
همچنین طی روزهای اخیر در فضای شهری مشهد اکرانهایی در بیلبوردهای شهری با محتوای "خانه از هرجایی امن‌تر است" در میادین، معابر و خیابانهای پرتردد صورت گرفته‌ است.

سازمان بهداشت جهانی روزهای اوج بروز شیوع کرونا را در ایران پنجم تا هشتم فروردین ۱۳۹۹ پیش‌بینی کرد. بر این اساس شیوع کرونا در کشورمان از میانه ماه آتی سیر نزولی یافته و تا اواسط دومین ماه بهار ۱۳۹۹ فروکش خواهد کرد.
به این ترتیب فاصله زمانی مابین آخرین روزهای اسفند ۱۳۹۸ تا پایان تعطیلات نوروز ۱۳۹۹ زمانی حیاتی برای عمل به اقدامات پیشگیرانه فردی و جمعی به منظور مقابله با بیماری نوظهور و خطرناک کرونا است.
بی‌شک پرهیز از سفرهای جمعی، فردی و غیرضروری یکی از مهمترین و موثرترین اقدامات پیشگیرانه در این دوره زمانی است.

 پس بیایید در خانه بمانیم و با پرهیز از رفت و آمد غیرضروری و رعایت بهداشت فردی در مبارزه با بیماری همه‌گیر یار و یاور یکدیگر، متولیان امر و مدافعان سلامت جامعه باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha