۱۳ اسفند ۱۳۹۸، ۱۰:۳۹
کد خبر: 83699301
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کرونا و نیکی‌هایی که فرهنگ می‌شود

۱۳ اسفند ۱۳۹۸، ۱۰:۳۹
کد خبر: 83699301
کرونا و نیکی‌هایی که فرهنگ می‌شود

اردبیل - ایرنا- ویروس کرونا در کنار ترس و هراسی که در جامعه ایجاد کرده اما در گذر زمان زوایای پنهان جامعه را بروز داده و هر روز حکایت تازه ای از نیک‌اندیشی و نوع‌دوستی مردم ایران خلق و ایجاد می‌کند.

گرچه هر پدیده ناشناخته در ابتدای بروز و ظهو خود و بواسطه ترسی موهوم از هم‌گسیختگی و نوعی خودپنداری و به فکر دیگران نبودن ایجاد می‌کند، اما رفته رفته با گذر زمان و شناخت زوایای بحران سرشت پنهان و روح حاکم جامعه که همان نیک سرشتی، جمع دوستی و به فکر دیگران بودن ایرانی‌ها است، ظهور کرده و انسجام اجتماعی رو به پایداری حرکت می‌کند.

در روزهای گذشته ویروس کرونا، در کنار برخی ناملایمات اتفاق‌های نیکویی نیز در استان اردبیل ایجاد کرد، اتفاق‌هایی که می‌رود تا به یک فرهنگ جاری در جامعه تبدیل شود.

در بیمارستان‌ها پزشکان و پرستاران در صف مقدم مبارزه با بیماری کرونا قرار گرفته‌اند و حس تکریم و تجلیل از زحمات این قشر در بین آحاد جامعه قوت گرفته و همه به نوعی از آنها تقدیر و تجلیل می‌کنند.

در استان اردبیل حس تکریم پزشکان و پرستاران مشغول خدمت در بخش کرونا از آن جهت خاص و ویژه است که تقریبا تمام افراد مشغول خدمت برای مداوای بیماران مبتلا به کرونا خود داوطلبانه به این کار مبادرت کرده‌اند.

خانم محمدی ،مسوول بخش کرونا در ترومای بیمارستان امام (ره) اردبیل می‌گوید: تمام افرادی که در این بخش مشغول کار هستند به صورت داوطلبانه به عشق خدمت به همنوعان خود و تعهدی که نسبت به شغل و حرفه خود دارند مشغول فعالیت هستند.

خانم رسولی ،مسوول کنترل عفونت بخش بیماری کرونا نیز گفت: احساس مسوولیت همه ما را واداشته تا داوطلبانه در اینجا خدمت کنیم و هم اکنون نیز وضعیت به خوبی پیش می‌رود.

وی بیان‌کرد: هر بیماری که در این بخش بهبود می‌یابد شعف و سرور وجود ما را فرا می‌گیرد و با توجه به روحیه موجود امیدواریم که بزودی از این بحران خارج شویم.

یک بیمار مبتلا به کرونا که با بهبودی  از بیمارستان مرخص شده ،گفت: کادر پزشکان و پرستاران این بخش شبانه‌روز در خدمت بیماران بوده و براستی ایثار می‌کنند.

نزدیک به ۲۰ نفر به صورت شبانه‌روزی در بخش کرونای بیمارستان امام (ره) اردبیل در حال خدمت هستند.

اما جنبه‌های زیبا در مقابله با بیماری کرونا تنها به بیمارستان‌ها و کادر درمانی خلاصه نشده و هر روز در بین آحاد مختلف مردم و متن جامعه در حال بسط می‌باشد.

خانواده‌ای در مشگین‌شهر زمانی که همه جا خبر از نبود و کمبود ماسک و مواد ضدعفونی است تمام هزینه‌های ختم  نو درگذشته خود را  به خرید این مواد اختصاص داده و با تهیه بسته‌هایی اقدام به پخش رایگان ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی به مردم کردند.

ابزار فروشی در اردبیل نیز که هزاران ماسک را از روزهای گذشته در انبار داشته ، اقدام به پخش رایگان آن در بین شهروندان کرده است.

هر روز در فضای مجازی اطلاعیه‌ها ، تصاویر و اخباری در باره توزیع رایگان مواد بهداشتی از سوی شهروندان پخش و به اشتراک گذاشته می‌شود.  

در این روزهای سخت،  ویروس کرونا به سرعت موجب از بین رفتن برخی رسوم از جمله تشریفات در آیین های عزا و در برخی مواقع عروسی‌ها نیز شده است، ریخت و پاش و دادن احسان و نذری در تالار و مساجد برای ده‌ها نفر که همیشه مورد انتقاد علمای دینی نیز بوده این روزها در حال برچیده شدن بوده و در همین  چند روز گذشته چندین خانواده مصیبت دیده  اعلام کرده‌اند که تمام هزینه‌های مراسم ختم عزیزانشان را به تهیه مواد ضدعفونی و کمک به پیشگیری و مهار کرونا اختصاص می‌دهند.

رییس تبلیغات اسلامی خلخال گفت: این فرهنگ در حال رواج در شهرها و روستاها بوده و در یک مورد در روستای علی‌آباد این شهرستان پس از تشییع جنازه یکی از روستاییان هیچ مجلسی برگزار نشده و هزینه احسان متوفی نیز برای خرید مواد بهداشتی اختصاص یافت.

به گفته وی، در خلخال همچنین  یک گروه جهادی ۵۶ نفری تشکیل شده و این افراد داوطلبانه اقدام به ضد عفونی کردن مساجد، امامزاده‌ها و معابر و خیابان‌ها کرده‌اند. در دیگر شهرستان‌ها نیز گروه‌های مردمی خود پیشگام در ضدعفونی کردن معابر و خیابان شهرها و روستاهای خود شده‌اند.

ویروس کرونا تقریبا تمام اقشار جامعه را در یک کار جمعی  به حرکت در آورده ، از کشاورزی که ابزار و ادوات سم‌پاشی خود را در خدمت ضدعفونی معابر قرار داده تا آموزگاری که با وجود تعطیلی کلاس‌های درس دانش‌آموزان خود را فراموش نکرده و با راه‌اندازی کلاس مجازی به درس و مشق آنها رسیدگی می‌کند تا آنها عقب‌ماندگی درسی نداشته باشند.

فرزاد قلندری ،معاون امور عمرانی استاندار اردبیل گفت: ۲ نفر از خیران استان روزانه ۱۷ تن مواد ضدعفونی کننده که مورد تایید آزمایشگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی است به صورت رایگان در اختیار مردم و دستگاه‌های اجرایی قرار می‌دهند.

سازمان‌های مردم‌نهاد و برخی از مسوولان استان نیز دست به کار شده و با راه‌اندازی کمپین‌هایی در راستای پیشگیری و مبارزه با بیماری کرونا فعالیت می‌کنند؛ "کمپین در خانه می‌مانیم " از جمله این فعالیت‌هاست که در شهرهای  بیله‌سوار ، پارس‌آباد ، مشگین‌شهر و اصلاندوز مغان به راه افتاده است. 

در این کمپین‌ها که در رسانه‌ها و فضای مجازی بازتاب داشته، از مردم خواسته شده تا برای حفظ سلامتی خود و مقابله با شیوع بیماری کرونا برای مدتی از خانه خود بیرون نرفته و از تردد غیرضروری در معابر و اماکن عمومی و نیز سفر خودداری کنند.

در بخش اقتصادی نیز که بیماری کرونا بواسطه کساد کردن بازار  ضرر و زیان هنگفتی متوجه بسیاری از اصناف و کسبه کرده ، گام‌های و اقدامات ارزشمندی هم از سوی مردم و هم دولت در حال مشاهده شده است .

در این روزها تعداد قابل توجهی از اصناف و صاحبان کسبه اعلام کرده‌اند که به مشتریان و بدهکاران خود تا چند ماه برای بازپرداخت بدهی خود مهلت می‌دهند، تعدادی از اصناف و ارائه‌کنندگان خدمات عمومی اعلام کرده‌اند که مزد و طلب خود را از مشتریان چند ماه بعد و با بهبود فضا خواهند گرفت.

مقام‌های دولتی نیز تاکید کرده‌اند که در این ایام سخت هوای مردم را داشته و بانک‌ها ، بیمه و امور مالیاتی به مردم مهلت و فرصت بیشتری خواهند داد.

در استان اردبیل ۱۰ نفر به بیماری کرونا مبتلا هستند، ۸۵ بیمار مبتلا مشکوک به کرونا نیز در بیمارستان‌های استان بستری هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha