به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام کارشناسان بهداشت، استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی کننده در کنار دستکش برای جلوگیری از تماس با اشیا در محیط عمومی از جمله راههای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا است چرا که تماس دست آلوده به ترشحات تنفسی با چشم، بینی و دهان، از راه قطرات تنفسی (عطسه، سرفه و صحبت کردن چهره به چهره به مدت طولانی) میتواند این بیماری را انتقال دهد.
اگرچه به اعتقاد کارشناسان، زدن ماسک برای افراد سالم ضرورتی ندارد اما جو روانی جامعه به گونهای است که از دید مردم، زدن ماسک بویژه در زمان حضور در اجتماعات و بازار مانع از ابتلا به ویروس کرونا میشود.
با وجود شیوع کرونا، شاهد افزایش تقاضای مردم برای خرید ماسک، ژل و محلول ضدعفونی و دستکشهای طبی هستیم و وضعیت داروخانههای گنبدکاووس بیانگر آن است که کمبود و یا نبود نیازهای اولیه برای پیشگیری از این بیماری، نگرانی مردم را مضاعف کردهاست.
افزایش تقاضا برای خرید لوازم بهداشتی با عرضه این اقلام در داروخانههای سطح شهرستان برابری ندارد و شاهد تردد مردم از این داروخانه به آن داروخانه و همچنین فروشگاههای عرضه لوازم پزشکی هستیم که در بسیاری مواقع نتیجه تمام این جستجوها بیفایده است و عدهای را به خرید این کالاها از طریق اینترنت و یا دستفروشان با قیمتهای گزاف سوق میدهد.
یک شهروند گنبدی در این خصوص گفت: از بیش از ۱۰ روز پیش همراه با شیوع ویروس کرونا، کمبود ماسک و دیگر اقلام بهداشتی در گنبدکاووس مواجه شده و در مراجعههای مکرر خود به داروخانهها موفق به خریداری اقلام بهداشتی لازم نشدم و در صورت موجود بودن کالای مورد نیاز، باید چند برابر قیمت اصلی را پرداخت کنیم.
عبدالله هیوه چی افزود: مگر یک کارگر چقدر درآمد دارد که باید برای خرید لوازم بهداشتی که خود مسوولان توصیه میکنند در پیشگیری از شیوع ویروس کرونا موثر است، مبالغ گزاف و چند برابری را پرداخت کند.
وی گفت: از مسوولان تقاضا داریم محتکرانی را که در اخبار شاهد دستگیری آنان در نقاط مختلف کشور همراه با کشف رقمهای میلیونی ماسک و اقلام دیگر بهداشتی هستیم، به اشد مجازات برسانند.
مهناز حیدرزاده یکی دیگر از شهروندان گنبدی هم به خبرنگار ایرنا گفت: تا کنون به چند داروخانه در سطح شهر برای خرید ماسک، دستکش طبی و مواد ضدعفونی کننده مراجعه کردم اما فقط موفق به خرید پد الکلی و مایع ضدعفونی کننده آن هم با دو برابر قیمت و به تعداد محدود شدم.
وی ادامه داد: چند روز پیگیر خرید کالاهای بهداشتی در داروخانهها بودم اما موفق نشدم و بر اساس توصیه دوستان به فروشگاههای لوازم یک بار مصرف مراجعه و موفق به خریداری دستکش پلاستیکی آشپزخانه با دو برابر قیمت شدم.
وی افزود: دستکشهای طبی نیز در این فروشگاهها هر بسته ۵۰ جفتی با قیمت ۶۰۰ هزار ریال به فروش میرسد و خیلی از مردم به دلیل گرانی توان خرید آن را ندارند.
شهروند دیگری که خود را الیاس ایگدری معرفی کرد به خبرنگار ایرنا گفت: برخی دستفروشها در خیابان میهن شرقی نیز ماسکهای چهار تا پنج هزار ریالی را با قیمت ۵۰ هزار ریال میفروشند و مردم نیز بر اساس نیاز مجبور به خرید آن میشوند در صورتی که در اصل باید این گونه اقلام بهداشتی در داروخانهها به فروش برسد.
وی با گلاهمندی از بی نظمی در توزیع کالاهای بهداشتی مورد نیاز مردم، افزود: درست است که کارشناسان بهداشتی میگویند استفاده از ماسک در بحث پیشگیری به غیر از فرد بیمار برای مردم عادی تاثیری ندارد اما در دسترس بودن آن از لحاظ روانی باعث ایجاد آرامش در افراد میشود لذا از مسوولان تقاضا داریم اطلاعرسانی درست را از محلهای عرضه ماسک داشته باشند.
محمد سرابندی دیگر شهروند گنبدی نیز با اشاره به اینکه در چند روز گذشته بارها در سطح شهر به داروخانههای متعدد برای تهیه ماسک مراجعه کرده اما فقط توانسه در همان اوایل بحث شیوع کرونا چند عدد خریداری کند، از مسوولان حوزه بهداشت در رابطه با مشخص نکردن محلهای توزیع اقلام بهداشتی مورد نیاز مردم انتقاد کرد و گفت: مردم باید بدانند که محلهای توزیع کالاهای بهداشتی کجاست تا این قدر در سطح شهر سرگردان نشوند.
وی اظهارداشت: کمبود یا نایاب شدن ماسک و دستکش در داروخانهها و یا در صورت موجود بودن فروش با قیمت چند برابری و افزایش غیرمنطقی قیمت موادضدعفونی کننده نباید به فشار روانی شیوع کرونا و قرنطینههای خانگی مردم دامن بزند و مسوولان باید برنامهریزی لازم را برای حل این کمبودها داشته باشند.
حلیمه سنچولی یکی دیگر از شهروندان گنبدی نیز گفت: به هر داروخانهای میرویم میگویند ماسک و مواد ضدعفونیکننده یا هنوز نیامده و یا تمام شده و با هزار مکافات هم اگر موجود باشد، با فهمیدن قیمت ترجیح میدهیم کرونا بگیریم تا اینکه این قیمت را پرداخت کنیم.
وی ادامه داد: بسته دستکشهای طبی ۵۰ جفتی را که قبلا ۳۰۰ هزار ریال میخریدیم الان اگر هم بتوانیم در فروشگاه کالای پزشکی و یا لوازم یک بار مصرف با هزار تا مخفیکاری و کلی التماس گیربیاوریم باید برای خرید آن ۸۰۰ هزار ریال پرداخت کنیم.
یکی از داروخانهداران گنبد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: تا قبل از شیوع ویروس کرونا اقلام بهداشتی از قبیل الکل، ژل ضدعفونیکننده، ماسک و دستکش به مقدار کافی در داروخانهها موجود بود و با قیمت مناسب به فروش میرسید، اما در یکی دو روز اول شیوع کرونا تمام موجودی به قیمت خرید قبل فروخته شد.
به نام دکتر میلاد دهقانپور دامه داد: از یک هفته قبل دانشگاه علوم پزشکی گلستان اعلام کرد که داروخانهها حق فروش ماسک را ندارند و ماموران تعزیزات از داروخانهها خواستند به قیمت خرید چهار هزار ریالی، باقی مانده موجودی خود را به فروش برسانند اما از روز گذشته مجددا اجازه فروش به داروخانهها داده شد.
دهقانپور اضافه کرد: برای خرید مجدد ماسک، افرادی به عنوان واسطه شرکتها قیمت جدید ماسکهای معمولی (بستههای سهتایی) را بدون دادن فاکتور ۷۵ هزار ریال اعلام کردند در صورتی که قیمت قبلی آنها چهار هزار ریال بود و ما مجاز به فروش اقلام بهداشتی بدون فاکتور نیستیم و قیمت ماسکها هم بالاست لذا هنوز ماسکی خریداری نکردیم.
وی خاطنشان کرد: یکی از شهروندان در مراجعه به داروخانه از فروش ماسک با قیمتهای بالا توسط سوپرمارکتها و دستفروشها خبر داد و گفت: به دلیل اطمینان نداشتن از بهداشتی بودن این ماسکها، ترجیح میدهد آن را از داروخانه خریداری کند.
دهقانپور گفت: هم اینک دستکشهای طبی معمولی به صورت محدود در اختیار داروخانهها قرار میگیرد که ما هر جفت را به قیمت معقول هفت تا هشت هزار ریال به فروش میرسانیم و ژل ضدعفونی کننده دست هم که قبلا با ۱۰۰ هزار ریال فروخته میشد را در سفارش جدید از همان واحد تولیدی ۱۸۰ هزار ریال خریداری کردیم.
با وجود گلهمندی شهروندان از نبود برخی اقلام بهداشتی از جمله ماسک، فرماندار گنبدکاووس گفت که با کمک خیران قرار است ۴۰ هزار ماسک معمولی به صورت رایگان توزیع شود.
عبدالقدیر کریمی افزود: در مرحله نخست هفت هزار عدد از این ماسکها چند روز گذشته از طریق هلال احمر در برخی بیمارستانها، افراد زیر پوشش بهزیستی و کمیته امداد و نهادهای سپاه و ارتش و مردم عادی توزیع شد و بقیه هم در روزهای آینده در اختیار مردم قرار میگیرد.
وی اظهارداشت: این ماسکها از یک واحد تولیدی در استان گلستان در حال تهیه است.
خلیل رجبلی رییس اداره صنعت، معدن و تجات گنبدکاووس نیز به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به نزدیکی عید نوروز و مصرف بالای مواد شوینده در این مقطع زمانی، تمام فروشگاهها و عمده فروشیهای شهرستان به تعداد کافی ماده شوینده برای عرضه در اختیار دارند و هیچ کمبودی در این رابطه وجود ندارد.
وی افزود: کارخانه نور دارو از اوایل اسفند امسال فعالیت خود را برای تولید انواع شامپو، کرم و مواد ضدعفونیکننده در شهرک صنعتی گنبدکاووس آغاز کرده و تا کنون هزار عدد محلول ضدعفونی کننده ۳۰۰ سیسی تولید کرده و با تامین الکل مورد نیاز مجددا فعالیت خود را در این رابطه ادامه میدهد و مشکل کمبود این محلول حل خواهد شد.
رجبلی در خصوص کمبود ماسک گفت: این یک مساله کشوری است و در چند روز گذشته چند فروشگاه عرضه لوازم بهداشتی به صورت محدود با قیمت مصوب اقدام به عرضه ماسک کردند و دستکش طبی نیز در تعداد کم در داروخانهها و فروشگاههای عرضه لوازم بهداشتی توزیع میشود.
وی با اشاره به انجام گشتهای مشترک با شبکه بهداشت گنبد برای نظارت بر عرضه اقلام بهداشتی در داروخانهها و فروشگاههای توزیع لوازم بهداشتی، اظهارداشت: تاکنون پرونده سه داروخانه متخلف به دلیل گران فروشی ماسک به تعزیزات ارسال شدهاست.
وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده تخلف در خصوص عرضه اقلام بهداشتی مورد نیاز مردم مانند ماسک، دستکش و محلول ضدعفونی کننده به عنوان اقلام ضروری مقابله با ویروس کرونا با شماره تلفن ۱۲۴ تماس بگیرند.
بر اساس اعلام روز سهشنبه فرماندار ویژه گنبدکاووس در شرق استان گلستان، هم اکنون ۵۹ بیماری مشکوک به ویروس کرونا و یا سندروم تنفسی شدید در بیمارستان پیامبر اعظم (ص) این شهرستان مرزی بستری هستند.
عبدالقدیر کریمی اظهار داشت: این تعداد بیمار بستری شده از گنبدکاووس و ۶ شهرستان دیگر واقع در شرق استان گلستان هستند.
گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان بزرگ استان گلستان است.
نظر شما