سازمان همکاری شانگهای از انتخابات تاجیکستان تمجید کرد

تهران – ناظران سازمان همکاری شانگهای انتخابات پارلمانی تاجیکستان را شفاف و دموکراتیک توصیف کرده و از آن تمجید کردند.

به گزارش آکی پرس به نقل از آسیاپلاس، نورلان اکوشکاروف (Nurlan Akkoshkarov) معاون دبیر کل سازمان همکاری شانگهای روز سه شنبه در یک نشست خبری گفت: انتخابات در تاجیکستان به گام مهمی در توسعه دموکراتیک این کشور تبدیل شده است.

وی افزود: شرایط ایجاد شده در تاجیکستان برای رای دهندگان، نامزدهای احزاب سیاسی و ناظران بین المللی حاکی از این است که رهبران این کشور برای تضمین حداکثر شفافیت در یک انتخابات دموکراتیک تلاش کردند. این انتخابات الزامات واجد شرایط مطلوب بین المللی بود.

انتخابات مجلس نمایندگان و شوراهای محلی تاجیکستان روز یکشنبه این هفته در سراسر این کشور آسیای میانه برگزار شد.

در این انتخابات هفت حزب سیاسی شامل حزب حاکم دموکراتیک خلق، حزب زراعت و دهقانان (Agrarian)، حزب اصلاحات اقتصادی، حزب دموکراتیک، سوسیال دموکرات، سوسیالیست و حزب کمونیست رقابت کردند.

نتایج قطعی و نهایی این انتخابات ظرف مدت ۱۰ روز از برگزاری اعلام خواهد شد اما بختیار خدایارزاده (Bahtiyor Hudoyerzoda) رئیس کمیسیون مرکزی انتخابات شامگاه دوشنبه نتایج اولیه انتخابات را اعلام کرد که طبق آن حزب حاکم دموکراتیک خلق تاجیکستان ۵۰.۴ درصد و ۱۲ کرسی مجلس را به دست آورده است. همچنین حزب اصلاحات اقتصادی ۱۶.۶ درصد آرا و ۴ کرسی و همچنین حزب زراعت نیز ۴ کرسی کسب کرد. احزاب سوسیال و دموکراتیک نیز هر کدام اندکی بیش از ۵ درصد آرا و یک کرسی به دست آوردند. حزب کمونیست تاجیکستان ۳.۱ درصد آرا را کسب کرد و موفق به کسب حداقل ۵ درصدی و ورود به پارلمان نشد. حزب مخالف سوسیال  دموکرات کمترین میزان آرا حدود ۰.۳ درصد را کسب کرد.

بر اساس نتایج اولیه از میان بیش از ۴.۹ میلیون فرد واجد حق رای در تاجیکستان حدود ۴.۳ میلیون معادال ۸۶ درصد واجدان حق رای در انتخابات شرکت کردند و مشروعیت مردمی بالای دولت تاجیکستان را به نمایش گذاشتند.

سازمان همکاری شانگهای یک سازمان سیاسی، اقتصادی و امنیتی میان‌دولتی است که در سال ۲۰۰۱ توسط کشورهای چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان برای همکاری‌های چندجانبه پایه‌گذاری شد و پس از آن در سال های بعد، ایران، مغولستان، پاکستان، هند، افغانستان و بلاروس به عنوان عضو ناظر به این سازمان پیوستند.
گفتنی است عضویت هندوستان و پاکستان به عنوان عضو اصلی سازمان همکاری شانگهای که در سال ۲۰۱۵ مورد تایید قرار گرفت، در سال ۲۰۱۷ در اجلاس سران کشورهای عضو این سازمان در کشور قزاقستان به تصویب رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha