مهمان ناخوانده همدان؛ از صف نانوایی تا آرایشگاه

همدان- ایرنا- سایه کرونا در همدان تا اندازه‌ای سنگین است که منجر به تغییر رفتارهای شهروندان در محافل عمومی و اهمیت دادن به رعایت نکات بهداشتی شده و از صف نانوایی گرفته تا آرایشگاه‌ها، تلاش می‌کنند تا از سایه این مهمان ناخوانده دور بمانند.

این روزها کمتر محفلی را پیدا می‌کنید که به بحث و تبادل نظر درباره مهمان ناخوانده یعنی ویروس کرونا نپردازند، از محفل‌های خانوادگی، صف خلوت نانوایی تا داخل تاکسی و مغازه‌ها، همه و همه همچون کارشناسان و پزشکان متبحر به بحث درباره این ویروس پرداخته و نسخه‌هایی را نیز تجویز می‌کنند.

نگرانی از ابتلا به ویروس کرونا موجب خلوت شدن صف نانوایی‌ها شده، در حالیکه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان دستورالعمل‌هایی را برای جلوگیری از ابتلای شهروندان به این ویروس در نانوایی‌ها تدوین و ابلاغ کرده‌ است.

لیدا رفعتی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: چندی پیش نشستی با اعضای اتحادیه نانوایان برگزار شد و در این نشست هشدارها و توصیه های لازم برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا داده شده است.

وی اضافه کرد: مهمترین هدف معاونت بهداشتی کاهش زنجیره تماس بوده و در این راستا توصیه هایی به نانوایی شده است که مهمترین آنها شستن مستمر دست ها به ویژه پس از مراجعه به دستشویی (توالت) و روزانه یک نوبت استحمام است.

رفعتی ادامه داد: طبق دستور العمل در هر نانوایی یک نفر تنها برای دریافت وجه باید به کار گرفته شود و این فرد به هیچ وجه نباید با تهیه و توزیع نان در ارتباط باشد.

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: باید از ورود افراد متفرقه غیر مسوول به داخل کارگاه نانوایی خودداری کرد چرا که احتمال بیمار بودن افراد متصور است.

رفعتی اضافه کرد: تمامی تجهیزات نانوایی و سطوحی که نان بر روی آن قرار می گیرد باید به صورت روزانه و قبل از آغاز فعالت، ضد عفونی و گندزدایی شود.

کرونا و تاثیر آن در نانوایی ها

گرم کردن نان در خانه ویروس را از بین می‌برد

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: گرم کردن نان در خانه یکی از روش های از بین بردن میکروب است اما پیش از آن باید اصولی رعایت شود.

آرزو کاوه‌ئی توضیح داد: باید پیش از خرید نان از تمیز بودن دست‌ها اطمینان داشت در غیر اینصورت باید دست‌ها را با آب و صابون شست همچنین نان را در داخل پارچه ای تمیز قرار داده و از قرار دادن آن بر روی صندلی و صندوق عقب خودرو پرهیز کرد.

وی با بیان اینکه فریز کردن و سرما تاثیری در از بین رفتن میکروب نان ندارد اظهار داشت: یکی از عادات مرسوم مردم خرید نان بیش از حد نیاز مصرف و فریز کردن آن است در حالیکه بهتر است نان به اندازه نیاز خرید کرده تا هنگام مصرف تازه باشد.

کاوه‌ئی ادامه داد: باید بسته بندی نان به صورت اصولی بوده تا نان با سایر مواد غذایی در تماس نباشد چرا که در غیر اینصورت احتمال آلودگی زیاد است.

وی گفت: نان را باید به قطعات کوچک تقسیم بندی کرد تا هنگام گرم کردن در داخل ماهی تابه، توستر یا ماکروفر گرما به تمامی نقاط آن یکسان برسد.

کرونا و تاثیر آن در آرایشگاهها

کرونا؛ بکش ولی خوشگلم کن

سایه سنگین این مهمان ناخوانده اما ادامه دارد؛ "بکش و خوشگلم کن" حکایت این روزهای سالن‌های آرایش و پیرایش همدان است که با وجود نشستن عرق سرد کرونا بر تن و جان مردم و توصیه اکید بهداشتی به حضور نیافتن در مکان‌های پرتردد و تجمع، جای سوزن انداختن ندارند و جسور و بی‌پروا زیر پیش‌بند مرگ، مردم را برای عید نوروز آراسته و پیراسته می‌کنند.

اگر چه تعدادی انگشت شماری از آرایشگران عطای این رونق را به حفظ سلامتی خود و همشهری ها بخشیده و کسب و کار را تعطیل کرده اند، اما بیشتر شاغلان این صنف طبق روال سال های قبل روزانه ۱۰ تا ۱۲ ساعت کار می کنند تا مشتری ها را زیبا و راضی به خانه بفرستند.

برخی آرایشگران با دستکش و ماسک مشغول اصلاح سر و صورت مشتری هستند، بعضی از مردم هم بدون هیچ وسیله بهداشتی وارد آرایشگاه شده و با تماشای این اوضاع تازه یادشان می افتد که کرونا چقدر جدی است.

مدیر یکی از همین سالن ها مدعی است که نکات بهداشتی را رعایت می کند و به طور مستمر ابزار و در و دیوار را گندزدایی و ضدعفونی می کند، اما با کمبود این مواد مواجه است.

شنیدن صدای فیس فیس سوژه جدیدی برای بحث و تبادل نظر بین منتظران می شود: "از کجا خریدید"، "ما هر چه گشتیم نبود"، "بفرمایید شما هم استفاده کنید".

خودسرانه تعطیل نمی‌کنیم

علت تعطیل نکردن آرایشگاه را از آرایشگر دیگری می پرسم و او در پاسخ می گوید: بدون نامه اتحادیه چگونه تعطیل کنیم؟ اگر آنها صلاح بدانند که فعالیت در این شرایط ضرر و زیان دارد بدون تردید به ما اعلام می کنند.

رییس اتحادیه آرایشگران و پیرایشگران زنان همدان هم از کم شدن مشتری و کمبود مواد ضدعفونی گلایه می کند و از من می خواهد به گوش مسوولان برسانم که کرونا بازار همصنفی هایش را کساد کرده است و از طرفی وسایل بهداشتی به شدت کمیاب و گران شده و به دست آنها نمی رسد.

شیوع ویروس کرونا در کشور

سالن‌های زیبایی زیر ذره‌بین بازرسی

زهرا مرادی به وجود یک هزار و هشت آرایشگاه زنانه در شهر همدان اشاره می کند و می گوید: آرایشگر در فاصله‌ای کمتر از یک متر با مشتری خود در تماس است و مراجعات متعدد، می تواند آرایشگاه‌ را به یکی از اماکن پرخطر تبدیل کند.

با این وجود هنوز نامه‌ای مبنی بر تعطیلی آرایشگاه‌ها به ما ابلاغ نشده اما به آرایشگران دائم هشدار می دهیم تا ضدعفونی کردن محل سالن‌، شست‌وشوی ویژه دست‌ها بعد از انجام کار هر مشتری و استفاده از ماسک را رعایت کنند و از سوی دیگر بازگرداندن بیعانه به مشتریانی که قصد انجام کار خود در شرایط کنونی را ندارند، را هم اعلام کرده‌ایم.

او تاکید می کند بازرسان ما در سطح شهر مشغول بررسی سالن‌ها هستند تا علاوه بر ارائه آموزش‌ موارد بهداشتی، اوضاع و احوال این اماکن را رصد کنند.

رییس اتحادیه آرایشگران و پیرایشگران مردانه نیز به گفته های همتای خود صحه گذاشته و تاکید می کند تا زمانی که ابلاغ رسمی از سوی اتاق اصناف به دست ما نرسد، نمی توانیم آرایشگاه ها را تعطیل کنیم.

علی عدالتی می گوید: ترس از کرونا مشتری ها را کاهش داده و صفا دادن سر و صورت خود را به موقع فرار کرونا موکول کرده اند و این امر خود به خود موجب کاهش درآمد این صنف شده، اما رییس اتحادیه نمی تواند تصمیمی برای تعطیلی این مراکز بگیرد.

او تاکید می کند اتاق اصناف مرجع تصمیم گیری در این زمینه است و چنانچه دستور به تعطیلی بدهند بی درنگ اجرا کرده و سر تسلیم در برابر قانون فرود می آوریم.

آتش کرونا بر کاسبی همدان

در گفت و گوی تلفنی با رییس اتاق اصناف همدان نیز متوجه شدیم او هم چشم به راه مسوولان بالادستی است و اختیاری برای پایین کشیدن کرکره آرایشگاه ها از خود ندارد.

حسین محرابی می گوید: آرایشگرها در ایامی مانند جشن های عروسی و عید نوروز شلوغ شده و فرصتی برای کسب روزی دارند اما امسال و در آستانه سال نو کرونا این فرصت را سوزانده است.

او کنترل و تشدید مراقبت در همه اصناف به ویژه آرایشگاه‌ها که پرتردد هستند را ضروری می داند، اما در عین حال تعطیلی آنها را منوط به صدور دستور از استانداری اعلام می کند زیرا اینکار بازخوردها و تبعات متفاوتی به دنبال دارد.

محرابی از سازمان صنعت، معدن و تجارت و دانشگاه علوم پزشکی همدان و دیگر نهادهای مسوول استان می خواهد اوضاع را سبک و سنگین کرده و اگر آرایشگاه ها را برای سلامت مردم تهدید می دانند دستورات لازم برای ممانعت از فعالیت آنها را صادر کنند.

اما آنچه که بیش از دیگر مسائل در بحث های صورت گرفته درباره کرونا وجود دارد مباحث بهداشتی و هراس از گرفتار شدن در دام این ویروس است که برخی ها را حتی به مرز وسواس در امور بهداشتی هم پیش برده است.

در این وضعیت بانوان که بیش از مردان استرس ابتلای خود و اعضای خانواده به این ویروس را دارند، شرایطی سخت و دشوار برای رفت و آمد همسر و فرزندان ایجاد کرده به گونه ای که تا کلید، گوشی تلفن همراه و دیگر لوازم  را ضدعفونی نکنند اجازه ورود اعضای خانواده به درون خانه را نمی دهند.

شبوع ویروس کرونا در کشور

یک بانوی خانه‌دار همدانی که در ایستگاه تاکسی منتظر خودروهای خطی است، حاکم شدن شرایط سخت در زندگی را نشان از توجه بانوان به سلامت اعضای خانه دانست و گفت: همواره مسائل درون خانه به دوش مادر خانواده بوده و در این موضوع نیز مادران برای پاگیزگی منزل برای همسر و فرزندان تلاش می کنند.

طاهره حسینی افزود: هنگام ورود فرزندان به خانه آنها را ابتدا به شستن دست ها ترغیب کرده و وسایل آنها نظیر تلفن همراه، کلید و دیگر اقلام را با پدهای الکلی یا محلول ضد عفونی می کنم.

بانوی دیگری که شاهد این مصاحبه است می گوید ترس از ابتلا به ویروس کرونا رفت و آمد به خانه بستگان و فرزندان را کاهش داده است و حتی نمی توان در مراسم عزا و عروسی هم شرکت کرد.

زهرا مظاهری که نگران ابتلای فرزندانش به این ویروس است اضافه کرد: هفته گذشته برای شرکت در مراسم چهلمین روز درگذشت یکی از بستگان دعوت شده بودم که در تماس تلفنی با میزبان عذر خواهی کرده و از شرکت در این مراسم امتناع کردم.

گلایه شهروندان از ورود افراد آلوده به کرونا

فرد دیگری در این زمینه از حضور مهمان ناخوانده از استان های آلوده به این ویروس در همدان گلایه مند شد و گفت: مادر شوهرم به همراه فرزندان، عروس و نوه از قم به همدان سفر کرده و در منزل آنها ساکن شدند.

مرد مسنی که با تکیه بر عصا در حال نظاره بر ویترین یک مغازه است همه تقصیر را بر گردن مسوولان می اندازد و از نبود ماسک، ژل ضدعفونی کننده و دیگر اقلام مورد نیاز گلایه می کند.

یدالله که دوران بازنشستگی خود را می گذراند گفت: وقتی از مردم می خواهیم نکات بهداشتی را رعایت کنند باید ملزومات رعایت بهداشت فردی را نیز برای شهروندان مهیا کنیم. 

شیوع ویروس کرونا در کشور

جوانی که در حال مرور تیتر روزنامه در دکه مطبوعاتی ابتدای خیابان شریعتی همدان است تفسیر دیگری از بهداشت دارد او معتقد است: مردم در رعایت بهداشت دچار افراط و تفریط شده اند، از طرفی متقاضی ماسک برای مبتلا نشدن به ویروس بوده و از طرفی همان ماسک و دستمال کاغذی را در معابر شهری رها می کنند.

نگرانی مردم از شیوع ویروس کرونا در همدان در حالیست که طبق آخرین آمار ارائه شده توسط معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان همدان، تاکنون سه تن در همدان به ویروس کرونا دچار شده و یک نفر نیز جان خود را از دست داده است.

منوچهر کرمی مهمترین علت ابتلای این افراد به این ویروس را داشتن سابقه مسافرت و حضور در تجمع ها و مکان های شلوغ و پرازدحام عنوان کرد و افزود: بیشتر مبتلایان به ویروس کرونا از گروه های سنی بالا هستند همچنین علت ابتلای افراد زیر ۵۰ سال به این ویروس داشتن سابقه بیماری زمینه ای بوده است.

کرمی مهمترین و بهترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا را اجتناب از مسافرت های غیر ضروری و خارج نشدن از منزل دانست و گفت: شهروندان در صورت داشتن علائم بیماری همراه با احساس تنگی نفس به طور حتم به مراکز درمانی مراجعه کنند.

لغو سفر با قطار

کرونا، قطار همدان - مشهد را لغو کرد

سایه کرونا به راه آهن نیز رسید، تا جاییکه مدیرکل راه آهن غرب کشور گفت: حرکت قطار مسیر دوسویه همدان - مشهد به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا لغو شد.

سیدسعید ابراهیم‌نژاد روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس تصمیم گیری صورت گرفته، حرکت قطار این مسیر به طور موقت تا تاریخ ۲۲ اسفند ماه لغو شده است.

وی اظهار داشت: این تاریخ تعیین شده موقتی است و در صورت تداوم شیوع ویروس کرونا، این تاریخ تمدید می شود.

ابراهیم‌نژاد با اشاره به اینکه هزینه بلیت‌های فروخته شده بازگردانده می‌شود، عنوان کرد: مسافرانی که از پیش بلیت این مسیر ریلی را تهیه کرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به دفاتر تهیه بلیت، هزینه پرداختی خود را دریافت کنند.

لغو آزمون ورود به حرفه مهندسان در همدان تا جشنواره نوروزی مبل و منبت در ملایر نیز نتیجه ورود این مهمان ناخوانده به همدان بود که تلاش کرد تا آنها را نیز از سایه خود بی نصیب نگذارد.

طبق گزارش معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تا به امروز /۱۳ اسفند/، تاکنون مجموع ابتلای قطعی به ویروس کرونا به ۲ هزار و ۳۳۶ نفر و فوتی در اثر کرونا به ۷۷ نفر رسیده است و ۴۳۵ نفر در مجموع بهبود یافته‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha