کرونا در میانه ترس و امید

تهران- ایرنا- کرونا ویروس، چندهفته‌ای می‌شودبه بخش ثابتی از پیگیری‌های روزانه مردم ایران تبدیل شده و به دنبال ورودش به کشور شکل و شمایل زندگی‌ را تغییر داده تا آنجا که در حوزه اقتصاد، ورزش، سیاست و ... ضررهایی به بار آورده‌است. به همین دلیل هم مردم سعی می‌کنند تا آنجا که در توان دارند با این ویروس مقابله کنند.

کرونا ویروس که توسط سازمان جهانی بهداشت با نام علمی کووید ۱۹ شناخته می‌شود چند هفته‌ای است که به ایران آمده و این روزها تیتر نخست اخبار رسانه ها تبدیل شده است. ویروسی که باعث بستری شدن تعدادی از مردم و درگذشت تعدادی دیگر شده اما در این میان اخبار ضد و نقیض در خصوص آن نیز زیاد رد و بدل می شود و زیان های زیادی را متوجه بخش های مختلف کشور کرده است. بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی به شیوع این بیماری و ضررهای آن در حوزه های مختلف پرداخته‌اند.

رسانه‌های اصلاح‌طلب

تهدیدهای کرونا

روزنامه آرمان ملی در گفت و گو با محمد خوش‌چهره اقتصاددان و مدرس مدیریت استراتژیک می نویسد: هنگامی که یک جامعه با تهدید مواجه می‌شود برخی از روی جهل با آن برخورد می‌کنند و در مقابل برخی از موضع توانایی با تهدید برخورد می‌کنند و تلاش می‌کنند تهدید را به فرصت تبدیل کنند. تبدیل کردن تهدید به فرصت عبارتی است که از زبان مسئولان جامعه ما زیاد عنوان می‌شود. با این وجود هنگامی که در مواقع بحرانی این عبارت از زبان مسئولان بیان می‌شود باید با تردید و شک به آن نگاه کرد. در سطح ملی نیز بحران کرونا در کوتاه‌مدت و بلندمدت دارای پیامدهای مختلفی خواهد بود. در کوتاه‌مدت این بحران عرضه و تقاضا را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. به همین دلیل نیز سطح تولید را کاهش می‌دهد. مهمتر از همه اینکه این بحران فشارهای درآمدی روی اقشار پایین و ضعیف جامعه را افزایش خواهد داد.

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت: سرعت رشد کرونا به وضعیت باثباتی نرسیده است. در حالی‌که میانگین سرعت رشد روزانه در یک هفته منتهی به دوشنبه، ۵۶ درصد بود، در روز سه‌شنبه به تعداد مبتلایان ۶۰ درصد افزوده شد و ۸۳۵ مبتلای جدید به کرونا، گزارش شد که نیمه منفی داده‌ها است. نکته مثبت گزارش وزارت بهداشت این بود که تعداد قربانیان در روز سه‌شنبه نسبت به روز دوشنبه کاهش یافته بود. هر چند متاسفانه در روز گذشته نیز ۱۱ قربانی جدید به قربانیان ویروس کرونا در ایران اضافه شدند. روز گذشته ۸۳۵ نفر به تعداد مبتلایان به ویروس کووید- ۱۹ افزوده شد. در حالی‌که در روز قبلش، تعداد مبتلایان جدید ۵۲۳ نفر گزارش شده بود، از این رو، سرعت رشد روزانه به ۶۰ درصد رسید. سرعت رشد در ۱۲ اسفند به ۳۶ درصد رسیده بود، اما باز هم روند افزایشی ادامه پیدا کرد. با این حساب، مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در ایران ۲۳۳۶ نفر شده است. اکنون رشد متوسط تعداد مبتلایان از ابتدا، روزانه به ۷۲ درصد رسیده است.

خبرگزاری ایسنا در گفت و گو با حجت‌الاسلام والمسلمین حمید پورعیسی عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان آورد: جامعه در مقابل برخی از آسیب‌ها همچون شیوع ویروس کرونا به واسطه جدید و ناشناخته بودن آمادگی ندارد. البته نمونه‌های مشابه زیادی در طول تاریخ داشتیم که با چاره‌سازی علم پزشکی برطرف شده است. در یک دوره زمانی طاعون، وبا و حتی آنفلوآنزا افراد را از بین می‌برد، اما اکنون چنین بحران‌هایی نداریم. کرونا را به مثابه یک ابزار سیاسی برای تغییر معادله قدرت اقتصادی جهان است. براساس پیش‌بینی‌ها کشور چین در سال ۲۰۲۱ به سمت غلبه بر اقتصاد جهان پیش می‌رفت و لذا نباید ریشه‌های استکباری و استعماری کرونا را نادیده بگیریم. امروز گروه‌ها و اقشار مختلف جامعه آماده همکاری با جامعه پزشکی جهت کمک‌رسانی به مردم هستند و تمامی خرده‌فرهنگ‌های همسو به سمت تعادل‌بخشی فرهنگ عمومی مبتنی بر روحیه دادن به مردم پیش رفته‌اند.

مسئولان و  کرونا

روزنامه آرمان ملی در یادداشتی به قلم بهرام پارسایی نماینده مجلس دهم می آورد: موضوع کرونا امروز دیگر موضوع سیاسی نیست، اجتماعی است. سازمان بهداشت جهانی امروز حساسیت‌های زیادی روی موضوع کرونا دارد و بارها اعلام کرده هرگونه تماسی منجر به شیوع این بیماری می‌شود و تمامی افراد را برای حضور در جمع‌های عمومی منع کرده است اما ما شاهد هستیم که مسئولان ارشد کشور به راحتی در دیدارها و ملاقات با یکدیگر دست می‌دهند و در مکان‌های سربسته برای موضوعات خاص جمع می‌شوند. مردم وقتی می‌بینند مسئولان کشور به راحتی این مسائل را نادیده می‌گیرند و با آن برخورد جدی ندارند فکر می‌کنند این موضوع و این بیماری ابعاد جدی ندارد و انعکاس این موضوع هم منفی است. مسئولان اگر در ملاقات‌های اخیر خود حتی به صورت نمادین نکات بهداشتی را رعایت می‌کردند و در ملاقات‌ها از دست دادن پرهیز می‌کردند قطعا روی جامعه اثر مثبت و آموزشی داشت اما با رعایت نکردن مسئولان مردم هم خیلی ساده از کنار این بیماری و رعایت نکات بهداشتی می‌گذرند. جلسات قبل از تعطیلی مجلس به خوبی نشان می‌داد در این زمینه سیاست درستی وجود ندارد.

روزنامه ابتکار در گزارشی نوشت: فرآیند کنترل ویروس کووید ۱۹ که به کرونا مشهور شده است، در ایران ادامه دارد. در حالی که مهم‌ترین خبری که این روزها باعث ایجاد بحث‌های فراوانی شد، اعزام ۳۰۰ هزار تیم کنترل کرونا به در خانه‌های مردم بود، دیروز این طرح با توضیحات جدیدی درباره نحوه اجرا همراه شد. سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگویی تلویزیونی با بیان اینکه طرح بسیج ملی شکست کرونا آغاز شده است، گفته بود: ما در این حرکت به عنوان یکی کشورهای پیشتاز منطقه شرق مدیترانه و برای اولین بار در جهان، به جای اینکه بنشینیم تا ویروس به سراغ ما بیاید، ما به سراغ پیشگیری از ابتلا به این بیماری خواهیم رفت. اقدامات این طرح با ۳۰۰ هزار اکیپ درمانی و بهداشتی از سه‌شنبه آغاز می‌شود». وی گفت: «تک‌تک منازل مردم را سر خواهیم زد و موارد مشکوک را در اسرع وقت شناسایی خواهیم کرد و اگر مورد مشکوکی شناسایی شود، به مراکز درمانی ارجاع داده می‌شود. همزمان نگرانی‌هایی هم درباره سوءاستفاده سارقان از این فرصت وجود داشت. در حالی که این روزها ویدئویی در فضای مجازی پخش شد که در آن تصاویری از ورود با شدت‌عمل سارقان در شرایطی مشابه اشاره شده بود – و البته به نظر می‌رسد ویدئو نه مربوط به زمان حاضر و نه ایران باشد – همین موضوع باعث هشدار پلیس شد. پیش از اعلام این طرح، پلیس در هشدارهای خود گفته بود که ماموران بهداشتی به درِ خانه‌ها مراجعه نمی‌کنند و از مردم خواسته شده بود در صورت مواجه شدن با این شرایط، با پلیس تماس بگیرند. بعد از این اظهارنظرها و ابراز نگرانی‌ها بود که دیروز حسین عرفانی، رئیس اداره مراقبت بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، درباره این طرح اظهار کرد: اجرای این طرح اینگونه نخواهد بود که تیم مذکور به درِ خانه تک‌تک شهروندان مراجعه کند. در واقع این یک ظرفیت بسیج اجتماعی است، که باید این پتانسیل را برای مواقع ضروری آماده کنیم.

آسیب های اقتصادی کرونا

روزنامه آرمان ملی در یادداشتی به قلم یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق نوشت: قطعا حادثه‌ای که پیش آمده تنها مربوط به کشور ما نیست و حدود ۶۰ کشور درگیر آن هستند و کم‌کم قریب به اتفاق کشورهای جهان را درگیر خود خواهد کرد و در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصاد و کسب و کار نیز اثرگذار است. در حوزه‌های بین المللی بعضا حتی تغییر بلوک‌ها انتظار می‌رود. مثلا جایگاه چین با ضربه‌ای که خورده، حالت شتابنده اقتصاد را کند کرده است. قدر مسلم اینکه به اقتصاد جهانی ضربه‌های چند هزار میلیاردی وارد می‌آید و از جمله به کشور ما. بنابراین امر غیرمترقبه‌ای نیست که بگوییم آسیب‌هایی به اقتصاد کشورها می‌خورد که در رابطه با کشورمان در چند حوزه قابل بررسی است. یک بحث، روابط بین الملل، روابط منطقه‌ای، واردات، صادرات و گردشگری ماست. یکسری هم مربوط به روابط داخلی اقتصادی است. وضعیت تعاملات مردم با همدیگر، معیشت، نرخ ارز و تعهداتی که نسبت به همدیگر و نسبت به بانک‌ها دارند. دیریت در حوزه اقتصادی در وهله اول، شناخت فضای موجود در حوزه‌های اقتصاد است و نقاط آسیب و زنجیره‌هایی که اولویت‌های بیشتری دارند. اولین بحث اینکه سیاستگذاری و اجرا و مدیریت عمدتا باید از سمت دولت آغاز شود. چون قسمتی از این کار به نظام بانکی کشور برمی‌گردد و تعهداتی که مردم نسبت به بانک‌ها دارند.

روزنامه ایران در گزارشی نوشت: با اوج شیوع ویروس کرونا در روزهای اخیر که به‌گفته مسئولان وزارت بهداشت دوران پیک خود را سپری می‌کند، بسیاری از مشاغل دچار چالش و رکود شده‌اند. مشاغلی که به قول معروف شب عید، «سر چراغ شان» بود و ماه‌ها برای رسیدن به کسب و ‌کار پر رونق در این ایام ثانیه شماری می‌کردند. روز گذشته به یکی از مراکز خرید در شرق تهران رفتیم تا از نزدیک با کسبه آن گفت‌وگو و شرایط کاری آنها را رصد کنیم. اکثر واحدهای صنفی (واحدهای صنفی خرد و کوچک) از وضعیت کنونی ناراضی بودند و همچنان امیدوار هستند تا در روزهای آتی با فروکش کردن ویروس کرونا، به شرایط عادی بازگردند. از سویی کسبه ۱۲ صنف در گفت‌وگو با خبرنگار روزنامه ایران از دولت خواستند که به وضعیت آنها رسیدگی شود. آنها خواستار این بودند که اسفندماه مالیات و عوارض شهرداری ندهند، بانک‌ها تسهیلات بدهند و حق بیمه کمتری پرداخت کنند. به هر ترتیب دست کشیدن مردم از خرید باعث شده، برخی از واحدهای صنفی بدترین روزها را به شب برسانند، از این‌رو خواسته آنها از مردم هم این است که با رعایت مسائل بهداشتی خرید کنند و مطمئن باشند که کسبه هم برای آنکه دچار ویروس کرونا نشوند، خودشان بیشتر نکات ایمنی رعایت می‌کنند.

روزنامه جهان صنعت در یادداشتی به قلم وحید شقاقی‌شهری اقتصاددان آورد: گسترش ویروس کرونا آن هم در ماه پایانی سال، بدترین اتفاق ممکن برای صاحبان کسب‌وکار و بنگاه‌های تولیدی است. تولیدکنندگان، مشاغل توزیعی، اصناف و برخی صنایع از جمله صنعت گردشگری طبق سنت هر ساله برای فروش کالاهای تولیدی و ارائه خدمات به مشتریان در اسفند و فروردین، برنامه‌ریزی می‌کنند که شیوع ویروس کرونا این برنامه‌ریزی‌ها را به هم زده است. از آنجا که هزینه‌های مصرفی سهم ۷۰ درصدی را از حدود ۲۵۰۰ هزار هزار میلیارد تومان تولید ناخالص داخلی ایران دارد، می‌توان میانگین ماهانه هزینه‌های مصرفی واحدهای تولیدی را بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تخمین زد که در شرایط کنونی امکان تامین این هزینه‌ها وجود ندارد. صاحبان مشاغل وکسب‌وکارهای خرد بخش زیادی از کالاهایی که قرار است در اسفند و فروردین به بازار عرضه کنند را از ماه‌ها قبل خریداری و در انبارها نگهداری می‌کنند.

پرستاران و پزشکان در قرنطینه بیماران کرونایی

روزنامه همدلی در گزارشی می نویسد: در این چندروزه که این بیماری چینی وارد کشورمان شده، اخبار تلخ و اضطراب‌آور زیادی دست‌به‌دست می‌شود و خیلی از مردم با ترس و وحشت دارند درباره کرونا حرف می‌زنند. در این شرایط، کادر بهداشتی و درمانی که دارند در صف اول این مبارزه تلاش می‌کنند، هم بیش از دیگران با خطرات این بیماری آشنا هستند و هم می‌دانند که نزدیکی‌شان تا این حد با بیماران حاضر در بخش‌هایی که قرنطینه شده‌اند، می‌تواند چه خطراتی برایشان داشته باشد. این وضعیت در گفته‌هایشان در پیام‌هایی که ضبط می‌کنند و یا متن‌هایی که می‌نویسند وبه اشتراک می‌گذارند به خوبی دیده می‌شود. یکی از پیام‌هایی که در توئیتر منتشر شد و می‌توانست نشان‌دهنده ازخودگذشتگی و نگاه انسانی کادر درمانی برای نجات بیماران کرونایی باشد، این بود: صبح به رزیدنت داخلی که مسئول چیدن کشیکای بخش کرونا هست پیام دادم چهارشنبه من خالیه، امکانش هست بیام بخش کرونا کشیک بدم، امشب پیام داده تا هفته آینده برنامه‌رو چیدیم وپره. ظاهراً داوطلبای کشیک بخش کرونا خیلی زیاد هستند. حضور پرستاران و پزشکان در مرکز درمانی تنها محدود به انجام کارهای تخصصی‌شان نمی‌شود و آنها در این روزها علاوه بر انجام وظیفه پزشکی و پرستاری به‌عنوان روانشناس هم دارند به بیماران، جامعه نگران ایران و شاید خودشان هم روحیه می‌دهند.

واکنش های هنری به کرونا

روزنامه مردم سالاری در گزارشی نوشت: این روزها ویروس کرونا و بیماری ناشی از آن به تیتر اخبار جهان تبدیل شده و با درگیر شدن مردم کشورهای مختلف به این بیماری، افرادی از قشرهای مختلف در تلاش هستند تا با آگاهی دادن به مردم، از میزان سرایت بیماری بکاهند. درعین‌حال به دلیل هشدارهای متعدد درباره پرهیز از تجمعات، بیشتر رویدادهای هنری در کشورهای درگیر با کرونا به حالت تعلیق درآمد. نمایشگاه «شاهکارهایی از گالری ملی لندن» که قرار بود ۶۰ اثر از برترین تابلوهای گالری ملی لندن را که برای نخستین‌بار از اروپا خارج شده است در «موزه ملی هنرهای غربی توکیو» به نمایش بگذارد، به دلیل تعطیلی موزه‌های ژاپن لغو شد. موزه لوور پاریس نیز روز یکشنبه به دلیل نگرانی از شیوع ویروس کرونا تعطیل شد. درهای لوور زمانی به روی گردشگران و علاقه‌مندان بسته شد که کارکنان آن از ترس ابتلا به بیماری دست از کار کشیده و از ساختمان خارج شدند. در ونیز هم به دلیل قرنطینه شدن این شهر برگزاری کارناوال مشهور ونیز پیش از موعد به پایان رسید. اما در این میان هنرمندان تجسمی مانند بسیاری دیگر از رویدادهای اجتماعی، نسبت به این بیماری و همه‌گیری آن واکنش نشان دادند و در کشورهای مختلف دست به خلق تصاویری با رویکردهای گوناگون زدند. شوخی با ترس ناشی از احتمال ابتلا به بیماری بخشی از این آثار را شکل داده است. در بعضی دیگر از آثار می‌توان تقدیر و سپاس‌گذاری مردم از پزشکان و پرستاران حاضر در بیمارستان‌ها را دید. تعداد دیگری از هنرمندان قصد روحیه دادن به جامعه را دارند و عده‌ای دیگر توصیه‌های پزشکی و بهداشتی را در قالب تصویر درآورده‌اند.

کرونا و پادگان ها

روزنامه ایران در گزارشی می نویسد: این روزها با شیوع ویروس کرونا در کشور همه ترس و استرسی شدید را تجربه می‌کنند. بعضی به واسطه شغلی که دارند می‌توانند در قرنطینه خانگی کار کنند و بعضی هم مثل سربازان مجبورند در محیطی عمومی ساعت‌های طولانی را بگذرانند. اگر به سربازی نرفته باشید و تجربه ماندن در پادگان را نداشته باشید، شاید درک نگرانی آنها کمی برای شما سخت باشد. سربازان از کمبود وسایل بهداشتی در پادگان حرف می‌زنند و از خوابیدن در فضای دربسته خوابگاه با سربازانی که همه به یک اندازه مسائل بهداشتی را رعایت نمی‌کنند. اما امیر علیرضا شیخ، معاون تربیت و آموزش ارتش می‌گوید: خانواده‌ها نگران فرزند سرباز خود نباشند چون با اتخاذ تمهیدات لازم بهداشتی در پادگان‌ها، سلامتی سربازان به مراتب بیشتر از سطح جامعه تأمین می‌شود و تمامی اماکن، پادگان‌ها و مراکز آموزشی ایزوله هستند. این روزها با شیوع ویروس کرونا در کشور همه ترس و استرسی شدید را تجربه می‌کنند. بعضی به واسطه شغلی که دارند می‌توانند در قرنطینه خانگی کار کنند و بعضی هم مثل سربازان مجبورند در محیطی عمومی ساعت‌های طولانی را بگذرانند. اگر به سربازی نرفته باشید و تجربه ماندن در پادگان را نداشته باشید، شاید درک نگرانی آنها کمی برای شما سخت باشد. سربازان از کمبود وسایل بهداشتی در پادگان حرف می‌زنند و از خوابیدن در فضای دربسته خوابگاه با سربازانی که همه به یک اندازه مسائل بهداشتی را رعایت نمی‌کنند. اما امیر علیرضا شیخ، معاون تربیت و آموزش ارتش می‌گوید: خانواده‌ها نگران فرزند سرباز خود نباشند چون با اتخاذ تمهیدات لازم بهداشتی در پادگان‌ها، سلامتی سربازان به مراتب بیشتر از سطح جامعه تأمین می‌شود و تمامی اماکن، پادگان‌ها و مراکز آموزشی ایزوله هستند.

رسانه‌های اصولگرا

کرونا و سخنان مقام معظم رهبری

روزنامه کیهان در گزارشی نوشت: حضرت آیت‌الله العظمی‌خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی صبح روز گذشته به‌مناسبت روز درختکاری و هفته منابع طبیعی، دو اصله نهال میوه غرس کردند و سپس در سخنانی، ضمن بیان توصیه‌هایی به مردم درباره بیماری کرونا و سپاسگزاری مجدد از پزشکان، پرستاران و مجموعه‌های درمانی، تصریح کردند: از همه دستگاه‌های کشور تقاضا می‌کنیم و درخواست می‌کنیم که با احساس مسئولیّت با وزارت بهداشت که در این زمینه در صف مقدّم قرار دارد، همکاری کنند و همه امکانات را در اختیار آنها بگذارند.

پزشکی و کرونا

روزنامه جوان در گزارشی آورد: در حالی که خبر رسیده ۸۳۵ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در کشور شناسایی شده، آمار بهبودیافتگان هم سیر صعودی‌تری نسبت به روزهای قبل داشته است. وزیر بهداشت هم اعلام کرده که «داروهای ضدکرونای ایران مؤثرتر از چین است.» رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله هم از ساخت داروی ایرانی ضدکرونا خبر داده است. معاون بهداشت وزارت بهداشت، ضمن اعلام افزایش موارد قطعی ابتلا به کروناویروس جدید در کشور گفت: براساس یافته‌های آزمایشگاهی تا دیروز، ۸۳۵ مورد جدید قطعی ابتلا به کووید - ۱۹ در کشور شناسایی شد که متأسفانه از این موارد جدید، ۱۱ نفر جان باختند. علیرضا رئیسی گفت: بر این اساس کل موارد ابتلای قطعی کروناویروس جدید در کشور ۲ هزار و ۳۳۶ و متأسفانه مجموع موارد فوتی آن ۷۷تن گزارش شده است.

روزنامه فرهیختگان در گزارشی می نویسد: حالا بیش از یک هفته است بیمارستان‌های بزرگ هر شهر، تبدیل به خط‌مقدم مبارزه با کووید۱۹ شده‌اند و این‌بار پرستاران و پزشکان هستند که نقش اصلی دفاع از مردم را بازی می‌کنند. درکنار آنها هم، هر فرد و مجموعه‌ای که توانی داشته است - مانند ابتدای سال که سیل ویرانگر شرایط بحرانی برای مردم چند استان کشور ارمغان آورده بود- به صحنه آمده تا یاری‌گر مردم برای عبور از این شرایط سخت باشد. دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان یک مجموعه علمی که بیش از ۳۰ درصد آموزش عالی کشور را تشکیل می‌دهد، از این قاعده مستثنی نبوده و نیست. پیش از اعلام رسمی ورود کرونا به ایران، دانشگاه آزاد اسلامی در بعضی استان‌ها مانند خراسان‌رضوی، فارس و... با حضور فیزیکی و ارائه خدمات پزشکی در فرودگاه‌ها، سهم مهمی در غربالگری مسافران پروازهای ورودی خارجی به ایران داشته است.

کرونا و اقتصاد کشور

روزنامه صبح نو در گزارشی نوشت: کمتر از سه هفته به آغاز سال جدید باقی مانده اما با شیوع ویروس کرونا در کشور بازار شب عید کسبه، دستفروشان و اصناف مختلف تحت تاثیر این موضوع قرار گرفته است. بازارها چه در تهران و چه در شهرهای دیگر کشور رونق هرساله را ندارند و ورشکستگی کسب‌وکارهای کوچک احتمال ضعیفی نیست. محمد امینی، کارشناس اقتصادی درباره راه نجات کسبه‌های کوچک در شرایط کنونی گفت: کسب‌وکارهای خرد چه مغازه داشته باشند چه کارگاه باشند، هر ساله در این ایام به خیابان‌ها می‌آمدند و در محل‌هایی که برای آن‌ها تدارک دیده شده بود اجناس خود را به فروش می‌رساندند، اما امسال این اتفاق نخواهد افتاد و مردم استقبال چندانی نکرده‌اند که متاسفانه برای بعضی از این موارد چاره‌اندیشی سخت است. چون مردم باید اجناس را مشاهده کنند و ترغیب به خرید شوند.» وی ادامه داد: «ولی بعضی از کالاهایی که کیفیت و برند مشخصی دارند را می‌توان از طریق بسترهای موجود دسترسی جدیدی برای آن‌ها ایجاد کنند تا افرادی که قصد دارند کالای خود را بفروشند بتوانند با این روش مشکل خود را رفع کنند. سایت‌های دیوار و دیجی‌کالا  و سایت‌های مشابه از جمله این بسترهای مجازی هستند.

خبرگزاری تسنیم در گفت و گو با فرخ علیخانی معاون تولید شرکت ملی نفت ایران می نویسد: با وقوع مسئله شیوع ویروس کرونا، با اعلام شرایط اضطراری سطح سه، دکتر سمیع، مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت به‌عنوان فرمانده صحنه انتخاب شد و تاکنون با حضور ایشان سه جلسه برگزار شده و به‌صورت تخصصی مباحث مورد بررسی قرار گرفته است. ویروس کرونا روی تولید و توزیع نفت و گاز ایران هیچ اثری نگذاشته و تولید و توزیع نفت و گاز ایران بدون تأثیر از شیوع این ویروس، در حال انجام است.

کرونا و روحیه مردم

روزنامه توسعه ایرانی در گزارشی آورد: پزشکان بارها اعلام کرده‌اند که خطر مرگ بر اثر این بیماری تنها ۲ درصد است و افرادی با مشکلات و بیماری‌های زمینه‌ای و سن بالا خطر مرگ دارند. بااین‌حال این نوع ترس هم عجیب و هم بی‌سابقه بوده است. برخی معتقدند این ترس ناشی از شفاف نبودن مسئولان، عملکرد و اطلاع‌رسانی آن‌هاست و مردم نمی‌توانند به آمارهای آن‌ها اتکا کنند و درنتیجه به نزدیک‌ترین منبع اطلاعی یعنی شبکه‌های مجازی روی می‌آورند که همین مسئله آن‌ها را در معرض اخبار اشتباه قرار داده و بر ترسشان اضافه می‌کند. به‌تازگی اما راهکارهای جدید برای امیدواری و بهتر کردن حال و روحیه مردم به راه افتاده است. اولین راهکار مردم برای بهتر شدن اوضاع چالش لبخند بود. در این چالش کسی که دعوت‌ شده بود باید عکسی با لبخند در فضای مجازی منتشر می‌کرد و چند نفر را هم به این چالش دعوت می‌کرد. فارغ از تمام نقدهایی که برخی به این چالش داشتند، باعث شد تا کمی روحیه مردم عوض شود و از اطلاع‌رسانی‌های درست و غلط درباره کرونا دست بکشند. این راه‌حل خوبی برای بهبود مقطعی ترس بود.

 بسیج دانش بنیان ها برای شکست کرونا

خبرگزاری فارس در گزارشی می نویسد: سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری که می توان وی را متولی اصلی حوزه علم و فناوری کشور دانست، از فعالیت چند شرکت دانش‌بنیان ایرانی در زمینه ساخت کیت تست کرونا دخبر داده و گفته: همچنین در حال حاضر تعدادی از شرکت های دانش بنیان داخلی در حال تولید ماسک های نانویی هستند. همچنین مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز با اشاره به شروع تحقیقات محققان ایرانی درباره کرونا ویروس گفته است: متخصصان خبره‌ای را برای تولید داروی مقابله با ویروس کرونا گرد هم آورده ایم که این متخصصان از دانشمندان خبره ایران و حتی جهان به شمار می روند. وی اعلام کرده: طبق توافقی که با آزمایشگاه مرجع وابسته  به سازمان غذا و دارو انجام دادیم فراخوان حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان مبنی بر توان ساخت کیت‌های تشخیصی سریع و کیت‌های تشخیصی قطعی را به آن ها اعلام کرده ایم.

خبرگزاری دانشجو در گزارشی نوشت: با توجه به کمبود بعضی اقلام بهداشتی، چون دستکش یکبار مصرف، ژل‌های ضدعفونی کننده دست‌ها، الکل و ماسک شرکت‌های فناور و دانش بنیان دست به کار شدند تا نیازهای کشور را در این زمینه برطرف کرده و به کمک مردم بشتابند. الهه نوربالا تفتی، مدیرعامل شرکت پارس زیگ ماد یزد، یکی از شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری یزد، با بیان اینکه این شرکت در حال حاضر در حال تولید ژل‌های آنتی باکتریال و ضدعفونی مخصوص دست است، گفت: فرمولاسیون این محصول به گونه‌ای است که علاوه بر ضدعفونی دست ها، به پوست طراوت بخشیده و آن را نرم و لطیف می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha