به گزارش «بلومبرگ»، فیسبوک با عقبنشینی از بلندپروازیهای سابق خود برای ایجاد یک ارز دیجیتال مستقل از هر کشور و قدرتی، حال به فکر ایجاد سیستمی از نسخههای دیجیتال واحد پولهای رایج، از جمله دلار و یورو، افتاده است.
بنابر گزارشهای منتشر شده، «انجمن لیبرا» که با هدف ساخت این ارز دیجیتال تاسیس شده بود به کار خود ادامه میدهد و کیف پول دیجیتال فیسبوک پاییز امسال و چند ماه پس از آن چیزی که در ابتدا برنامه ریزی شده بود، آغاز به کار خواهد کرد.
فیسبوک ژوئن گذشته (خردادماه) از عرضه ارز دیجیتال خود با نام لیبرا خبر داد تا پول را دموکراتیزه کند و فرمتی را مستقل از هر کشوری به وجود آورد اما همین نکته مقامات و منتقدان را نگران کرد. اگرچه لیبرا یک استیبل کوین است که باید ثبات قیمت را ارائه داده و یا توسط داراییهای ذخیره شده پشتیبانی شود، اگر به مرحله رشد سریع برسد، نفوذ زیادی را برای فیسبوک و انجمن لیبرا به همراه خواهد آورد.
وزرای اقتصاد اروپا به ویژه نگران آن بودند که رمزارزهایی چون لیبرا اقتصاد را متزلزل کرده و قدرت بانکهای دولتی را کاهش دهند. فرانسه و آلمان پیشنهاد دادند تا استفاده از رمزارز لیبرا در اتحادیه اروپا ممنوع شود زیرا ممکن است حاکمیت مالی دولتها را به چالش بکشد و برای اهداف شومی چون پولشویی مورد سوءاستفاده قرار گیرد.
ارز دیجیتال یا رمزارز نوعی پول مجازی است که از فناوری رمزنگاری در طراحی آن استفاده شده و معمولاً به صورت غیرمتمرکز اداره میشود. رمزارزها چون سایر ارزهای فیات (بدون پشتوانه) قابلیت مبادله، انجام تراکنش، خرید آنلاین و غیره را دارند. بیت کوین، اتریوم، لایت کوین، بایت کوین، بیت کوین کش، ریپل، مونرو، استلار، ورج و دیگر آلتکوینها از انواع ارزهای دیجیتال هستند.
نظر شما