۴۰۰ استاد دانشگاه شریف آموزش الکترونیک می‌دهند

تهران- ایرنا- مدیرآموزش الکترونیک دانشگاه صنعتی شریف گفت: ۴۰۰ استاد این دانشگاه برای آموزش الکترونیک اعلام آمادگی کرده و برنامه‌ها و روش‌های تدریس آنها در حال اجرا است.

برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا همه دانشگاه و مدارس کشور تعطیل شدند و آموزش مجازی و الکترونیک به دانشجویان برای حفظ فضای آموزشی آنها در دستور کار بیشتر دانشگاه‌های کشور قرار گرفت.

مرتضی امینی استادیار دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف امروز - پنج شنبه - در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: آموزش الکترونیک و مجازی در دانشگاه به سه گروه عمومی برای آحاد جامعه، دانشجویان و دانش پذیران در دوره‌های تخصصی تقسیم می‌شود که پس از تعطیل شدن دانشگاه به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، آموزش مجازی به دانشجویان فعال‌تر شد.

وی افزود: در هر سه گروه سامانه‌های لازم طراحی و ایجاد شده که در بخش‌ آحاد جامعه فیلم‌های آموزشی لازم بارگذاری می‌شود و سامانه‌های تخصصی نیز با ثبت نام و پرداخت شهریه دانش‌پذیر کلاس‌های مجازی خود را برگزار می‌کنند. اما در این روزها تمرکز بیشتر دانشگاه روی بخش آموزش الکترونیک به دانشجویان است تا در زمان تعطیلی دانشگاه‌ها آموزش‌های لازم فراهم شود.

مدیر آموزش الکترونیک دانشگاه شریف در خصوص کلاس‌های الکترونیک تصریح کرد: از اساتید خواسته شد روش انتخابی خود را برای بیان مباحث آموزشی در فرم آنلاینی که آماده‌سازی شده بود، اعلام کنند. بر همین اساس از ۶۰۰ استادی که در دروس نظری در دانشگاه صنعتی شریف حضور دارند، ۴۰۰ استاد روش اجرای برنامه‌های آموزشی خود را به صورت الکترونیکی اعلام کردند. البته در روزهای آینده نیز این عدد بیشتر خواهد شد.

کیفیت سرلوحه برنامه آموزش الکترونیکی دانشگاه شریف است

امینی در خصوص چگونگی اجرای برنامه دوره آموزش الکترونیک در دانشگاه شریف توضیح داد: کلاس‌های مجازی به دو روش همزمان و غیرهمزمان با قابلیت اشتراک گذاری برگزار می‌شود. در نوع غیرهمزمان ویدئوهای آموزشی، مجموع اسلایدها به همراه صوت توضیحات، جزوه‌ها و یادداشت‌ها، تمرین و مباحث درسی بارگذاری می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه شریف در خصوص امکاناتی که در کلاس آنلاین برای اساتید و دانشجویان برنامه‌ریزی شده است، گفت: وجود تخته سیاه، امکانات صوتی و تصویری، اسلاید شو، امکان پرسش و پاسخ دوطرفه بین اساتید و دانشجویان و نمایش ویدئو از جمله امکانات تعریف شده در سامانه کلاس آنلاین است.

امینی گفت: حدود ۷۰ درصد از ۱۰۵۰ درس نظری در هفته ای که گذشت از طریق روش های مختلف آموزش الکترونیکی ارایه شده است که انتظار می رود در هفته بعد افزایش داشته باشد و به حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد برسد. 

وی افزود: در کلاس های آنلاین که روز گذشته آمار آن ها رصد شد، حدود هزار و ۲۰ کاربر همزمان از کلاس‌های آنلاین استفاده کردند. البته نمی توان جمعیت آماری را برای کلاس های آفلاین تعیین کرد.

وی با تاکید بر اینکه همه آموزش ها الکترونیک در حوزه دروس نظری است، گفت: آموزش با کیفیت به صورت مجازی در دروس نظری به شرطی برخورداری از ابزارهای مناسب آماده است ولی برای دروس کارگاهی، عملی و آزمایشگاهی فعلا برنامه‌ای نداریم.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف درباره دانشجویان که به دلیل محدودیت در اینترنت امکان استفاده از دوره های مجازی را ندارند، گفت: در کلاس های آنلاین امکان ضبط هم وجود دارد تا افرادی که شاید همزمان امکان استفاده از اینترنت را ندارند، ‌بتوانند در ساعت های بعدی فایل کلاس های ضبط شده را دریافت کنند. البته معاونت آموزشی دانشگاه اعلام کرده که برای افرادی که در این باره مشکل دارند و تاکنون فقط یک نفر بوده،  با استفاده از روش های دیگر همکاری خواهد کرد.

اپراتورهای همراه اول و ایرانسل به دانشگاه شریف تخفیف دادند

امینی با تاکید بر اینکه تاکنون هیچکدام از اساتید و دانشجویان درباره کلاس های آموزش الکترونیک گله‌مند نبودند، گفت: دانشجویان دانشگاه شریف دسترسی خوبی به اینترنت و حتی فضای مجازی دارند و امروزه پهنای باند در بیشتر نقاط کشور بسیار بالا است. همچنین اپراتورهای همراه اول و ایرانسل نیز برای سه سیستم آموزش الکترونیکی دانشگاه شریف، تخفیف ۷۰ درصدی در نظر گرفتندتا هزینه دانشجویان برای استفاده آنلاین و آفلاین اینترنت در آموزش الکترونیک کاهش یابد.

وی  درباره رضایتی که دانشجویان از آموزش الکترونیک داشتند، گفتند: بازخوردهای رسیده از دانشجویان تا امروز مثبت بوده و اساتید نیز نظراتی در  بعضی از قسمتهای سامانه ارائه دادند که در آینده اصلاح یا به سامانه اضافه می‌شود.

این استاد دانشگاه  برای ارتقای سطح سواد بصری اساتید در آموزش الکترونیک نیز خاطرنشان کرد: ویدئوهایی برای آموزش ابزارها و برنامه‌های مختلف سامانه به اساتید ارائه شد و چگونگی تولید محتوا نیز به ۱۷۰ استاد آموزش داده شده است.

۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر ساعت از کلاس‌های آموزشی الکترونیک استفاده کردند

حمید ضرابی زاده مدیر امور انفورماتیک دانشگاه صنعتی شریف نیز در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: در همین هفته که گذشت،  ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر ساعت از کلاس‌های آموزشی الکترونیک دانشگاه شریف استفاده کردند که عدد بالایی است. این آموزش توسط ۱۹۰ مدرس برای بیش از ۳۵۰ درس کلاس آنلاین برگزار شده و این عدد سیر صعودی دارد.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه صنعتی شریف ۴۰۰  استاد اصلی و ۲۰۰ استاد مدعو دارد، افزود: از این تعداد حدود ۴۰۰ استاد برای آموزش الکترونیک در کلاس های نظری اعلام آمادگی کردند و روش‌های مختلفی را برای ارائه آموزش الکترونیک نیز اجرا می‌کنند.

مدیر امور انفورماتیک دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد:‌  ۳۸ درصد اساتید اعلام کردند که ویدئوهای آموزشی برای آموزش الکترونیک بارگذاری می‌کنند.   ۵۸ درصد اسلایدهای درسی به همراه صوت توضیحات، ۵۰ درصد جزوات درسی با صوت مدرس، ۴۵ درصد کلاس مجازی آنلاین و ۱۸ درصد آموزش از طریق فضای مجازی را آموزش می‌دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha