مدیرکل منابع طبیعی: توزیع نهال در اصفهان تا پایان سال ادامه دارد

اصفهان - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: توزیع ۳۳۰ هزار اصله نهال رایگان در بین مردم این استان تا آخر اسفند ادامه خواهد یافت.

محمدحسین شاملی روز دوشنبه گفت و گو با ایرنا افزود: توزیع و کاشت نهال به مناسبت روز درختکاری از روز پنجشنبه هفته گذشته همزمان با سراسر کشور در تمامی شهرستان‌های اصفهان آغاز شد و امیدواریم اقدام با ارزش و سودمند درختکاری همچون سال‌های قبل در این خطه تاثیرات مطلوبی داشته باشد.

وی اضافه کرد: متقاضیان می‌توانند با مراجعه به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری محل سکونت خود برای دریافت نهال اقدام کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با اشاره به اینکه تعداد نهال‌های اهدایی به متقاضیان بر اساس مساحت زمین آنان برای کاشت است، اظهارداشت: کاج، سرو، زبان گنجشک، ارغوان، اقاقیا، سنجد و توت از جمله نهال‌هایی است که برای درختکاری توزیع می‌شود.

شاملی تصریح کرد: به دلیل بارش‌های کم و ضرورت مصرف بهینه آب در استان، تمامی درختان کشت شده از نوع مقاوم با کم آبی هستند و حتی نهال‌های کاشته شده در مناطق بیابانی فقطا ۲ سال نیاز به آبیاری دارند و پس از آن آب مورد نیاز برای رشد را از دل خاک تامین می‌کنند.

مدیرکل منابع طبیعی گفت: در صورت مراجعه کم مردم به دلیل شیوع ویروس کرونا، مشکلی برای نهال‌ها باقی مانده ایجاد نمی‌شود و می‌توان آنها را برای سال آینده ذخیره کرد.

وی با اشاره به دیگر طرح‌های جنگل‌کاری در استان تصریح کرد: امسال جنگل‌کاری با بذر در سه هزار و ۳۶۲ هکتار و جنگل‌کاری با بذر بصورت مشارکتی با دیگر نهادها در ۲۸۵ هکتار و عملیات نگهداری و حفظ ذخیره‌گاه جنگلی در هفت هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی مناطق استان انجام شد.

استان اصفهان به مرکزیت شهرستان اصفهان با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از این مساحت را معادل ۹.۸ میلیون هکتار عرصه های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار جنگل معادل (چهار درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل ( ۳۲ درصد) در بر گرفته است.
جنگل های استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارند و سرانه جنگل در کمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود سطح کم تنوع گونه ای خوبی ( ۳۵ گونه درختی ودرختچه ای) دارد.
این استان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در دو ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق استان جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی است.
این استان واقع در مرکز کشور دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل داده که به طور عمده در بخش های شمالی و شرقی آن پراکنش دارند، این اراضی مشتمل بر ۱۶ کانون بحرانی فرسایش بادی است که حدود یکهزار ۱۰۰ هزار هکتار از سطح استان را به خود اختصاص داده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha