۱۶ اسفند ۱۳۹۸، ۱۳:۲۷
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 83703754
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

استقبال اتحادیه اروپا از توافق آتش‌بس سوریه

۱۶ اسفند ۱۳۹۸، ۱۳:۲۷
کد خبر: 83703754
استقبال اتحادیه اروپا از توافق آتش‌بس سوریه

تهران – ایرنا - «جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه از توافق آتش‌بس روسیه و ترکیه در سوریه استقبال و اعلام کرد که این اتحادیه اکنون می‌تواند کمک‌های خود به غیرنظامیان را افزایش دهد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از زاگرب، بورل قبل از برعهده گرفتن ریاست نشست وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا، در پایتخت کرواسی به خبرنگاران گفت: آتش بس، خبر خوبی است. باید ببینیم چطور از کار درمی آید، اما پیش شرطی برای افزایش کمک به مردم ادلب است.

استان ادلب در شمال غرب سوریه در هفته های اخیر شاهد درگیری نیروهای سوری و ارتش ترکیه است که نیروهای خود را وارد خاک سوریه کرده است.

وی در مورد ایجاد منطقه پرواز ممنوع در ادلب هم افزود: ما باید تلاشمان را بر طرف انسان دوستانه امور متمرکز کنیم.

سران روسیه و ترکیه پس از سه ساعت مذاکرات درباره تنش‌های بوجود آمده در ادلب استانی در شمال سوریه و در همسایگی ترکیه، پنجشنبه‌ شب در مسکو به توافق رسیدند.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت که این کشور و ترکیه یک راهگذر امنیتی در شش کیلومتری شمال و نیز شش کیلومتری جنوب جاده متصل‌ کننده لاذقیه به حلب ایجاد می‌کنند.

وی افزود: علاوه بر آن، از روز ۱۵ ماه مارس (۲۵ اسفند ماه) گشت مشترک واحدهای نظامی روسیه و ترکیه در نزدیکی شهر سراقب که در کنترل ارتش سوریه قرار دارد و به تازگی از کنترل تروریست‌ها خارج شده است، آغاز خواهد شد.

براساس این گزارش، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بخش دیگری از سخنان خود گفت که دولت‌های این اتحادیه روز جمعه احتمال تامین کمک مالی بیشتر برای مهاجران در ترکیه را بررسی می‌کنند، اما استفاده از پناهجویان به‌ عنوان ابزاری برای چانه‌زنی را نمی‌پذیرند.

وی با اشاره به تصمیم آنکارا برای باز کردن مرز خود با یونان افزود: ترکیه باری سنگین بر دوش دارد و ما باید این مساله را درک کنیم. اما در عین حال، نمی توانیم بپذیریم که پناهجویان به عنوان منبعی برای فشار مورد استفاده قرار گیرند.

اقدام ترکیه به باز کردن مرزهای خود در برابر پناهجویان منجر به حرکت گسترده آنها به سمت مرزهای اروپایی شده است.

اتحادیه اروپا روز سه شنبه در اقدامی فوق العاده نمایندگان خود را به ترکیه و یونان فرستاد و این در حالی است که نگرانی ها از افزایش سیل پناهجویان در مرزهای اروپا از سمت ترکیه افزایش یافته است.

از روزی که ترکیه مرزهای خود را باز کرده است ده ها هزار نفر از این کشور به سمت مرزهای یونان حرکت کرده اند و این موضوع بحران پناهجویان در سال ۲۰۱۵ را یاد آوری می کند.

جنگ و ناآرامی در خاورمیانه و وخامت اوضاع اقتصادی در آفریقا، موج مهاجران را در سال ۲۰۱۵ روانه اروپا کرد. سازمان ملل، بحران مهاجرت به قاره کهن را در سال ۲۰۱۵ میلادی، مهم ترین بحران پس از جنگ جهانی دوم اعلام کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha