بادام کوهی حاجی‌آباد خشکباری پرطرفدار

۱۸ اسفند ۱۳۹۸، ۹:۵۹
کد خبر: 83705412
بادام کوهی حاجی‌آباد خشکباری پرطرفدار

بندرعباس- ایرنا- بادام کوهی در حاحی آباد مزه‌ای تلخ دارد و پس از فرآوری و شیرین‌سازی به عنوان خشکبار مصرف می‌شود که طرفداران زیادی دارد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری حاجی‌آباد روز یکشنبه گفت:گلدهی بادام کوهی در این شهرستان از بهمن ماه آغاز شده تا نیمه اسفندماه ادامه دارد.

ایوب شکاری افزود:بادام کوهی درختچه‌ای پرشاخه با شاخه تَرکه‌ای و راست است که برگ‌های آن بیشتر در بهار دیده می‌شود، از هر درختچه بادام کوهی حدود ٣ کیلوگرم محصول برداشت می‌شود.

وی اضافه کرد: درخت بادام کوهی خواص دارویی و صنعتی داشته و از میوه بادام کوهی برای روغن گیری استفاده می شود و مغز شیرین شده آن مصرف خوراکی دارد.

شکاری از مهم‌ترین ذخیره گاه‌های ژنتیکی درخت بادام کوهی می‌توان به منطقه کوهشاه احمدی، گیس میتلخ و اطارف روستای آبگرم لایبیشه این شهرستان نام برد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری حاجی‌آباد اضافه کرد: بادام کوهی اولین گیاهی است که در فصل بهار قبل از درختان دیگر در این منطقه شکوفه می‌دهد و محصول آن در اواخر اردیبهشت تا تا پایان تیر قابل برداشت است.

کوهشاه احمدی یکی از قطب‌های برداشت بادام کوهی در کشور است که در گویش محلی به آن ˈالوکˈ گفته می‌شود.

مواد موجود در بادام کوهی شامل آب، انرژی، پروتئین، روغن‌های اشباع نشده، نشاسته، کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم و ویتامین‌های B۳, B۲, B۱ در آن تشخیص داده شده است.

بخش احمدی از توابع شهرستان حاجی‌آباد در فاصله ۳۰۰ کیلومتری حاجی اباد واقع است و از قطب‌های کشاورزی این استان است.

شهرستان‌های حاجی آباد، بندرعباس، بستک و بشاگرد از رویشگاه‌های مهم درختچه بادام کوهی در هرمزگان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha