۲۷ اسفند ۱۳۹۸، ۱۰:۱۲
کد خبر: 83707064
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

قطع زنجیره انتقال، سهم پاکبانان اراکی در مهار کرونا

اراک - ایرنا - شیوع کووید ۱۹ در کشور پیامدهای مختلفی داشته و نوعی شوک بر جامعه وارد کرد اما، بسیاری از اقشار از جمله پاکبانان با تعهد و ادای مسئولیت اجتماعی در سنگر مقابله با این ویروس ایستاده‌اند و با ضدعفونی معابر شهری همه تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا سهمشان را در کند کردن زنجیره انتقال بیماری به بهترین شکل ایفا کنند.

پاکبانان اراک با وجودآگاهی از خطر ویروس کرونا برای حفظ جان شهروندان و انجام رسالت ذاتی خود با جدیت در صحنه هستند و جمع‌آوری پسماندهای شهری و گندزدایی محیط‌های عمومی را متعهدانه انجام می‌دهند  که باید قدر این سرمایه‌های ارزشمند از سوی مردم و مسئولان داشته شود.

نیروهای خدمات شهری به دلیل ماهیت کاری امکان دورکاری و پیوستن به پویش «در منزل بمانیم»  راندارند ام، خواسته آنان از سایر اقشار این است که به این پویش پایبند باشند و تا در سایه همدلی و همراهی قوی بتوان در کوتاه‌ترین بازه زمانی ویروس کرونا را شکست داد و روال امور جامعه به دور از خطر سلامتی به حالت عادی برگردد.

با وجود اطلاع‌رسانی گسترده در خصوص خطرات ویروس کرونا و توصیه‌ها در رعایت موازین بهداشتی متاسفانه هنوز برخی نواحی شهر و در  خیابان‌ها و کوچه ها صحنه‌ رها سازی شدن ماسک و دستکش‌های استفاده شده به چشم می‌خورد که این مسئله نه تنها نشان از پایین بودن مسئولیت‌پذیری اجتماعی شهروندان بی‌مبالات است بلکه سلامت پاکبانان و سایر شهروندان را به خطر می‌اندازد و با وجود همه تلاش‌ها در پاکسازی شهر خستگی  را بر تن نیروهای خدمات شهری باقی می‌گذارد.

ادای سهم پاکبانان از کرونا در شرایطی است که مردم ازحضور در محافل عمومی و تماس گرفتن با هر وسیله‌ای هراس دارند و خود را به انواع و اقسام ضدعفونی‌ننده‌ها مسلح کرده‌اند، و شایسته نیست با برخی رفتارهای نابهنجار اجتماعی نظیر رها شدن دستکش‌ها و ماسک‌های مصرفی در سطح شهر سلامت پاکبانان و خانواده آنان به خطر بیفتد.

کارشناسان بهداشتی توصیه کرده‌اند که شهروندان پس از استفاده دستکش‌ و ماسک‌ باید آن را  داخل کیسه نایلونی گذاشته و به سطل زباله بیندازند و نیاز است که همه مردم با رعایت این رفتار درک و همراهی بالای خود را از وضعیت موجود به نمایش بگذارند و پاکبانان را با رفتار مسئولانه خود حمایت کنند.

 پاکبانان برای حضور در سنگر خدمت به مردم و مقابله با کرونا لباس‌های حفاظت شخصی ندارند و با کمترین وسایل حفاظتی در سطح به عنوان سرباز خط مقدم به گندزدایی شهر و پاکیزگی محیط عمومی می‌پردازند و در این روزها کمتر فرصتی برای استراحت پیدا می‌کنند.

۶۰۰ پاکبان اراکی روزانه در سنگر مبارزه با کرونا

سرپرست مدیریت پسماند شهرداری اراک گفت: همه پاکبانان و نیروهای خدمات شهری اراک تا این لحظه در سلامت هستند و هیچ موردی از ابتلا به ویروس کرونا در این قشر گزارش نشده است.

«حمیدرضا قناتی» افزود: رهاسازی پسماند از خودروها به داخل خیابان و یا رها سازی هر دورریختی در سطح معابر بدترین رفتار اجتماعی است و اکنون که ویروس کرونا شایع شده بی‌توجهی به  اصلاح رفتار و تداوم رهاسازی دورریختی ها به ویژه ماسک و دستکش در خیابان به این بیماری دامن می‌زند و دایره آلودگی ویروس را گسترده می‌کند ضمن آنکه این چالش به شدن سلامت پاکبانان را تهدید می‌کند و چالشی جدی است.

وی بیان کرد: روزانه ۶۰۰ پاکبان در اراک فعالیت دارند و با شیوع ویروس کرونا وظیفه آن‌ها در خدمت رسانی به همشهریان سنگین‌تر و بیشتر شده و این قشر به‌صورت مستمر در حال گندضدایی و ضدعفونی کردن سطح شهر هستند.

سرپرست مدیریت پسماند شهرداری اراک ادامه داد: تهیه ماسک و دستکش برای پاکبانان در این روزها با مشکلات جدی همراه است اما دغدغه اول مسئولان شهری است و با کوشش فراوان تاکنون این اقلام تهیه و در اختیار آنان قرار گرفته است.

قناتی اظهار داشت: پاکبانان و نیروهای خدمات شهری اراک آموزش‌های لازم در خصوص مقابله با این ویروس را دریافت کرده‌اند  و این آموزش‌ها به صورت مستمر نیز بازگو می‌شود.

وی اظهار داشت:  سه هزار مخزن جمع‌آوری پسماند در کلانشهر اراک وجود دارد که هر شب با استفاده از محلول‌های کلر ضدعفونی می‌شوند و این ایثار پاکبانان و خدمت آنان نباید از نگاه شهروندان دور بماند.

سرپرست مدیریت پسماند شهرداری اراک اضافه کرد: ۲۸ دستگاه خودور حمل پسماند نیز در این شهر فعال است که  پس از هر بار تخلیه دورریختنی‌ها از ایستگاه انتقال میانی ضدعفونی می‌شوند.

قناتی عنوان کرد: در روزهای پایانی هر سال و به‌دلیل افزایش حجم پسماند، وظیفه و رسالت پاکبانان و نیروهای خدمات شهری بیش از هر زمان دیگر بوده و امسال با شیوع ویروس کرونا شرایط به گونه‌ای دیگری رقم خورده او حجم کار این قشر چند برابر شده است.

سرپرست مدیریت پسماند شهرداری اراک اضافه کرد: انتظار می‌رود که مردم پسماندهای تولیدی خود را ساعت ۲۱ هر شب بیرون از منازل قرار دهند تا زباله‌گردها و دوره‌گردها دسترسی آسان به پسماندها نداشته باشند و زمینه شیوع ویروس کرونا را بیشتر نکنند.

قناتی بیان کرد: بر اساس ماده ۱۶ قانون پسماند ،دورریختنی‌های شهری در زمره اموال شهرداری است و خرید و فروش آن‌ها جرم است و این افراد علاوه بر جرم در شرایط فعلی عاملی پرخطر برای افزایش شیوع این ویروس هستند که می‌طلبد دانشگاه علوم پزشکی و مقام‌های قضایی تدابیر لازم برای برخورد با این قشر را اتخاذ کنند.

وی گفت: برابر این قانون ، خرید و فروش پسماندهای شهری بر اساس قوانین و تابع شرایط خاصی انجام می‌شود که مدیریت پسماند شهرداری اراک تنها به یک شرکت تفکیک از مبدا مجوز داده و زباله گردهای دیگر در حال سرقت اموال شهرداری هستند.

ضدعفونی شبانه کلانشهر اراک با تلاش پاکبانان

معاون خدمات شهری شهرداری اراک نیز گفت: تمام توان و ظرفیت شهرداری اراک با وجود حجم بالای فعالیت در روزهای پایانی سال، برای مهار و مقابله با ویروس کرونا به کار گرفته شده است.

«محمد عسگری» افزود: شهرداری از حدود ۲۰ روز گذشته تاکنون به‌صورت مستمر در حال گندزدایی و ضدعفونی کردن نقاط مختلف شهر به صورت وسیع است و این مهم همچنان ادامه دارد.

وی بیان کرد: در امر ضدعفونی و گندزدایی کلانشهر اراک تمام نیروهای خدمات شهری و پاکبانان به کار گرفته شده‌اند و این قشر به‌صورت شبانه‌روزی و با از جان گذشتگی در نهضت مقابله با کرونا همکاری دارند و از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنند.

معاون خدمات شهری شهرداری اراک ادامه داد: پاکبانان و نیروهای خدمات شهری در جبهه مقابله با ویروس کرونا از همان روزهای ابتدا جهادی کار کرده‌اند و شاید در کنار کادر درمانی بتوان از این دو قشر به عنوان مدافعان اصلی سلامت نام برد چرا که می‌کوشند زنجیره انتقال ویروس را با ضدعفونی شهر قطع کنند.

عسگری گفت: انتظار است مسوولان نیز زحمات و تلاش‌های پاکبانان و نیروهای خدمات شهری را در این مسیر سخت بیشتر ببینند تا انگیزه کار در این قشر افزایش یابد.

وی اظهار داشت: نیروهای خدمات شهری و پاکبانان چندین شب متوالی استراحت و خواب کافی نداشته‌اند اما برای حفظ جان مردم مردانه آمده‌اند و کمتر به خود فکر می‌کنند.

جبهه سلامت قدردان خدمات پاکبانان خدوم است

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک هم گفت: با وجود فرهنگ سازی وسیع و هشدادهای مکرر صحنه‌های رها سازی دستکش و ماسک قلب هر شهروند متعهد را به درد می‌آورد و اینکه در کمترین زمان ممکن شهر از وجود این منابع انتشار ویروس از سوی پاکبانان تمیز می‌شود جای تشکر ویژه دارد و از سوی نیز حمایت خیران و مسئولان برای اعطای تجهیزات حفاظتی مناسب این قشر امروی ضروری است.

دکتر «محمد جمالیان» افزود: مردم وظیفه دارند دستکش و ماسک‌های مصرفی خود را داخل یک کیسه قرار دهند و در کیسه را ببندند و سپس آن را داخل سطل‌های زباله قرار دهند و افرادی که سهل‌انگاری می‌کنند بی‌فرهنگ هستند و جان همه شهروندان به‌ویژه پاکبانان زحمتکس را به خطر می‌اندازند.

وی بیان کرد: جمع‌آوری ماسک‌ها و دستکش‌های یک‌بار مصرف از سوی پاکبانان و نیروهای خدمات شهری نیز می‌تواند خطرات زیادی برای این قشر داشته باشد که انتظار می‌رود که مردم برای مهار هرچه زودتر این ویروس همکاری‌های خود را در بخش‌های مختلف اضافه کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: هر نوع همکاری و مشارکت مردم برای کاهش شیوع ویروس و مقابله با این بیماری به نفع مردم است و تبعات و گرفتاری‌های بی‌توجهی به توصیه‌ها نیز متوجه مردم می‌شود.

دکتر جمالیان عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی و دستگاه‌های اجرایی مختلف استان مرکزی به صورت شبانه‌روزی همه تلاش و امکانات خود را برای مهار این ویروس به کار گرفته‌اند و از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنند اما مردم نیز وظایفی دارند که کوچکترین کوتاهی و بی‌توجهی می‌تواند مسیر را تغییر دهد و موجب افزایش شیوع این بیماری شود.

کلانشهر اراک مرکز استان مرکزی است و در این منطقه بیش از ۶۲۰ هزار نفر جمعیت زندگی می‌کند.

نخستین مورد مبتلا به ویروس کرونا پس از قم در کلانشهر اراک مشاهده شد.

ویروس کرونا نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد که اکنون تاکنون به بیش از ۱۰۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha