محمد درهوزمی روز سه شنبه با اشاره به اینکه کل کشور در خصوص تامین اقلام بهداشتی با مشکل مواجه است، اظهار داشت: اگر تمام الکل تولیدی در کشور هم صرف تولید مواد ضدعفونی شود نیاز مردم تامین نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در کردستان واحد تولید موادضدعفونی کننده وجود نداشت، اضافه کرد: در این مدت برای رفع مشکل نبود موادضدعفونی کننده خط تولید چهار واحد تولیدی ( ۲ واحد در سنندج و ۲ واحد درسقز) در جهت تولید مایع ضدعفونی تغییر کرد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: تولید در این چهار واحد مستلزم وجود الکل بود که هفته گذشته ۲۲ تن الکل بین این تعداد واحدها توزیع شده است.
درهوزمی با اشاره به اینکه از سه روز گذشته تولید در این واحدها آغاز شده است، افزود: تلاش میکنیم پیوسته الکل مورد نیاز این واحدها را تامین تا بتوانیم نیاز مردم را تا حدودی برآورده کنیم.
وی با اعلام اینکه روزانه ۱۰ هزار ماسک وارد استان و در بین کادردرمانی و بیمارستانی توزیع میشود یادآور شد: روزانه ۲۰ هزار ماسک سنتی هم در تعدادی از خیاطی های استان تولید میشود که مورد تایید معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی است ومردم با قراردادن آن در آب جوش و ضدعفونی کردن این ماسک میتوانند چندین مرتبه از آن استفاده کنند.
درهوزمی افزود: یکی از واحدهای تولیدی هم تجهیزات مورد نیاز تولید ماسک استاندارد را سفارش داده و تا ۲ هفته دیگر وارد استان میشود که این واحد روزانه ۳۵ هزار ماسک سه لایه نانو تولید و روانه بازار خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه سه واحد تولیدی در استان هم مشغول تولید لباس ایزوله بیمارستانی برای کادر بهداشت و درمان هستند، گفت: روزانه حدود پنج هزار دست لباس در این واحدها تولید میشود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه واحد تولید دستکش در استان وجود ندارد، افزود: در چند روز آینده واحد تولید دستکش یکبار مصرف شروع به کار می کند و اینگونه بخشی از نیاز مردم در این خصوص هم برطرف خواهد شد.
درهوزمی با اشاره به اینکه وزارت صمت تعرفه واردات اقلام بهداشتی را به پنج درصد کاهش داده است، اظهار داشت: به طور ساعتی پیگیر تامین اقلام بهداشتی حتی از طریق تجار و بازرگانان هستیم.
وی یادآور شد: اگر در داروخانه ها اقلام بهداشتی وجود ندارد نتیجه عدم پیگیری مسوولان استان نیست بلکه تولید داخلی جوابگوی نیاز مردم نیست.
ویروس کرونا با نام رسمی کووید ۱۹ از اوایل دی ماه در ووهان واقع در استان هوبی چین پدیدار شد و تاکنون علاوه ۱۰۹کشور جهان در تمامی قارهها را تحت تاثیر قرار داده و ۱۱۰ هزار و ۴۱۶ نفر را مبتلا کرده است.
ایران نیز از ویروس کرونا در امان نماند و نخستین مورد بیماری ۳۰ بهمن ماه در قم شناسایی شد و هم اکنون پس از ۲۰ روز تعداد مبتلایان در کشور به هفت هزار و ۱۶۱ نفر افزایش یافته است که تا کنون ۲ هزار و ۳۹۱ بیمار بهبود یافته و ترخیص شده اند و ۱۳۷ نیز جان خود را از دست داده اند.
در این مدت تعداد کل مراجعین به بیمارستانهای کردستان نیز تا کنون ۳۴۰ نفر بوده که ۱۲۵ نفر از آنان بستری هستند و بر اساس آخرین نتایج آزمایشگاهی ابتلای ۶۶ نفر از این افراد به بیماری کووید ۱۹ مثبت است.
افراد مبتلا در بیمارستانهای ۹ شهرستان این استان بستری هستند که شامل ۲۹ نفر در سقز، ۱۱ نفر در بانه، ۱۰ نفر در سنندج، هفت نفر در قروه، ۲ نفر در کامیاران، ۲ نفر در بیجار، ۲ نفر در مریوان، ۲ نفر در دهگلان و یک نفر در دیواندره است.
تا کنون پنج بیمار کردستانی بر اثر ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست داده اند که از این تعداد چهار بیمار در سقز و یک بیمار مربوط به مریوان است.
کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه های انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می کنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
نظر شما