به گزارش امروز تارنمای شبکه خبری ان بی سی، سردار کیلیچ دیپلمات ارشد ترکیه در آمریکا به خبرنگاران گفت که اتحادیه اروپا باید برای جذب پناهجویان سوری به آنکارا بیشتر کمک کند.
وی افزود که کشورش برای مقابله با تهدید ویروس کرونا گام هایی در افزایش امنیت مرزهای خود با ایران برداشته اما تلاش برای جلوگیری از گسترش این ویروس در اردوگاه های داخل سوریه ماموریتی غیر ممکن است.
کیلیچ در مورد پذیرش پناهجویان گفت: ما به نهایت توانمندی خود رسیده ایم. به آنان گفتیم گه اگر می خواهید ترکیه را ترک کنید آزادید. حدود ۸ سال است که میزبان این افراد در ترکیه هستیم.
سفیر ترکیه در واشنگتن گفت که اتحادیه اروپا تنها نیمی از از کمک ۶ میلیارد یورویی را که وعده داده بود پرداخت کرده است. کیلیک گفت: در این مرحله ما به عمل نیاز داریم تا حرف.
سفیر ترکیه در پاسخ به سوالی در مورد اقدام های این کشور برای ردیابی یا پیشگیری از گسترش ویروس کرونا در میان آوارگانی که در نزدیکی مرزهای ترکیه اسکان یافته اند، گفت: ۹۰۰ هزار نفرند. چطور می شود تک تک آنها را معاینه کرد؟ ماموریت غیر ممکن است.
دولت ترکیه مانند کشورهای دیگر برنامههایی مانند کنترل مسافران ورودی، توقف پروازها به چین و تبلیغات رسانهای برای مقابله با کرونا را در دستور کار دارد، اما در حالی که این ویروس بیش از ۱۱۴ کشور و بسیاری از همسایگان ترکیه را فراگرفته هنوز حاضر نشده در خصوص مبتلایان و فوت شدگان احتمالی کرونا در این کشور اطلاع رسانی کند.
از سوی دیگر هنوز بسیاری از فعالیتهای مرتبط با صنعت گردشگری این کشور متوقف نشده و در حالیکه دولت ترکیه به طور رسمی پروازهای ورودی از ایران را متوقف کرده، رسانههای فارسی زبان خارج از ایران آگهی برگزاری کنسرت و رویدادهای مشابه را پخش میکنند.
از دی ماه امسال و شیوع کرونا در چین تاکنون بیش از ۱۱۴ هزار نفر مبتلا شده، ۴ هزار و ۲۷ نفر جان باخته و بیش از ۶۴ هزار نفر نیز بهبود یافته اند.
نظر شما