فرید ربانی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در پی شیوع ویروس کرونا در کشور و به تبع آن در استانهای کردستان و کرمانشاه مسیر ارتباطی بین سروآباد و مریوان در استان کردستان و شهرستان پاوه در استان کرمانشاه بخاطر حفظ سلامت و جلوگیری از ترددهای غیر ضروری تا اطلاع ثانوی مسدود شده است.
وی افزود: این تصمیم در راستای حفظ سلامت شهروندان و مردم منطقه به منظور مقابله با گسترش ویروس کرونا و جلوگیری از سفرهای نوروزی در این مسیر ارتباطی طبیعی و گردشگری اتخاذ شده و تا پایان تعطیلات نوروز سال آینده پا برجا است.
بخشدار هورامان یادآور شد: بخشداری پاوه نیز در تماس تلفنی از بسته بودن این مسیر ارتباطی از سمت روستای هجیج در آن بخش خبر داد لذا از عموم مردم شهرستانهای مریوان و سروآباد تقاضا می شود از تردد در این مسیر خودداری کنند.
وی اضافه کرد: تردد در منطقه هورامان شامل هورامان تخت و ۱۰ روستای تابعه آن از ۱۸ اسفند تا اطلاع ثانوی برای افراد غیربومی (گردشگر، مسافر، مهمان نوروزی) ممنوع است و در ورودی منطقه هورامان از گردنه ژالانه از ادامه حرکت خودروهای غیر بومی ممانعت بعمل میآید.
ربانی گفت: کسانی که قصد تردد به منطقه پاوه، نودشه، نوسود و سایر شهرهای استان کرمانشاه را دارند و قبلا از این مسیر عبور میکردند اینک باید از مسیر کامیاران - سنندج - سروآباد - مریوان تردد کنند و توصیه میکنیم با توجه به شرایط موجود به هیچ عنوان به منطقه هورامان نیایند چون از ورود آنها جلوگیری میشود و جاده با دپوی ماسه و خاک مسدود شده است.
وی تاکید کرد: منطقه هورامان منطقه ای گردشگری، بکر با آب و هوایی سالم و طبیعی است که با توجه به این شرایط هر سال از اقصی نقاط کشور و حتی خارج بویژه کشورهای شرق آسیا و چین که مرکز شیوع ویروس کروناست گردشگر به این منطقه سفر میکند اما امسال بخاطر شیوع ویروس کرونا از پذیرش مهمانان و گردشگران به جهت سلامتی خود آنها و مردم منطقه معذور هستیم.
به گزارش ایرنا، مسیر ارتباطی سروآباد و مریوان به پاوه در استان کرمانشاه از گردنه تته است ولی هرساله با شروع بارش برف و باران از آبان ماه تا پایان فروردین گردنه تته مسدود می شود و تردد بین این ۲ استان غربی کشور از مسیر هورامان به هجیج انجام می شود که باتوجه به بسته بودن گردنه تته از آذرهم اکنون ارتباط بین شهرستان های مریوان و سروآباد به پاوه به صورت کامل مسدود شده است و باتوجه به عملیات بازگشایی گردنه تته که به تازگی آغاز شده و تا ۲۰ روز به طول می انجامد عملا هیچ ترددی در این منطقه امکان پذیر نیست هرچند که این احتمال می رود که بازگشایی گردنه تته در ۲۰ روز آینده امکان مسدود شدن آن از سوی ستاد بحران این شهرستان اعلام شود مگر آنکه ویروس کرونا فروکش نماید.
شهرستان سروآباد دارای ۴۰ کیلومتر راه اصلی، ۱۶۰ کیلومتر راه روستایی و ۱۲۰ کیلومتر راه فرعی (سروآباد به پاوه) است.
استان کردستان در یک منطقه سرد و کوهستانی واقع شده و هر سال بارش باران در این استان از اوایل پاییز شروع می شود، همچنین جاده های بین شهری این استان دارای ۳۸ گردنه برفگیر و جاده های روستایی نیز دارای ۶۶ گردنه برفگیر است.
شهرستان سروآباد با ۲ بخش مرکزی و هورامان و جمعیتی افزون بر ۵۲ هزار نفر در فاصله ۹۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و ۲۴ کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.
ویروس کرونا با نام رسمی کووید ۱۹ از اوایل دی ماه در ووهان واقع در استان هوبی چین پدیدار شد و تاکنون علاوه ۱۰۹کشور جهان در تمامی قارهها را تحت تاثیر قرار داده و ۱۱۰ هزار و ۴۱۶ نفر را مبتلا کرده است.
ایران نیز از ویروس کرونا در امان نماند و نخستین مورد بیماری ۳۰ بهمن ماه در قم شناسایی شد و هم اکنون پس از ۲۰ روز تعداد مبتلایان در کشور به هفت هزار و ۱۶۱ نفر افزایش یافته است که تا کنون ۲ هزار و ۳۹۱ بیمار بهبود یافته و ترخیص شده اند و ۱۳۷ نیز جان خود را از دست داده اند.
در این مدت تعداد کل مراجعین به بیمارستانهای کردستان نیز تا کنون ۳۴۰ نفر بوده که ۱۲۵ نفر از آنان بستری هستند و بر اساس آخرین نتایج آزمایشگاهی ابتلای ۶۶ نفر از این افراد به بیماری کووید ۱۹ مثبت است.
افراد مبتلا در بیمارستانهای ۹ شهرستان این استان بستری هستند که شامل ۲۹ نفر در سقز، ۱۱ نفر در بانه، ۱۰ نفر در سنندج، هفت نفر در قروه، ۲ نفر در کامیاران، ۲ نفر در بیجار، ۲ نفر در مریوان، ۲ نفر در دهگلان و یک نفر در دیواندره است.
تا کنون پنج بیمار کردستانی بر اثر ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست داده اند که از این تعداد چهار بیمار در سقز و یک بیمار مربوط به مریوان است.
کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه های انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می کنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
نظر شما