سازمان سارک از سال ۲۰۱۶ تاکنون نتوانسته است نشست سالانه خود را برگزار کند که عمده ترین دلیل آن تشدید تنش های سیاسی میان پاکستان و هند به عنوان دو رقیب سنتی در جنوب آسیا عنوان می شود.
براساس این گزارش، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد: مقابله با تهدید شیوع ویروس کرونا نیاز به تلاش های هماهنگ در سطح جهانی و منطقه ای دارد.
خانم «عایشه فاروقی» در این خصوص گفت: وزیر بهداشت پاکستان آماده رایزنی با اعضای سارک و برگزاری نشست ویدئو کنفرانس برای بررسی بحران کرونا است.
اتحادیه همکاریهای منطقهای جنوب آسیا (SAARC) یک سازمان سیاسی و اقتصادی متشکل از هشت کشور در جنوب آسیاست که مجموع جمعیت کشورهای عضو آن تقریباً ۱٫۵ میلیارد نفر از جمعیت جهان را تشکیل میدهد و از نظر جمعیت، حوزه تأثیر آن گذاری آن از هر سازمان منطقهای دیگر بیشتر است.
این سازمان در ۸ دسامبر ۱۹۸۵ توسط هند، پاکستان، بنگلادش، سریلانکا، نپال، مالدیو و بوتان تأسیس شد که افغانستان نیز در آوریل ۲۰۰۷، در خلال چهاردهمین نشست اتحادیه به عضویت آن در آمد.
کشورهای ایران و چین نیز که از اعضای ناظر این سازمان هستند، درخواست عضویت در این سازمان را دارند.
دبیرخانه دائمی سارک، در کاتماندو پایتخت کشور نپال واقع شده و هدف از تشکیل این اتحادیه، افزایش همکاریهای متقابل، میان کشورهای عضو است.
به گفته مقامات بهداشت پاکستان شمار مبتلایان به ویروس کرونا در شهرهای مختلف این کشور به ۲۹ نفر رسیده و تاکنون ۳ نفر از بیماران کرونایی نیز بهبود و از بیمارستان ها مرخص شدند.
طی تصمیم های اعلام شده از سوی کمیته امنیت ملی پاکستان به ریاست «عمران خان» نخست وزیر این کشور که شب گذشته تشکیل جلسه داد، تمامی مدارس در مقاطع مختلف تحصیلی، دانشگاه ها، نشست های پارلمانی، برنامه های سفارتخانه های خارجی در پاکستان و سفارتخانه های پاکستان در سایر کشورها برای حدود یکماه تعطیل و یا به تعلیق درآمد.
امتحانات سالانه و میان ترم دانشگاه ها و سایر مدارس تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاد. برگزاری سمینارها، گردهمایی های مردمی، تجمعات و یا حضور در سینماها نیز ممنوع اعلام شده است. همچنین فعالیت فرودگاه های پاکستان محدود شده و قرار است از امروز تنها فرودگاه های بین المللی اسلام آباد، لاهور و کراچی تنها مقصد و مبدا پروازهای خارجی باشد.
مواضع دولت اسلام آباد برای هماهنگی جدید میان اعضای سارک در حالی عنوان می شود که «نارندرا مودی» نخست وزیر هند پیشنهاد کرد تا رهبران کشورهای عضو سارک جهت مقابله با شیوع کرونا در منطقه یک طرح کلی را تدوین کنند.
مودی روز گذشته در یک پیام توییتری پیشنهاد برگزاری نشست ویدئو کنفرانسی با حضور رهبران کشورهای عضو سارک برای مقابله با ویروس کووید-۱۹ را داد.
نظر شما