اتابک جعفری روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: با رهاسازی این میزان آب، مناطق پایین دست سد تحت تأثیر قرار میگیرد و مردم و ساکنان محلی ضمن رعایت نکات ایمنی در زمان رهاسازی و پس از آن باید از نزدیک شدن به حریم و بستر رودخانهها خودداری کنند تا مشکلی در این خصوص پیش نیاید.
وی همچنین از کشاورزان منطقه خواست تا جهت حمایت از برنامههای احیای دریاچه ارومیه از برداشتهای غیرمجاز آب در طول مسیر برای اهداف زراعی خودداری کنند.
وی اضافه کرد: برنامههای ستاد احیای دریاچه ارومیه از جمله ذخیره و انتقال آب و بازگشایی مسیر رودخانههای حوضه دریاچه ارومیه نقش مهمی در ورود آب بیشتر به این دریاچه داشته است.
دریاچه ارومیه در قالب طرحهای ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال، از ۱۳۹۴، به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
همه کارشناسان داخلی و خارجی بر این عقیده هستند که مشارکت جوامع محلی در کنار اجرای طرحهای مختلف، نقش مهمی در احیای نگین آبی آذربایجان دارد.
در حال حاضر میزان آب موجود در دریاچه ارومیه در مرز چهار میلیون متر مکعب است که رقمی مناسب در این فصل از سال به شمار میرود.
نظر شما